Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, Niğde’nin birlik olması gerektiğini belirterek, : “piyasada laf dolandıran insanlar var ki maksat bizi birbirimize düşürmek, halkımızla bizleri birbirine düşürmek, iki vekilin bizlerin arasını açmak için olmadık şey yapanlar var” dedi.

Ak Parti Niğde Milletvekilleri  Yavuz Ergun ve Selim Gültekin Niğde’de görev yapan yerel ve ulusal medya mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
Düzenlenen programa Ak Parti Niğde Milletvekilleri  Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Gazeteciler cemiyeti başkanı Alpaslan Düzgün, gazeteciler birliği başkanı Hayrettin Yenel yerel ve ulusal medya mensupları katıldı.

Öğretmenevinde düzenlenen programda konuşan Ak Parti Niğde Milletvekili Yavuz Ergun, Niğde için iktidarıyla muhalefetiyle halkıyla birlik olunması gerektiğini söyledi.

Milletvekili Ergun: “ TBMM açıldıktan sonra bizler her hafta Niğde’de olacağız. Sizlerle birlikte basınımızla birlikte Niğde’mizi iyi yerlere getirmeye çalışacağız. Bizler için eleştiri önemli. Ama yapıcı eleştiriler. Çözüm önerileriyle birlikte eleştirilere her zaman varız. Her zaman açığız. Bizim ağzımızdan söylenen kelimeler var ise bunu bize sormadan karar vermeyin. Yaptığımız söylediğimiz şeyler varsa sayın milletvekilim bende açık yüreklilikle bunu söyleriz. Söyledikse söyledik. Söylemedikse söylemedik. Bu kesindir. Bizim ağzımızdan duyulmayan birinci derece bizden çıkmayan kelime geçerli değildir. Bizden duyuyorsanız onun doğruluk payı vardır. Onun haricinde piyasada laf dolandıran insanlar var ki maksat bizi birbirimize düşürmek sizlerle bizleri halkımızla bizleri iki vekilin bizlerin arasını açmak için olmadık şey yapanlar var. Ama biz şuna söz verdik. Biz bu memlekette beraber iki kardeş olarak çalışacağız. Birlikteyiz. Hiç kimsenin aramıza girmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü Niğde’nin bu birlikteliğe ihtiyacı var. Hangi tarafta olursa olsun. Ben diğer milletvekillerimizle aynısı söyledim. Niğde ilin siyasileri olarak bir bakanlıkta baskı yapmamız yada talepte bulunmak gerekiyorsa beraber sizleri de alırım gideriz dedim. Bu memleket hepimizin” dedi.

Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin ise: “Ak parti kurulduğundan buyana siyasette yer alan kişilerdik ama hep arka plandaydık. Cumhurbaşkanı takdir etti bizleri Milletvekili adayı gösterdi ve 24 Haziran’da milletvekili olduk. Siyasette uzun solukluyuz ama milletvekilliğinde yeniyiz bazı eksiklerimiz olabilir. Bunun için sizlerle birlikte hareket edeceğiz. Niğde’mizin gelişmesi büyümesi için” dedi.

Gazeteciler cemiyeti başkanı Alpaslan Düzgün ‘Niğde için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Niğde’de gazetecilik sektöründe ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. İçeresinde bulunduğumuz darboğazdan en çok etkilenen sektör basın sektörü olmuştur. Kağıt ve diğer malzemelerde yüzde 130 artış olmuş ve 1160 tane gazete bulunmakta ve 12 ile 13 bin kişi istihdam ediliyor. Sadece Niğde ‘de 9 gazete var 60 kişi ekmek yiyor ama maalesef gazeteler kapanmak durumuna geldi. Biz talebimiz bizim kullandığımız kâğıt ve benzeri malzemelerin gümrük vergilerinin sıfırlanması ve yeni teşviklerin getirilmesini istiyoruz ‘dedi

Düzgün ‘internet medyası acilen kanun çıkartılması noktasında hükümetin adım atmasını istiyoruz. Meslek odalarının kurulmasını, nasıl her sektörün bir kayıtlı olduğu meslek odası var ise bizlerinde kayıtlı olabileceği bir oda kurulmasını talep ediyoruz. Gerçek gazetecilerin bu işi yapmasını ve bu sektörün içerisinde olmasını istiyoruz ‘dedi
 
Editör: TE Bilişim