Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın çocuklara tabiat sevgisini aşılamayı, halkı orman ve su alanında bilinçlendirmeyi amaçlayan mobil tanıtım aracının açılışında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kazım Orbay İlkokulu halk dansları topluluğu bir gösteri sundu. Gösterinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Eğitim ve Yayın Tanıtım Sorumlusu Umut Öğüt Mobil Tanıtım Aracı hakkında bilgi verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, 'Ülkemizin geleceği insanlarımızı refahı dev barajların, geniş ormanların ve sulanan bereketli topraklara bağlıdır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu şuurlu asırlık hayalleri gerçeğe dönüştürmek için çalışıyor. Daha yeşil bir Türkiye için son on dört yılda 3 milyar 500 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2002 yılında 20.80 milyon hektar olan ormanlarımızı, 22.3 milyon hektara ulaştırdık. Bu mobil TIR'ın tanıtım amacı, hem çocuklarımızı eğlendirmek hem de tabiat sevgisini aşılamaktır' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmasında, "Orman ve Su Bakanlığı'mızın ülkemizde orman ve su algısını yükseltmeye dönük olan bu çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de bakanlığımızın Samsun'umuzda yürüttüğü hizmetlerin önünde yerel yönetim olarak yapmamız gereken işleri olabilecek olan bir takım olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yönelik büyük bir çaba içerisindeyiz. Şehrimizin bütün ilçeleri büyükşehir sınırlarına girdikten sonra bizler bu zorluluğun bilincinde bütün orman alanlarında, su havzalarında ne yapmamız gerekiyorsa belediye olarak bir eylem planı yaptık ve bunları hayata geçirdik. Bu eylem planının omurgasını da Kızılırmak Deltası oluşturdu. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ile ilgili çalışmalarımızı hızlandırdık. Orman ve su varsa hayat var' ifadelerini kullandı.

Vali İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: 'Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Mobil Tanıtım Aracı Kurtuluş Mücadelesi'nin ilk adımında ilimizden başlıyor. Değerli öğrenciler, şehrimiz şanslı bir bölgedir. Özellikle orman ve su açısından Türkiye'deki en zengin alanlardan biridir. Bu açıdan biz belki şanslıyız ama Türkiye'deki başka yerlere örnek olmamız açısından bol, bol fidan dikeceğiz ve ormanlarımıza gözümüz gibi bakacağız. Bilmediğimiz bir sürü bilgi var, bilgileri öğrenmek açısından da daha sevimli, daha sempatik ama mobilize olan seyyar bir araçla da bakanlığımız bu konularla ilgili çevreyi bilgilendiriyor. Bunu en iyi şekilde ortaya koyacak olan bakanlık personeline teşekkür ediyoruz.'

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Mobil Tanıtım Aracı standının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Karadeniz Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Gösterinin ardından çocukların katıldığı yarışmalar düzenlendi, tiyatro oyunu sergilendi.

Açılışa ayrıca İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, DSİ. 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık, Meteoroloji 10. Bölge Müdür V. Eşref Tunçel, Samsun Orman İşletme Müdürü Halil Oflu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.