AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşanlıların bayramını kutladığını dile getirerek konuşmasına başlayan Boyalık, ilçede hızlı şekilde ilerleyen bir doğalgaz çalışması olduğunu kaydetti. Boyalık, “Önümüzdeki kış döneminde, hava ve çevre kirliliği yaşamayacağız. Kirliliğin bir nebze olsun azalacağına inanıyoruz. Halkımızın doğalgazı evlerine bağlatması konusunda, hızlanması gerekiyor. Evlere doğalgaz gelip, kömürün yakılmaması gerekiyor. Halkımızın duyarlı olmasını istiyoruz.” dedi.

YEREL YÖNETİM İSTERSE, KEŞAN HİZMET ALABİLİR

Boyalık, sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’da elimizde bir yerel yönetim olmadığı için birçok işte, AK Parti İlçe Teşkilatı olarak, eksik kalıyoruz. Keşan’a yapılacak hizmetlerin yüzde 90’ı yerel yönetim eliyle oluyor. Yerel yönetim isterse ve çaba gösterirse, Keşan hizmet alabilir. Yoksa, genel iktidar; çevre yolu, köprüleri, kavşakları yapabilir. Ama genel iktidarın Keşan’ın içerisine girip, park ve bahçe, meydan yapmaya yetkisi yoktur. Çünkü bütçeden belediyeye bu hizmetlerin yapılması için para gönderiyor. Ama bizim belediyemiz bunu yapamıyor.”

KEŞAN BELEDİYESİ YETERLİ HAZIRLIĞI YAPTI MI?

Daha sonra Beyhan Nanta söz aldı. Nanta, Keşan halkının Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, şunları söyledi: “Ülkemizin cennet köşesi Saros Körfezi’nin değerli incisi Erikli Sahili’nin Ramazan Bayramı’yla birlikte geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda tatilcilerin akınına uğraması beklenmektedir. Ancak Keşan Belediyesi yeterli hazırlığı yaptı mı? Ne yazık ki hayır! Bildiğiniz gibi Erikli’de bir atık su arıtma tesisi bulunmaktadır ancak bu tesis uygun şekilde işletilmemektedir ve tesisin kapasitesi de yeterli gelmemektedir. Dolayısıyla nüfusun arttığı yaz günlerinde ve özellikle bayram tatillerinde atık sular yeterince arıtılmadan Tuz Gölü’ne deşarj edilmektedir. Bu nedenle koku problemi, sinek problemi ve sahildeki su kalitesinin bozulması Erikli’nin devam eden sorunları olmaktadır.”

BÖLGEMİZ TURİZM AÇISINDAN GEREKEN GELİŞMEYİ GÖSTEREMİYOR

Önceleri tuz üretiminin yapıldığı gölün kirlenmesine neden olunduğunu dile getiren Nanta, sözlerine şöyle devam etti: “Daha önceden tuz üretiminin yapılabildiği eşsiz Tuz Gölü’nün de kirlenmesine neden olunmaktadır. Bu nedenle Tuz Gölü de doğal, çevresel vasfını yitirmiş tuz üretimi yapılamaz hale gelmiş sinek ve koku üreten bataklığa dönüşmüştür. Defalarca Keşan Belediyesi’ne yaptığımız uyarılar nedense dikkate alınmamış hiçbir tedbir önlem alınmamıştır. Keşan Belediyesi Erikli atık su arıtma tesisini modernize edip kapasitesini arttırmış olsaydı, yeni turizm sezonuna bölgemiz çok daha iyi şartlarda girebilir ve çevre sorunları yaşanmadan bir turizm sezonu geçirilebilirdi. Keşan Belediyesi’nin yeterli çalışma yapmamasından ötürü bölgemiz ne yazık ki turizm açısından gereken gelişmeyi gösterememekte turizm pastasından hak ettiği payı alamamaktadır.

Hükümetimizce DSİ tarafından yaptırılan Keşan Atık Su Arıtma Tesisi’ni geçtiğimiz ay ziyaret etmiş, yapılan çalışmaları takip etmiştik tesise su alımına başlanmış ve başarılı bir şekilde devreye girmesi sağlanmıştır. Aynı ciddiyet ve hassasiyetle gerekli çalışmaları tüm Keşanlılar olarak, Keşan Belediyesi’nden de bekliyoruz. Bununla birlikte atıkların toplanması, bertarafı ile yolların yenilenmesi (sadece yama yapmayı kastetmiyorum, çünkü yama yama üstüne artık Keşan caddeleri yama tutmaz hale gelmiştir. Bazı yollar ise halen asfaltlanamamıştır.) konularında da yaz sezonu başından itibaren belediyenin yeterli çalışmayı yapmadığı görmekteyiz. Keşan merkezi ve sahilleri ile çok önemli bir yere sahip ancak beceriksiz belediyecilik yüzünden gerekli gelişmeyi bir türlü gerçekleştiremiyor. Keşan halkı bunu hak etmiyor.”

PEYZAJ ÇALIŞMALARI YAPILMALI

Şehirde parkların ve kavşakların içler acısı durumda olduğunu belirten Nanta, sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle Şehitlik Parkı’nda, Şehitlik Anıtı çevresi çok daha anlamlı ve bakımlı bir hale getirilebilir. Gözlemlediğim kadarıyla, şehit isimleri tabelalarının da güncel olmadığı son birkaç yıldaki şehitlerimizin isim tabelalarının bulunmadığını tespit ettim. Bu konuda da gerekli güncelleme yapılarak eksik olan isim levhaları anıta eklenmelidir.

Şehitlik Parkı’nın önündeki döner kavşak ise içler acısı bir durumda. Varilden yapılmış kaide üzerinde saat bulunmakta. Artık ülkemizin en ücra kasabalarında bile havuzlu ve bunun gibi modern peyzaja sahip kavşaklar bulunmaktadır. Keşan’ın merkezindeki bu kavşak modern, işlevsel modern peyzaj çalışmasıyla yenilenmelidir. Tabii ki, sadece bu kavşak değil; Tekel Meydanı’ndaki kavşakta aynı şekilde ele alınmalı ve trafik kaosu oluşturmayacak düzenlemeler yapılmalıdır.”