Ak Parti'den Tepebaşı'na bütçe eleştirisi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ak Parti'den Tepebaşı'na bütçe eleştirisi
A
a

Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, onaylanan Tepebaşı Belediyesi bütçesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, hızlı ve tedbirsiz borçlanma ile ilgili endişelerinin olduğunu belirtti. 

Sütiş Eskişehir
Kaynarca'nın, konuyla ilgili düzenlediğini basın toplantısına, Tepebaşı Belediyesi Meclisinin Ak Partili üyeleri Tuncer Köklüer, Ahmet Sivri, Ali Karademir ve Orhan Durmuş da katıldı. Toplantıda, belediye bütçesi planlamasında ciddi problemler olduğunu iddia eden İlçe Başkanı Kaynarca, "Yaklaşık 220 milyon lira ile geçen bütçemizin en dikkat çeken bölümü, bu yıl yaklaşık 135 milyon lira ile geçen borç kalemidir. Önümüzdeki yıl 170 milyon liraya çıkması tahmin edilen, öyle olacağı düşünülen borcun hızla arttığı görülmektedir. Bakın 2016 yılında yaklaşık 135 milyon olan borcumuzun 170 milyona çıkacağı tahmin ediliyor. Belediye neredeyse bütçenin tamamı kadar bir borçlanmaya doğru gitmektedir. Peki, bu borçlanmanın karşılığında kalıcı ne yapılmıştır? Türkiye kalıcı eserler yaparken dünyaya örnek olurken Eskişehir Tepebaşı’nda bu borçlanma hızla artarken kalıcı, gelir artırıcı ve kaynak üretici ne yapılabilmiştir? Bunu bize göstermek mümkün değil, o sebeple buradaki fazla ve hızlı borçlanmanın bütçe adına kötü tablo olduğunu belirtmek istiyorum. Bunu söylerken de mesnetsiz, afaki şeyler de söylemiyoruz. Bunun bir oranı var, Türkiye’de belediyelerin yatırıma ayırdıkları sabit harcamaların, kalıcı yatırımlara ayırdıkları oranı var. Belediyeler Türkiye’de gelirinin ortalama yüzde 32’sini yatırıma ayırıyorlar, Eskişehir Tepebaşı’na geldiğimizde bu oran yüzde 16’ya düşüyor.”

Mali disiplin yok
Belediyenin mali disiplinin kaybolduğunu iddia eden Kaynarca, “Bu konuda belediyenin tamamının bir gevşeklik içinde, bir başıboşluk içinde olduğunu öne sürüyoruz. Bunun içinde, mali disiplinden uzaklaştığı için maaşların geç ödeneceğine dair kaygılar, dışarıda zamanında parasını alamadığını söyleyen esnaflar, bunlar tabii bizim duyumlarımız. Belediye tarafından mağdur edildiğiniz düşünen insanlar var. Onun dışında belediye başkanının personeline de çok hâkim olmadığını düşünüyorum. Belediyeye ait kamu ve kiralık araçların özel işlerde kullanıldığı yönünde endişelerimiz var. Biz tabii bu eleştirileri yaparken temel derdimiz kesinlikle üzüm yemek, bizim bağcıyla bir işimiz yok. Eğer, kıymetli başkan bunları dikkate alır, bir sonraki dönemde istişare eder ve haklı olduğumuz yerlerde düzeltmeler yaparsa tabii biz de onun yaptığı güzel şeylerde arkasında olmaya devam ederiz. Ben açıkçası mali disipline ve personeline hâkim olmadığı konusunda bir fikre sahibim, bunu düşünmeme sebep olan şeylerden bir tanesi, geçtiğimiz Nisan ayında hep birlikte öğrendiğimiz 1 milyon liralık bir yolsuzluk oldu, bunu sayın başkan yaklaşık dört yıl sonra öğrendi. Belediyenin içine ne kadar hâkim olduğunu göstermesi açısından çarpıcı bir örnek bu. Hatta şunu iddia ediyorum, belediye başkanımız bütçe görüşmelerinde önüne koyulduğunda bu kadar borcun olduğunu ve bu kadar borçlanma ihtimalinin olduğunu o gün öğrenmiş de olabilir” ifadelerini kullandı.

Borçlu değil, geleceğe yatırım yapan bir belediye istiyoruz
Eskişehir’de okumuş, burada söz sahibi olmak isteyen bir genç jenerasyonun temsilcisi olduğunun altını çizen Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, “Onlar adına da şunu söylüyorum. Biz şehrimizin Ağustos böceği gibi bugün çalıp oynayan, yarın kışa 'Allah kerim' diyen bir bütçe ile ilerlemesini istemiyoruz. Geleceğe yatırım yapan, kalıcı eserler bırakan, önümüzü açan, bir Tepebaşı bırakılmasını istiyoruz. Başkanımızın borçlu belediye bırakmasından korkuyoruz açıkçası. Tepebaşı Belediyesi Başkanımız başkanlığı süresince bir emaneti sırtlandı, biz de o emanetin takipçisi olacağız. Kendisine Tepebaşı halkımız bir süreliğine bir sonraki seçim tarihine kadar, kendisine belediyenin kaynaklarını kullanma, belediyenin gücünden yararlanma ve onu halkın adına kullanmak için bir fırsat verdi, bu emaneti doğru taşımasını bekliyoruz” dedi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi