HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Partililerin Suruç ziyareti sırasında silahlı kavga: 4 ölü, 8 yaralı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde seçim çalışması yapan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekiler, esnaf ziyaretinde bulundukları sırada bir grupla tartıştı. Tartışmanın silahlı kavgaya dönüştüğü olayda 4 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Olayda AK Partili milletvekilinin kardeşi Mehmet Yıldız ile aynı aileden Esved Şenyaşar, Fadıl Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar hayatını kaybetti.

Alınan bilgilere göre, AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekilerin esnaf ziyareti sırasında bir grupla tartışma yaşandı. Kısa sürede büyüyen tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Silahlı kavgada 4 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı açıklandı.

ak partililere saldiri

Yaralılar olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Suruç ve Şanlıurfa'daki hastanelere kaldırıldı.

Polisin havaya ateş açarak sonlandırdığı kavga ile ilgili sürdürülen soruşturmada gözaltına alınanlar olduğu belirtildi. Gerginliğe yol açan saldırının ardından polis, ilçe genelinde güvenlik önlemlerini artırdı.

MİLLETVEKİLİNİN KARDEŞİ DE HAYATINI KAYBETTİ

Suruç ve Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edilen yaralılardan milletvekilinin ağabeyi Mehmet Ali Yıldız'ın da arasında olduğu 3 kişi hayatını kaybetti.

ÖLENLERİN SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldiği olaylarda, yaralanan 8 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Ölenlerin isimlerinin AK Parti Milletvekili ve milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Yıldız ile aynı aileden Esved Şenyaşar, Fadıl Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar olduğu belirlendi.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER

Olayı duyan iki tarafın yakınları, akın ettikleri Suruç Devlet Hastanesi'nde de kavga etmeye başladı. Buradaki olaya da müdahale eden polis, havaya ateş açarak tarafları ayırdı. Gerginliğin yatıştırılmasının ardından Yıldız ile Şenyaşar ailelerine mensup yaralılar, ambulanslarla Şanlıurfa'daki farklı hastanelere sevk edildi. Olaydan haberdar olduktan sonra hastanelere giden yakınları, sinir krizi geçirdi.

suruc kavga

SAĞLIK BAKANI DEMİRCAN: UÇAK AMBULANS GÖNDERDİK

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da AK Parti'lilere yönelik bir saldırı olduğu haberinin kendisine geldiğini söyledi.

Milletvekili adayı arkadaşlarına bir saldırı olduğunu belirten Demircan, "Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik. Bilgiler geldikçe paylaşacağız." ifadesini kullandı.

BAKAN FAKIBABA SURUÇ'A GİTTİ

Öte yandan, bölgede seçim çalışması yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da olayı haber alır almaz Suruç'a gittiği, ilçeye çok sayıda takviye polis ve sağlık ekibi sevk edildiği öğrenildi.

FAKIBABA'DAN AÇIKLAMA

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kardeşini kaybeden AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yanına giderek başsağlığında bulundu. Olayın aydınlatılacağına, faillerinin belirlenip yargılanacağına inanıp, güvendiğini belirten Fakıbaba, şöyle konuştu:

"Bizler de seçim çalışmaları kapsamında esnaflarımızı geziyoruz, dualarını ve desteklerini diliyoruz. Çoğu zaman esnaflar 'Başüstüne' diyor, bazen de 'Vermiyoruz 'diyorlar. Ben olaydan sonra milletvekilimizle beraberdim. İbrahim Halil Yıldız’ın rahmetli ağabeyi ve 3 tane çok ağır yaralı yeğeniyle birlikte bu dükkana giriyorlar. Dükkana girdiklerinde şunu söylüyorlar. Vekilimize ‘Bizim PKK’lı olduğumuzu bilmiyor musun?’ diyor. O sırada milletvekilimiz olayı anlayıp, olay yerinden hızla uzaklaşıyor. Daha sonra olay patlak veriyor. İnsanlar 'Oy vermiyor' diyebilir. 'Biz sizi beğenmiyoruz' diyebilir. Olayın aydınlatılacağına, faillerinin belli olacağına biz yargıya inanıyoruz ve güveniyoruz. Suruç bir kardeşlik şehridir. Suruç’ta benim kardeşlerim bu oyuna gelmeyeceklerini, inanarak söylüyorum. Bu şekilede planlı bir oyuna ilk defa şahit oluyorum. Suruçlular bu oyunu bozacaktır. Şu anda 4 ağır yaralı var. Yaralılar ambulans uçakla Ankara’nın çeşitli hastanelerine sevk edilmiştir."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMALAR BAŞLATILMIŞTIR

Şanlıurfa Valiliği tarafından Suruç ilçesinde 4 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili açıklama yapıldı.

Şanlıurfa Valiliği tarafından Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili ve milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında yaşanan olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, 9 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Valiliğin açıklamasında, ”Saat 15.56 sıralarında ilimiz AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri milletvekilinin yakını olmak üzere üç kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan beşi vekilin yakınlarından oluşmaktadır.

Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır” denildi.

ERDOĞAN: PKK'LILAR TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Milli İrade Platformu'nun düzenlediği iftar programında konuşmada olayla ilgili, " Şanlıurfa -Suruç'ta Milletvekilimizin ağabeyi PKK'lılar tarafından öldürüldü. Kürt kardeşlerimizin de ben bu oyunu bozacaklarına inanıyorum. Bu olay, PKK ve HDP'nin, Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejilerinin hala terk edemediklerinin en bariz örneğidir." dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI: HAZIRLANILMIŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayla ilgili, "Esas itibarıyla bu saldırıda hazırlanılmış bir durum söz konusu" açıklamasında bulundu.

YILDIRIM: POLİS KAYITLARI VAR

Başbakan Yıldırım, 'Faillerin veya zanıların PKK sempatizanı olduğu yönünde polis kayıtları var. Tespitleri var" dedi.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP'nin resmi Twitter hesabından, Suruç 'ta yaşananlara ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"24 Haziran'a günler kala çok üzücü olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Provokasyonlarla halkın ayaklandırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Suruç 'ta 3 kişinin yaşamını yitirdiğinin bilgisini aldık. Bunu yapanları lanetliyoruz.

Bu seçim bir savaş seçimi değildir, insanların birbirini öldürecek düzeye gelmemesi gerekir. İnsanlarımız kendi kaderlerini belirleyecekler, herkesin buna saygı duyması gerek. Biz halkımız kimi seçerse ona saygı duyacağız, karşı taraf da buna saygı duymak zorundadır!"

TTB'DEN 'HASTANELERİN GÜVENLİĞİ SAĞLANSIN' AÇIKLAMASI

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın Suruç'ta esnaf ziyareti sırasında çıkan ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 4'ü ağır 8 kişinin de yaralandığı kavga ile ilgili hastanede yaşanan olaylara ilişkin Türk Tabipler Birliği internet sitesinden açıklama yayınladı. Suruç Devlet Hastanesi önünde ve içerisinde de kavganın devam ettiği belirtilen TTB açıklamasında, "Ölümlerden ikisinin hastanede gerçekleşmiş olduğu bilgisi, hastanede ciddi bir güvenlik açığı olduğunu ortaya koymaktadır" şeklinde ifade yer aldı.

Açıklama şöyle:

"TTB olarak öncelikle yaşamını yitirenlerin ailelerine baş sağlığı diliyor, yaralıların bir an önce tedavilerinin yapılması için yetkilileri gerekli ortamı sağlamaya davet ediyoruz. Yaşanılan çatışma sonrasında Suruç Devlet Hastanesi’nin içerisinde de saldırıların devam ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Ölümlerden ikisinin hastanede gerçekleşmiş olduğu bilgisi, hastanede ciddi bir güvenlik açığı olduğunu ortaya koymaktadır. Aynı zamanda yaralıların çevredeki devlet hastanelerine sevki için 112 ambulanslarının hizmet vermesinin engellendiğini de öğrenmiş bulunmaktayız. Yaşanılan bu kaygı verici olay, hastanenin sağlık hizmeti vermesinin engellendiğini ve başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanamadığını göstermektedir.

Sağlık Bakanlığı’nın ve Şanlıurfa Valiliği’nin bir an önce bölgedeki sağlık kurumlarının hizmetlerini yapabilmesine yönelik gerekli önlemleri almasını ve kamuoyunu tatmin edici bir bilgilendirme yapmasını talep ediyoruz."

ADALET BAKANI: SURUÇ’TAKİ SALDIRI BAŞSAVCILIKÇA TÜM YÖNLERİYLE SORUŞTURULMAKTADIR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim çalışmaları sırasında çıkan ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği 8 kişinin de yaralandığı olayla ilgili açıklama yaptı. Bakan Gül, "Suruç’taki saldırı Başsavcılıkça tüm yönleriyle soruşturulmaktadır. Milletin iradesine ve demokratik yarışa gölge düşürecek her türlü provokatif eylemi ve şiddetten medet umanları kınıyorum. Halkımız seçim öncesi tüm kışkırtmalara sükunetle yaklaşacak, cevabı sandıkta verecektir" dedi.

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler