Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti Samsun il binasında geleneksel bayramlaşma törenine düzenlendi. Törene; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, emekli müteahhit Mehmet Vuraloğlu, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma töreninde ilk olarak konuşma yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, herkesin bayramını kutladı.

SAMSUN'U NAKIŞ İŞLER GİBİ İŞLİYORUZ

Herkesin bayramını tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, dolu dolu bir Ramazan ayı geçirdiklerini söyledi. Samsun'u güzelleştirmek ve geliştirmek için çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, 'Samsun'da çok büyük değişim ve dönüşümler oluyor. Bu değişimlere lütfen sahip çıkın, çok emek veriyoruz. Her metrekareyi alıyoruz ve nakış işler gibi işliyoruz' şeklinde konuştu.

DURMAKSIZIN YÜRÜYECEĞİZ

Ramazan ayını hep birlikte idrak ettiklerini dile getiren AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Ramazan Bayramı'nın hayırlı geçmesini temenni etti. Milletvekili Kırcalı, 'Bayramlar kavuşmaktır, özlemdir, birlik ve beraberliğin yaşandığı günlerdir. Bizde bugün hep birlikteyiz. Yeni sistemle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, belirlenen hedeflere durmaksızın yürüyeceğiz. Bunu başarmak zorundayız' ifadelerini kullandı.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, 'hayırlı bayramlar' temennisinde bulunarak, 'Yavaş yavaş kongre sürecimize yaklaşıyoruz. İnşallah bu sürecin de AK Parti için, teşkilatımız ve Samsun için hayırlı olmasını diliyorum' diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ GÜÇLENDİRMEK ZORUNDAYIZ

AK Parti'nin zor bir dönemde, zor görevleri yerine getiren bir siyasi parti olduğunu dile getiren AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Türkiye'yi güçlendirmek zorunda olduklarını vurguladı. Demircan, 'AK Parti 15 yıllık siyasi iktidarı boyunca önemli adımları attı. Herkesin bayramını tekrar tebrik ediyorum' dedi.

BİZ YILLARDIR YÜRÜYORUZ

Törene katılan herkesin bayramını kutlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, bayram günü hep bir arada oldukları için çok mutlu olduğunu söyledi. Karaaslan, 'Ramazan ayı bize önemli duyguları hatırlatıyor. Mesela; sabır, şükür, paylaşmak… Bütün bu duyguları aynı sofralarda yad ettik. Bugün bu masada oturan sizlerin, bizlerin, Türkiye'nin dört bir yanından 'ben AK Partiliyim' diyen ve bu noktada çalışan milyonların sesidir AK Parti. Bugün siz bir parti üyesi olarak burada değilsiniz, dava bilincinde olduğunuz için buradasınız. Bugün birileri çıkmış adalet için yürüyor, oysa biz Türkiye'nin geleceği için uzun yıllardır yürüyoruz. Hem de omuz omuza, halka birlikte yürüyoruz, yürüyüş budur. Ayrıca 15 Temmuz'un seneyi devriyesi yaklaşıyor, neler yaşandı herkes biliyor. O gün iki güçlü duyguyu yaşayacağız: Direniş ve dirilişin timsali olan 15 Temmuz'da tekrar tek yürek olacağız' ifadelerine yer verdi.

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Son olarak konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise şehit aileleri ve gaziler başta olmak üzere herkesin bayramı kutladı. Bakan Kılıç, 'Bizim gücümüz, birlik ve beraberliğimizden gelir. AK Parti teşkilatıyla, Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ve ortaya konulan çalışma disipliniyle görevlerini ifa eder. Bu bizim en büyük kuvvetimizdir. Bayramlar olduğu zaman sevdiklerimiz kadar üzerimizde sorumluluklarını taşıdığımız insanlarla bir arada olacağız. Kendi şehrimizdeki gelişmeleri yakından takip etmeliyiz. Samsun'da bir grup var, sürekli olumsuz şeyler söylüyor, 'o yok, bu yok, şu yok' diyor, olanlara bir de bakın. Siz olumsuz düşünmeye devam edin, biz olumlu düşünerek yolumuza devam edeceğiz, bizim kimseyle çekişme derdimiz yok ama yapılan hizmetleri görmek lazım' şeklinde konuştu.

OLİMPİYATLAR SAMSUN İÇİN ÖNEMLİ

Samsun basınına serzenişte bulunan Bakan Kılıç, 18-30 Temmuz arasında dünyanın en büyük organizasyonlarından işitme engelliler olimpiyat oyunlarının Samsun'da yapılacağını hatırlattı. Bununla alakalı ortaya konulan bilgilendirmelere ve çalışmalara, Samsun basınının yeteri kadar destek vermediğini kaydeden Kılıç, 'Yapacak çok işimiz var, bizim önümüzde uzun bir yol var. Vatandaşın elini tutamazsak biz kaybederiz. Önümüzdeki dönemde çok yoğun bir şekilde çalışacağız. 18-30 Temmuz, Samsun için çok önemli ve Samsun basını bunu yeteri kadar duyurmazsa, sorumluluğunu yerine getirmemiş olur. Şu anda kesinleşmiş olan ülke katılım sayısına baktığımız zaman, işitme engelliler olimpiyat oyunlarındaki en büyük ülke katılımı Samsun'da olacak. Bunu iyi değerlendirmeliyiz' sözlerini kaydetti.

Konuşmalardan sonra Bakan Kılıç, Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, milletvekilleri Demircan, Kırcalı ve Kurt, İl Başkanı Göksel partilerle tek tek tokalaşarak bayramlaştı.

Zeynep Irmak ÖCAL