|

AK Parti kadınların

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, teşkilat yönetimlerinin yüzde 30’unun kadınlardan oluşması talimatının ardından harekete geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:53 - 21/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​AK Parti kadınların
​AK Parti kadınların

4,5 milyon kadın üyeye sahip olan Parti, yeni dönemde kadınlara daha fazla ağırlık verecek. Ayrıca kadınların adaylıklarını daha rahat yapabilmeleri için kolaylık sağlandı. Yapılan yeni çalışma ile kadınlar adaylık başvurularını online yapabilecek. Bunun için internet sitesi hayata geçirildi.

BAŞVURULAR İNTERNETTEN

Başvurular AK Parti Genel Merkezi’nde tek tek değerlendirilecek. Öne çıkan isimler daha sonra yüz yüze mülakata alınacak. Oluşan havuzdaki isimler arasından yönetimler, yedek yönetimler, mahallelerde ve komisyonlarda görev yapacaklar belirlenecek. Online başvuruyu sadece partili kadın üyeler yapabilecek. 11 milyon üyeli AK Parti, 1,5 milyon üye sayısıyla 'dünyanın en büyük siyasi gençlik organizasyonu' olma unvanına da sahip. AK Parti Gençlik Kolları teşkilatta yenilenme amaçlı kongrelerini sürdürürken, organizasyonlarda kullanılmak üzere “AK Parti ile siyaset gençleşiyor, Türkiye güçleniyor” sloganı benimsendi.

#AK Parti
#İnternet
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce