AK Parti'de temayül yoklaması

AK Parti'de temayül yoklaması
12 Şubat 2021

AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın göreve devam etmeme kararının ardından gözler 22 Şubat'ta yapılacak il kongresine çevrildi. Kongrede birçok ismin adı geçerken, Bugün (cuma) parti içi temayül yoklamasının ardından belirlenen 6 kişinin ismi AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına gidecek. AK Parti Genel Merkesi dünde sivil toplum örgütü başkanlarını arayarak kimi il başkanı olarak görmek istediklerini sormuştu.

22 Şubat'ta yapılması planlanan İl Kongresi öncesi AK Parti yeni İl Başkanı belirleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bugün (12 Şubat Cuma) teşkilat bazında yapılacak temayül yoklamasından sonra belirlenecek en az 6 isim Külliyede  AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkacak. Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, belirlenen isimlerle yapacağı yüz yüze görüşmenin ardından yeni İl Başkanının atamasını yapacak.

TEMAYÜLDE KİMLER OY KULLANACAK ?

Yapılacak olan temayül yoklamasında İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Gençlik Kolları ile Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe başkanları oy kullanacaklar.

6 İSİM ÖN PLANA ÇIKIYOR

Kongreye tek adayla gidileceği netleşti. Adaylık için eski Milletvekili Ali Ercoşkun, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak ve İl Başkan yardımcısı Suat Güner, Seben eski Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Cihannuma Bolu İl Başkanı Abdullah Uzun’un isimleri ön plana çıkıyor.

2 yorum yapılmış

  • Ülkü12 Şubat 2021 - 21:56
    Hiç biride olmaz hicbiri
  • halkın sesi15 Şubat 2021 - 12:42
    Süleyman Özbağ dava adamıdır Ak Partiyi herşeyiyle en iyi temsil edecek kişi kendisidir. Her kesime hitap eden kimseyi küstürmeden toparlayıcı olacak bir başkan adayı kaybedilen oyları geri alabilir

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.