hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti Sözcüsü Çelik: Demokrasi nehri hukuk yatağında aktı, bereketli toprakları suladı

    AK Parti Sözcüsü Çelik: Demokrasi nehri hukuk yatağında aktı, bereketli toprakları suladı
    expand

    İstanbul seçim sonuçlarını değerlendiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Demokrasi nehri hukuk yatağında akar dedim. Sürecin patronu hukuktur dedim. Demokrasi nehri hukuk yatağında aktı ve bereketli topraklarımızı sulamaya devam ediyor. 23 Haziran akşamı seçim sonuçlarının net bir şekilde ortaya çıkmasıyla süreç açık bir şekilde tamamlanmıştır" açıklamasında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

    Demokrasimiz kazandı, son seçimde milli irade berrak şekilde tecelli etti.

    Seçim sonuçları önümüzdeki günlerde de değerlendirilecek. Milletin verdiği mesaj tüm yönleriyle ele alınacak. Vatandaşlarımıza şükranlarımızı arz ederiz. Seçimler sürecinde adayımız Sayın Binali Yıldırım Bey büyük gayret sarf ettiler. İstanbul sevdasına herkes şahit oldu. Cumhur İttifakı ruhunu destekleyen MHP lideri Bahçeli ve teşkilat mensuplarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

    AK Parti olarak bundan sonraki yol haritamız bellidir. Bu aziz millet demokrasiyi büyük bedellerle elde etti. Her geçen gün bunu başarıyla muhafaza etmektedir. Türkiye demokrasisi bölgede büyük bir ilham kaynağıdır. Kimin kazandığı konusundan daha önemli olan konu, Türkiye'de demokrasinin kazanmasıdır. Milli iradeyle kavga edilmez, milli iradeye tabi olunur. Diktatörlük safsatasından başlayarak Türkiye düşmanları devreye girmişti. Demokratik olgunluk gösterilmiştir. Her seçim dönemi kutuplaşmadan bahsediliyor. Her sefer söylüyoruz, bunlar yapay ve zorlama tavırlardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vatandaşlarımız kardeşçe sandık başına gitmişlerdir. 31 Mart seçim sonuçlarında Cumhur ittifakı olarak aynı olgunluğu gösterdik, yenilenen seçimlerde de aynı olgunluğu gösterdik. Siyasi kutuplaşma denince mesele yanlış yere çekiliyor. Siyasi hayatta kutuplar olur. Belli bir diyalektik süreç içerisinde tartışmaları yürütürler. Asıl diktatörlüklerde kutuplar, tartışmalar olmaz, her taraf dümdüz olur. Dolayısıyla buna karşı da millet iradesi, kutuplaşma tüccarlarına büyük cevap vermişlerdir. Demokrasi nehri hukuk yatağında akar dedim. Sürecin patronu hukuktur dedim. Demokrasi nehri hukuk yatağında aktı ve bereketli topraklarımızı sulamaya devam ediyor. 23 Haziran akşamı seçim sonuçlarının net bir şekilde ortaya çıkmasıyla süreç açık bir şekilde tamamlanmıştır.

    Yeni Askerlik Kanunu

    Bu büyük bir reformdur. Hayırlı olmasını diliyoruz.

    İdlib'deki rejim saldırıları

    İdlib'deki durumun rejim tarafından istismar edildiğini görüyoruz. Açıkça ateşkes ihlalinde bulunuyorlar.

    BM'nin Kaşıkçı raporu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rapor, Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu açıklamanın tescili anlamına geliyor. Objektif bir rapor. Rapor, Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dilenmesi gerektiğini de yazıyor.

    Akdeniz'de sondaj gerilimi

    Tek taraflı olarak buradaki kaynaklara el koymaya çalışıyorlar. Yunanistan Başbakanı'nı uyarıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu tip söylemlere prim vermeyeceği açıktır. Yunanistan Başbakanı yanlış tutum içinde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow