Ak Parti’de yenilenme süreci başlıyor!

Ak Parti’de yenilenme süreci başlıyor!
AK Parti geçtiğimiz haftalarda 2020 yılının kongre yılı olacağını duyurdu. 22 Şubat’ta başlayacak olan ilçe kongreleri ile başlayacak süreç 2020 yılı sonunda tamamlanacak. Kongre süreci ve diğer konuları Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu Van TİVİ’de değerlendirdi.

 Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu Van TİVİ’de yayınlanan Ekstra Gündem’in konuğu oldu. Ak Parti’nin 2020 yılını kongre yılı ilan ettiği süreci Van TİVİ’de Orhan Olgun’a değerlendiren İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, geldiklerin günden bugüne kadar yaptıkları çalışmaları, atlattıkları seçimleri değerlendirdi. Kongreler içinde konuşan Türkmenoğlu, Türkiye genelinde ilçe seçimlerinin 22 Temmuz tarihine kadar gerçekleştirileceğini, 22 Temmuz’dan sonrada 81 ilde kongrelerin yapılacağını ifade etti. 

Türkmenoğlu kongreler içinde “yenilenme süreci” ifadesini kullandı. 2023 hedeflerini de açıklayan Başkan Türkmenoğlu, 2019 yılında sıkça gündeme gelen İŞ-KUR alımlarıyla ilgili de, “Ben 2 yıllık süre içerisinde hiç kimseyi hiçbir kuruma aldırmadım. Böyle bir sistem oluşturulmuş ne yazık ki. Ancak biz bunu değiştireceğiz.” Dedi. Talepleri doğrultusunda Genel Merkez’de tarafından kurulan Siyaset Akademisiyle ilgili de konuşan Türkmenoğlu, Akademiye Van’da 870 başvuruyla rekor bir başvuru yapıldığını ifade etti. Türkmenoğlu son olarak olası bir erken seçime teşkilat olarak hazır olduklarını belirterek merak edilen ‘aday olacak mısınız?’ sorusuna da “görev istenmez, alınır” dedi.

2020 yılı içinde il ve ilçe teşkilat kongreleri yapılacak. İlçe teşkilatları ile başlayacak süreç, il kongresi ile devam edecek. İl ve ilçe kongre süreci nasıl işleyecek?

7’nci olağan kongre sürecimiz geçtiğimiz haftalarda başladı ve Genel Başkanımız 2020 yılını kongre yılı ilan edildi. Bu ilanın ardından öncelikli olarak belde seçimlerimiz gerçekleşti ve bu seçimler devam ediyor. Van Büyükşehir olduğu için belde seçimleri yok. 13 ilçe kongremiz olacak. Bu süreç 22 Şubat ile 22 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. 22 Temmuz’un ardında da 81 ilimizin büyük kongreleri gerçekleştirilecek. İllerin ardından 2020 yılı sonunda Ak Parti’nin 7’nci Olağan Kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongrelerin ardından 2023 hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 

 

“KONGRELER YENİLENME SÜRECİDİR”

Geçtiğimiz haftalarda 3 ilçe başkanı değişti ve öncesinde de 6 ilçede bir başkan değişikliği olmuştu. Yapılacak olan ilçe kongrelerinde göreve yeni gelen isimlerle mi yola devam edilecek yoksa adaylık süreci olacak mı?

Her siyasi partinin kendine göre bir tüzüğü ve yönetmeliği var. Her siyasi partide kendi kongrelerini bayram havasında, coşkuyla ve büyük katılımla gerçekleştirir. Bu da bir yenilenmedir. Kongre demek yenilenmedir. Parti içerisinde yeni bir heyecan, yeni bir kan ve yeni bir birliktelik oluşturmaktır. İster istemez her siyasi partide olduğu gibi bir değişim rüzgarı eser. Bizde bildiğiniz gibi 8 Nisan 2018’de, geçmişe nazaran, Ak Parti tarihinde en büyük kongremizi gerçekleştirdik. Edremit Nur Tatar Salonumuzda kongremizi büyük bir heyecan ve ilgiyle gerçekleştirdik. Yenilenme sürecinde yeni bir ekiple göreve başladık. Ayrıca dava arkadaşlarımızı da kucaklayarak göreve geldik. Bu süreçten 2 ay sonra seçime girdik. 24 Haziran Genel Seçimlerinin startını verdik. Adaylık süreçleri, seçimle ilgili tüm süreci 2 aylık süreçte gerçekleştirdik. O dönemde Cumhurbaşkanımız ve dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ı burada ağırladık. Bunların hepsini 2 aylık süreçte gerçekleştirdik. Yoğun bir süreçten geçtik.

Görevde olduğunuz sürece birçok seçim geçirdiniz. Bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

8 Nisan 2020 yılında 2 yılımızı geride bırakıyoruz. Bu süreçte bildiğiniz gibi biz 2 seçim atlattık. Genel ve yerel seçimler. 8 Nisan 2018’den 8 Nisan 2019 yılında bu seçimleri gerçekleştirdik. Bizim seçimlerle ilgili başarımızın belirli kriterleri var. Genel seçimde daha önce çıkardığımız 2 milletvekili sayımızı artırdık. 2 aylık süreçte teşkilatları organize ediyoruz, seçime hazırlanıyor ve tam anlamıyla seçime hazır oluyor ve hareketlilik başlatıyoruz. Sadece 30-35 seçim ofisi kiraladık. Adaylık süreçleri, yapılan hazırlıklar büyük özveri istiyordu. 160’a yakın aday adayımız var. Genel Merkezimizin yaptığı çalışmalar kapsamında adaylarımız belirlendi ve biz bu süreçte her işi şeffaf yapmaya çalıştık. Nihai sonuçta 2 olan milletvekili sayımızı 3’e çıkardık ve sisteme göre 4 bin oy daha almış olsak 4’ncü vekilimizi çıkaracaktık. Tabi bu nasip işidir. Ancak biz buradan da kendimize dersler çıkardık.

TÜRKMENOĞLU: BİR DEVİR KAPANDI

Ardından bildiğiniz gibi var olan parlamenter sistemimiz değişti. Yapılan değişlik ile Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş yaptık. Türkiye’de bir devir kapandı, yeni bir devir açıldı. Parlamenter sistemin yerine Cumhurbaşkanlığı sistemi geldi. O dönemde de bildiğiniz gibi 2 ayrı oy kullanıldı. Biri sistem için diğeri de seçilecek cumhurbaşkanı için. Şimdi Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildikten sonra, milletvekili seçimlerinin yanı sıra ayrıca Cumhurbaşkanımızın beraber çalışacağı kendi ekibini kumaya başladı. Bu süreçler başlarken bir de baktık ki 31 Mart yerel seçimleri gelmiş. Ondan sonra yerel seçimlere hazırlık süreçlerimiz başladı. Orada da yine aday adayları vardı, adaylar belirlendi, teşkilatlar yapılandı, meclis üyeleri seçimleri gerçekleştirildi, hazırlık seçimleri derken büyük bir çalışmaya girdik. Şöyle bir avantajımız oldu. Bizim genç bir ekibimiz vardı ve bu seçimleri geride bıraktık.

“STRATEJİK EYLEM PLANI HAZIRLADIK”

Biz göreve geldikten sonra Van için bir Stratejik Eylem Planı hazırladık. Ay ay Van için ne yapabiliriz, nasıl çalışırız bu planlamanın tamamını yaptık. Kapalı bir mekanda 1 gün kamp kurarak bu çalışmamızı tamamladık. Bu kapsamda plan, programımızı yaptık. Hiçbir şey plan ve programsız olmaz. Bizde bu çerçevede çalışmalarımızı yaptık. Koskoca bir teşkilatsınız ve siz seçimlere girdiğinizde plan ve projeniz olması gerekiyor. Bizde bunun üzerinde yoğunlaşarak ak davaya gönül vermiş arkadaşlarımızla süreci yürüttük. 31 Mart seçimlerini çok başarılı bir geçirdik. 2009 yılından 2019 yılına kadar yapılan yerel seçimler ile kıyaslama yaptığımız, en başarılı seçimlerden birkaç tane oldu. 2009’da 5 belediye kazanmıştık, 2014 yılında 2 belediye kazanmıştık. Bu dönemki süreçte 2019 yılında 4 belediye kazanmamızın yanı sıra teşkilatlarımız ve hukukçu arkadaşlarımızın çalışması neticesinde KHK ile görev yapamama nedeniyle bir başvuru yaptık. Erciş’te 15 günlük bir itirazımız oldu bildiğiniz gibi. Biz tüm bunları yaparken halkımızın hak ve hukukunu göz önüne aldık. Biz itirazlarımızı yapmazsak, seçmenimize yanlış yapmış olurduk. Bu çalışmalar kapsamında 3 belediyeyi daha AK Parti belediyeciliği ile buluşturduk. Şu an Van’da 7 tane AK Parti belediyesi bulunuyor. Bu anlamda bizimle birlikte hareket eden ve başarıya ulaşan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor başarı diliyorduk. 

TÜRKMENOĞLU: HEDEFİMİZ 2023

Bizim bir halimiz vardı ve bu kapsamda çalışıyorduk. Büyükşehri ve diğer ilçe belediyelerini almak istiyorduk. Bu olmadı ancak biz çalıştık ve çabaladık. Kentin tüm kılcal damarlarına girmeye çalıştık. Biz bu dönemde farklı bir çalışma yaptık. Mart seçimlerinde yürüyen seçimler gerçekleştirdik. Seçmeni bize uzak olan mahallelerde yürüyen mitingler yaparak her kesime ulaşmaya çalıştık. Bu kapsamda girmediğimiz hiçbir alan kalmadı. Bu bir gayrettir ama sonuç Allah’tandır. Daha sonra biz bunun bir muhasebesini yaptık. Nerede yanlış yaptık, nerede eksiklerimiz oldu. Bu kapsamda il ilçe tüm alanlarda toplantılar yaptık. Hedefimiz 2023 seçimlerinde başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere daha fazla belediye kazanmak, daha fazla milletvekili kazanarak, Van’ın kalbinde taht kurmak.

Danışma meclisleriniz var. Zaman zaman basını da davet ediyorsunuz bu meclislere. Burada belediye başkanı ve milletvekillerine eksiklikleri anlatıyor ve yapılan çalışmaları dinliyor musunuz?

Danışma Meclisleri yapıyoruz. Seçimde göreve gelen milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız ile bir araya geliyoruz. Bu meclisi 2 türlü yapıyoruz. Birincisi Daraltılmış Danışma Meclisi, ikincisi de Genişletilmiş Danışma Meclisi. Daraltılmış Danışma Meclisi’nde göreve gelen arkadaşlarımız ile istişarelerde bulunuyor ve yaptıkları çalışmaları dinliyoruz. Burada dinlediğimiz çalışmaları bizde halkımızla yeri geldiğinde istişare ediyor ve paylaşıyoruz. Bu anlamda var olan eksiklikleri de dile getiriyoruz. Genişletilmiş Danışma Meclislerini çok fazla seçim ve kongrelerde dolayı yapamıyoruz ancak, bu meclisi yaptığımız dönemlerde de tüm teşkilatımızla bir araya geliyor. Yeni eski herkesi kapsıyor. Burada da önemli istişareler yapıyoruz. 

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDAN MEMNUNUZ”

7 Belediyenizin olduğunu ifade ettiniz. Mevcut belediyelerinizin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

7 Arkadaşımız seçilmiş oldukları ilçelerde vadetmiş olduğu kriterler varsa ve ilçe başkanlıklarımızla konuşmuşlarsa, bunları gerçekleştirmek adına yoğun bir gayret gösteriyorlar. Biz bunları hep birlikte de gerçekleştireceğiz. Ak Parti’nin özü sözü birdir. Bizim belediyecilikteki en önemli önceliğimiz verdiğimiz sözü tutarız. Halkına söz verdiği projelerini uygulayan bir belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Belediye başkanlarımız da bu şekilde çalışıyoruz. Biz belediye seçimlerinde bildiğiniz gibi ‘Memleket İşi Gönül İşi’ diyerek yola çıkmıştık. Belediyecilik gönül işidir. Bizde bunu bilerek gönüllere dokunacağız. Bizim için en başarılı belediye başkanı Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’dur. Her siyasi parti bu anlamda kendine göre en başarılısını seçer. Bizim içinde Tevfik Göksu’dur. Seçim sürecinde ilçe ve Büyükşehir Belediye başkan adayımızla birlikte Tevfik beyi ziyaret ettik ve çalışmalarını brifing şeklinde dinledik. Bu anlamda tecrübe paylaşımlarından faydalandık. Bu tecrübeleri de ilçe başkanlarımız hayata geçirecektir. İlçe belediyelerimiz batıdaki diğer Kardeş Belediyelerle de birlikte çalışıyoruz. Şu anda 7 belediye başkanımızdan çok memnunuz ve kendileri de bu anlamda çalışmaları gerektiği gibi çalışıyorlar.

Seçim süreçlerinin ardından bir dönem sessiz kalmanız oldu ve bu çokta konuşuldu. Bu dönemde neler yaptınız ve neden bir durgunluğa geçtiniz? İkinci olarak sürekli vatandaşın olduğu alanlardasınız. Burada ne tür çalışmalar oluyor? Vatandaşla neler paylaşıyorsunuz?

Siyaset kurumu çözüm üretme sanatıdır. Cumhurbaşkanımızın diğer bir değişiyle ‘siyasetin limanı ahlaktır.’ Şimdi biz hem ahlaklı olacağız hem de çözüm üretmek için çalışacağız, çaba göstereceğiz. Oturduğunuz yerden çözüm üretemezsiniz. Çok iyi bir saha adamı olmanız gerekiyor. Beni sizler yakından tanırsınız, Vanlılarda çok iyi tanır. Dede ve babamdan gelen bir esnaflık kültürümüz var. Ahilik kültürü ile yoğrulmuş bir aile geleneğimiz var. Bende 1985 yılında bu yana kentte esnaflık yapıyorum. STK’larda, Meslek Odalarında çok sayıda görevde yer aldım. Haliyle bu kentin esnafı ve vatandaşı ile iç içe olan bir isimim. Ben il başkanı olduğumda havalimanında parti binasını 2 saatte geldim. Bu şu demektir. Biz insanların gönlünde bir dostluk kurmuşuz ve bu karşılıklı olmuştur. Ancak eğer ki sevginin içinde bir çıkar ve menfaat varsa, o sevgiden de bir şey beklenmez. Bizim tamamen karşılıksız sevgi dediğimiz sevgiyle memleketimize sevdalıyız. Ben bu kentin her bir köşesinde var olan ve her köşesini iyi bilen bir kardeşinizim. Bu da geçmişteki birikimimizden kaynaklanıyor.

TÜRKMENOĞLU: TAZİYE BİZİM BİR KÜLTÜRÜMÜZDÜR


 

Ak Parti teşkilatı büyük bir teşkilat ve camiadır. Sadece Türkiye’de değil, bütün ülkelerin incelediği bir siyasi partidir. Güçlü bir lider ve yıllardır devam eden hükümet bütünlüğümüzü inceliyorlar. Bizde bu teşkilatın il başkanlığını yapıyoruz. Bu yüzden de bunun hakkını vermemiz gerekiyor. Hep şunu söylerim. İnsanlar oturduğu koltuğa değer katmalıdır. Oturduğu koltuktan değer alırsa o koltuğun altında ezilir. Bizim davamız tam olarak budur. Başarıyı hedefe almışız, bir taraftan yenilikçi olacağız, bir taraftan kararlı olacağız ki başarı gelsin. Bu yüzden de insanlarla çok içli dışlıyız ve hepsi de bizim kardeşimizdir. Biz insanların taziyesine gidiyoruz. Taziye bizim bir kültürümüzdür. 

Yapmış olduğumuz bir icraat değil. Allah bu şehirden bu kentten taziye kültürünü eksik etmesin. Siz 3 gün insanların yanında olursanız onların acısını azda olsa dindirirsiniz. Bunu yapmak zorundayız. Biz bu şehirde yaşıyoruz. İşte çığ felaketinde 41 canımızı yitirdik. Bunun 11’i il dışından 30’u ise Van’daydı. Biz 30’unun da taziyesine gidip yanlarında olmalıyız. Bu icraat için yapılmaz, insanlık adına yapılmalı. 2023 hedefimize giden yolda bir tarafta akil dediğimiz ağabeylerimiz diğer taraftan genç, dinamik ekibimizle yolumuza devam ediyoruz. Bu anlamda partisini güçlü kılacak bir teşkilat kuruyoruz.

İŞ-KUR alımlarında partinizin ve sizin ismini çok geçti. Sonrasında yaptığınız bir açıklamada yaşanan bu gelişmelerle ilgili Ak Parti, İŞ-KUR binası değil diye bir çıkışınızda oldu ve söylemlerin olmaması adına elinizden geleni yapacağınız aktardınız. Bu konuda neler söylersiniz?

Şimdi biz siyasi partiyiz ve bugün Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine baktığınızda, Cumhurbaşkanlığı makamı Türkiye’de icra makamı oldu artık. Önceden temsil makamı olan cumhurbaşkanlığı işte icra makamı parlamenter sistemde bu tamamen değişip, şimdi Türkiye de Cumhurbaşkanımız ülkemizi yöneten icra makamıdır. Bakanları, bakanlıkları var tamamen cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde böyle bir yönetim şekli var. Şimdi bu başkanlık sisteminin altındaki bakanlıklar ve o bakanlıklara bağlı taşrada görev yapan müdürlükler var. 

Bir de Cumhurbaşkanımızın temsiliyeti özellikle mensubu olduğu bir siyasi parti var. Şimdi siyasi partinin temelinde şu vardır. Siyasi parti gelecek seçimlerde seçimlere hazırlık yapma misyonu, görevi var. Cumhurbaşkanlığı, devlet başkanlığı ve idare makamının da gelecek nesillere güzel şeyler veren bir görevi var. Şimdi bu iki görev özelikle Van’da karıştırılıyor. Yani sanki siyasetçi bu şehirde bu kenti yöneten bir duruma düşüyor. Bu kentin Cumhurbaşkanlığı makamını temsil eden valilik ve buna bağlı taşra müdürlüklerinde sanki bizimle ortaklaşa çalışan ve bizim sözlerimizi dinleyen, bir yapı olduğu kanısı var, oluşmuş yani. Yani böyle belki geçmişteki bu tamamen geçmişteki parlamenter sistemdeki popülizmdir. Parlamenter sistemin bu ülkeye en büyük kayıplarından bir tanesi buydu. Siyaseti kurumlara alet etmeyeceksiniz. Siyaset başka kurumlar başka bir şeydir. Kurumlar vatandaşa hizmet eden güvenilir olmalıdır. Yoksa bu işin içinden çıkamazsınız.

“BU SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Bu kentte iş arayan arkadaşımızın gitmesi gereken yer İŞ-KUR’dur. Bizim ya da başka partiye gitmemesi gerekiyor. Ak Parti’nin olduğu dönemde İŞ-KUR ciddi anlamda yenilendi. Eskiden sadece ismi vardı. Şimdi ismi de var cismi de çok ilerledi. Şu an İŞ-KUR’da 38 tane iş danışmanı var. Gidip bu iş danışmanı ile iletişim halinde oluyorsunuz ve bu arkadaş dışarıda işverende talep topluyor. Yaptığı araştırmaya göre iş eksiği varsa bunu bilgisayardan sisteme girecek ve işsiz vatandaşa haber verecek. Bizim İŞ-KUR’u bu anlamda iyi kullanmamız gerekiyor. Ben herkese İŞ-KUR’a gidin ve bu şekilde çalışın diyorum. Bizden önce ne yazık ki bunu yapmamışlar. Ben geldiğimde 2 defter koydular önüme. Bunlar iş isteyenlerdir ve talepleri almışız diye. Sen eğer iş başvurusu yaparsan İŞ-KUR gibi görünür ve sadece iş başvurusu yapanlar gelir. Biz bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Henüz bunu başaramadık. Ancak bu konuda kararlıyız. Ben 2 yıldır görevdeyim. 2018 yılından bugüne kadar hiçbir kuruma İŞ-KUR üzerinden adam aldırmadık ve bunu yapamayız da. Ancak bunu anlatamıyoruz.

İş alımı konusu açılmışken vatandaşı da sormak isterim. Siyasi partiler belli aralıklarla basını ve vatandaşı dinler. Sizde partide bunu muhakkak yapıyorsunuzdur? Hangi sıklıkla vatandaşın derdini dinliyorsunuz?

Biz vatandaşı bir belediye başkanı gibi belli bir günde dinlemiyoruz. Çünkü program değişikliği nedeniyle bunu yapamıyoruz. Biz Genel Merkezimizin yaptığı program çerçevesinde çalışıyoruz. Belediye başkanları gibi halk günü ilan etmiyoruz. Ancak müracaat olduğu zaman ve talepler arttığında vatandaşı davet ediyor ve birebir dinliyoruz. Bizim binlerce üyemiz var. Herkesin dinleme ve sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Ancak bu kadar fazla üyemiz ve vatandaşımıza yetişmemiz insanlık anlamında çok zor. Bu yüzden görüşmeleri ilçe ilçe bölüyoruz. Belediye başkanlarımızın olduğu bölgelerde iyi bir örgütlenme olanağı sağlayacağız. İlçedeki sorunların il başkanına gelmek yerine ilçede çözülmesine olanak sağlayacağız. Gelecek taleplere ilçe başkanlıklarımız çözüm olacak. Bu anlamda bir kurul oluşturacağız. Çünkü il başkanlığının hepsine yetişme imkanı yok.

VAN’DAN REKOR BAŞVURU

Bu şehrin en büyük kaybı işsizlerin fazla olmasıdır. Ancak en büyük kazanımı da genç bir nüfusa sahip olmasıdır. 100 kişiden 52’si 30 yaşının altındadır. Bu ciddi bir potansiyeldir. Bu gençlerimizin siyasete atılması kadar doğal bir şey yoktur. Biz 2023 teşkilatlarımızı kurarken Genel Merkezdeki AR-GE Birimine bir teklifte bulunduk. Siyaset Akademisi kurmayı talep ettik. Daha önce yerel siyaset akademileri olmuş ancak biz bu sefer genel bir siyaset akademisi kurmak istiyoruz. Biz başlattıktan sonra 38 il daha dahil oldu ve Siyaset Akademisi başladı. Şu ana kadar en fazla katılım Van’dan oldu. 870 başvuru yapıldı. 723 tanesi netleşti. 723 kardeşimiz siyasete atılacak. Metropol şehirlerde bin başvuru var deniliyor ancak Van gibi bir yerde bu rakam çok önemlidir. Bu anlamda da Genel Merkezimizden takdir aldık. Şunu da belirtmek isterim. Bu başvuruların yüzde 50’si de yüksek, okul mezunudur ve genç kardeşlerimizdir. Bu da çok önemli bir detaydır. Başvuruları herkesten aldık. Parti üyemizdir değildir diye bir seçim olmadı. Başvurular bitti ve eğitimlerimiz 24 Şubat’ta başlayacak ve 8 hafta devam edecek. Bu arkadaşlarımız siyasetçilik anlamında çok önemli bir seviyeye gelecek ve kendini geliştirecek.

TÜRKMENOĞLU: HER ZAMAN HAZIRIZ

Son olarak şu 2 soruyu sormak istiyorum. Olası bir erken seçimine teşkilat olarak hazır mısınız? İkincisi de İl Başkanlığına yeniden aday olacak mısınız?

Tüm teşkilatlarımız olası bir erken seçime tam anlamıyla hazırdır. Ancak bizim seçim yılımız 2023’tür. 2020 yılı kongre yılımızdır. Her yerde söylediğimiz bir şey vardır. Görev istenmez verilir. Bizimle beraber çalışan tüm arkadaşlarımız a bu şekilde düşünür. Bize görev verildiği sürece göreve hazırız. Benim birlikte çalıştığım tüm ilçe arkadaşlarım başarılıdır. Ancak bu sadece kazanmakla değildir. Genel merkezimizin takdirine bağlıdır. Nasıl görev verildiğinde baş göz üstüne deniliyorsa bırakıldığı zamanda baş göz üstüne denilmelidir. Bu şekilde zaten başarı gelir.

YENİ DOĞU GAZETESİ:  EMRAH DEMİR