Türkiye genelinde olduğu gibi Sinop'ta da siyasi partilerin aday adaylarında birinci sıradan aday olma heyecanı sürüyor..

Bu, aday adayları arasında görünüşte tatlı bir rekabet gibi görünse de perde arkasında hiç de öyle değil.. Birinci sırayı kapmak için yoğun bir savaş var.. Bu da normal.. Halk arasında bir söz vardır.. Hiç kimse "ayranım ekşi demez".. Herkes bu işi en iyi ben bilirim ve en iyi hizmeti ben yaparım düşüncesinde.. Halbuki hiç de onların düşündüğü gibi değil bu işler.. Laf olsun diye de aday adayı olunmaz.. Eğer parti içinde bir gücün varsa, halk da seni destekliyorsa, bilgi birikimin buna da uygunsa o zaman çıkar aday adayı da olursun, aday da olursun.. Türkiye genelinde bakıyorum partilerin bu aday adaylarına ve adaylarına, herkes "ben" diyor... Ve vatandaşa da yapamayacağı vaatlerde bulunuluyor.. Bir de kazanırsa vaatlerini birden unutuyor.. Unutur; çünkü yapamayacağı vaatleri vermiştir halka.. Planı projesi yoktur.. Hele bir seçilelim de gerisi kolay mantığı.. Tenkitlere de gelemez.. Oturduğu koltuğu babasının malı sanır, milletin malı olduğunu unutur.. Bu söylemlerim Sinop için de geçerli...

Gelelim Sinop'taki partilerin adayla adaylarına.. İlk önce AK Parti'den başlayalım.. İşte aday adayları.. Mehmet Ersoy (Milletvekili), Nazım Maviş, Cengiz Tokmak, Ayşe Serpil Yıldız, Cemal Şen, Fahri Alkan, Abdurrahman Dodurgalı, Fatih Candar Can, İbrahim Felek, İbrahim Kanber, Mehmet Taştekin, Seyit Ali Çetin ve Uğur Giresun..

Sinop'ta iki milletvekilliği için AK Parti'den tam 13 aday adayı var.. Bunların arasında en şanslısı kim dersiniz?..O zaman ben size söyleyeyim: Birinci sıra Milletvekili Mehmet Ersoy'undur.. Kimse hayallere kapılmasın birinci sıradan aday olacağım diye..  Önceki yazılarımda Vekil Ersoy'un bir sonraki seçimde aday gösterilmeyeceğini belirtmiştim.. Sebebi olarak da, şimdiye kadar AK Parti Sinop melletvekilleri bir devre yaptı.. Şimdi Ne oldu da ibre Ersoy'dan yana değişti diyebilirsiniz.. Birincisi Ersoy bu teamüle bir yenilik getirmek istiyor.. Ayrıca, partiye ve genel başkanına çalışmalarıyla özel biri olduğunu  kanıtladı.. Tam bir görev adamıdır.. AK Parti Genel Merkezi ve Başbakanın verdiği her görevi harfiyen kavgasız gürültüsüz yerine getiriyor.. Sorun çıkartmıyor.. Görevine sadık. Dersine de iyi çalışıyor... İkincisi hem milletvekili hem de TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı.. Bu görev bazılarının yaptığı gibi o kadar da küçümsenecek bir görev değildir. Başbakan ve İçişleri Bakanı ile her zaman iç içe ve birlikteler... Ben sayın vekile sordum, "Niçin Sinop?" diye.. Başka ilden de kazanacağı bir sıradan aday olabilirdi.. Fakat O "Sinop" dedi başka bir şey demedi..

Sebebini sordum.. "Sinop'a daha çok hizmet etmek için" dedi.. "Sinop'a daha yapacağım çok şey var" dedi.. Tabii bu beni de çok sevindirdi.. Hemşehrilerime kim en çok hizmet ederse hep onun yanındayım ve yanında olmaya da devam edeceğim.. Üçüncüsü ise tecrübesi.. Bildiğiniz gibi AK Parti'de 3 dönem vekillik yapan bir sonraki seçimde aday olamıyor.. Bu da AK Parti içinde tecrübeli vekillerin sayısının az olacağına işarettir.. Yani Sayın Vekil Ersoy, hem tecrübesi ve hem de görev adamı olması münasebetiyle, Sinop'tan birinci sıradan gösterilecektir.. Bu da şuna işarettir.. Belki de Sayın Ersoy'a ileri de bakanlık yolu bile açılacaktır.. Olmamasını gerektiren hiçbir sebep de yoktur.. Bilgisi, birikimi ve çalışma azmi buna müsait.. Çok da iyi olur.. Eğer vekil tekrar seçilir ve seçilecek de, şunu merak ediyorum.. Bazı yerel yöneticilerin Vekil Ersoy'a karşı tavır alıp tekrar vekil seçilememesi ve birinci sırayı almaması  için rakibiyle birlikte var gücüyle çalışması ve  açıktan destek vermesi sizce de etik midir?.. Etik ise, Ersoy tekrar seçilince ne olacak bu yerel yöneticinin hali?.."Yok ben sizi destekliyordum. Sizlere yanlış aksettirilmiş" mi diyecek gözünün içine baka baka.. Şunu unutmayın! Sayın Ersoy her şeyin farkında, kimin kime destek verdiğini de çok iyi biliyor.. Herkes herkesi sevmek ve desteklemek zorunda değil.. Fakat bir yerde makam mevki sahibi isen, bu tür oyunlardan uzak kalacaksın.. Uzak kalmazsan sonucuna da katlanırsın.. Desteklemeye bilirsin.. Fakat herkesin duyacağı şekilde değil ama.. Sayın vekil bunları biliyor ve seçilince de bazı taşları yerinden oynatacak gibi geliyor bana.. Yani yaz temizliği yapılması yakın bazı yerlerde.. Bekleyip göreceğiz..

İkinci sıra için 3 aday kıyasıya mücadele içinde.. Bunlar Seyit Ali Çetin, Fahri Alkan ve Cengiz Tokmak.. Bana göre ikinci sıraya Seyit Ali Çetin ve Fahri Alkan'dan birisi oturur.. Tekrar söylüyorum.. Sinop ve Sinopluya kim en iyi hizmet ederse o bizi TBMM'de temsil etsin isterim.. Sinop AK Parti'de şu anki tablo bundan ibaret ve ibre de Vekil Mehmet Ersoy'dan yana.. Hayırlı olsun..