Kahramanmaraş Milletvekillerinden müjdeler var...

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ile Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak ve Mehmet İlker Çitil Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı ziyaret ettiler.

AK Parti Milletvekilleri, Kahramanmaraş’ın Gençlik ve Spor alanındaki yapılması planlanan, proje aşamasında olan ve Kahramanmaraş ziyaretleri sırasında özellikle gençlerden ve vatandaşlarından gençlik ve spor alanındaki talepleri toplayarak, TBMM de yaptıkları ortak görüşmelerden sonra Kahramanmaraş’ın beklentilerini iletmek üzere Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’a ziyaret gerçekleştirdiler.

Ziyaret sırasında Kahramanmaraş'ın taleplerini tek tek dinleyen Bakan Kılıç, Kahramanmaraş Toplantısına dönüşen görüşmede Kahramanmaraş için çok büyük önem arz eden konular masaya yatırılarak, Milletvekillerinin girişimleriyle yatırım müjdelerini verdi.

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Bugün Milletvekillerimiz Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak ve Mehmet İlker Çitil ile Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ı ziyaret ettik. Maraş’ımız için daha önce görüştüğümüz yatırımları ve taleplerimizi Sayın Bakana anlattığımız geniş bir toplantı yaptık. Toplantı sonunda Kahramanmaraş’ımıza birçok konuda müjdeler aldık. Kahramanmaraş’ımıza yapılacak projeleri takip için özel danışman görevlendiren Sayın Bakanımıza ve Kahramanmaraş için birlikte çalıştığımız değerli milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Yapılacak yeni yatırımların Kahramanmaraş’ımıza ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Uzun süredir görüşülen müdürlüğümüzün istediği İl Merkezimize Kamp Eğitim Merkezi talebini 2017 yılı yatırımlarına alınması. 2018 yılı yatırımı için il merkezine 20 milyon tahmini bedelli Olimpik Yüzme Havuzu yapılması. Kredi yurtlarımızda çok eksiklik yaşanan yurt ve barınma ihtiyacı konusunda 2017 yatırım programına alınmak üzere 1500 yatak kapasiteli öğrenci yurdu yapılması. Çağlayancerit ilçemize halı saha, Türkoğlu ilçemize semt sahası yapılması. Pazarcık ilçe stadının bakım onarım ve geliştirilmesinin sağlanması. Proje aşamasındaki Afşin ve Pazarcık ilçelerimize 500’er kapasiteli Yükseköğretim öğrenci yurdunun 2017 yılında yapımı. Tüm branşlarda mücadele gösteren amatör sporcularımıza maddi destek sözlerini Sayın Bakanımızdan milletvekillerimiz olarak aldık.

Ziyaret hakkında değerlendirme bulunan AK Parti Milletvekili Çitil, "İçişleri Komisyon Başkanımız Celalettin Güvenç ve Kahramanmaraş Milletvekillerimizle birlikte Gençlik ve Spor Bakanımız Sn Akif Çağatay Kılıç'ı makamında ziyaret edip Kahramanmaraş'ımızda yapımı planlanan öğrenci yurtları, gençlik merkezleri ve diğer sportif yatırımlarla ilgili geniş kapsamlı görüşmelerde bulunduk" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi