banner198

AK Parti’de temayül bilmecesi!

AK Parti’nin Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 18 Kasım Pazar günü gerçekleştirileceği temayül yoklaması Çankırı’da bilmeceye dönüştü.

AK Parti’de temayül bilmecesi!
banner145

AK Parti’nin Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 18 Kasım Pazar günü gerçekleştirileceği temayül yoklaması Çankırı’da bilmeceye dönüştü.

Son gelen bilgiler ışığında İl Belediye Başkanlığı temayülünün Çankırı ve birkaç ilde yapılmayacağı öğrenildi. Temayül yoklamasına katılacak isimlerle tek tek görüşen bazı İl Belediye Başkan aday adayları, temayülün iptal edilmesine tepki gösterdi. İlçe Belediye Başkanlığı temayülünün ise 18 Kasım Pazar günü Hasan Fehmi Gökşen Kapalı Spor Salonu'nda 10.00'da yapılacağı bildirildi.

Siyaset Kulislerini sallayan bomba iddiaya göre; Ak Parti'nin Çankırı Belediye Başkan adayının belli olduğu ve bu yüzden yarın yapılacağı önceden duyurulan İl Belediye başkan aday adayı temayülünü iptal ettiği yönünde. Kulislerden sızan bir diğer bilgiye göre ise Ak Parti’nin Pazartesi günü Çankırı Belediye Başkan adayını basın toplantısı ile kamuoyuna açıklayabileceği şeklinde.

İl ve İlçe Ana Kademe, Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, Mahalle Temsilcileri’nin oy kullanacağı e- temayül yoklamasında 700 teşkilat mensubu, 59 aday adayına oy kullanacak.

Türkiye’de bir ilk gerçekleşiyor -

Öte yandan Ak Parti Genel Merkezi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Partinin ilk kez gerçekleştireceği elektronik ortamdaki temayül yoklaması sayesinde geçersiz oy kullanımı, malzeme israfı, gereksiz mesai harcamasının önlenmesi düşünülüyor. Bu sistem Teşkilat mensupları, imza ve kimlik karşılığında ilçesine uyarlanmış manyetik kartla bilgisayar üzerinden oy kullanma işlemini gerçekleştirecek. Ayrıca sistem sayesinde sonuçların gizliliği korunarak anında sonuç alınacak. Oy kullanama işlemi saat 16.00'da sona erecek. Sonuçlar aynı gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne istatistiksel veri olarak online düşmüş olacak.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2018, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER