Şerife Bacı Anıtına Saygı Lütfen!

Kurtuluş savaşının en önemli kolu İstiklal Yolu kahramanlarından Şehit Şerife Bacı’nın İnebolu’da ki Anıtına verilen değer yürekleri sızlatıyor.

Şerife Bacı Anıtına Saygı Lütfen!
banner13
banner3

İlçeye gelen birçok kişi misafirlerini çocuklarını ve ailesini özellikle PTT nin yan tarafında ki parka getirerek, ülkenin kurtuluşunda verilen emekleri göstermek, Cumhuriyetin ne zorlu şartlarda kazanıldığını hissettirmek,  Şerife Bacı ruhunu anlatmak ve yaşatmak için Şehit Şerife Bacı Anıtını ziyaret ediyor. Ancak burasının görüntüsü içler acısı. Aylardır bakılmayan anıt çevresi ilçe tarihine verilen önemi gösteriyor. Anıtın özelliklerinin ve tanıtımının yapıldığı billboard tamamen silinmiş durumda. Anıtı yaptıran Orgeneral Aytaç Yalman Paşa’nın adının yazılı olduğu mermer plaketin üzerine ise yeşil sprey boya sıkmışlar. Yandaki diğer mermer yazıtta ne yazıldığı anlaşılamıyor. Top arabasının lastikleri ise uzun süredir oraya bakılmadığını gösteriyor.

 Ülkenin Kurtuluşu Savaşında Cephane taşırken, donarak şehit olan Şehit Şerife Bacı’ya yakışmayan bu görüntüler yetkililerin tarihimize verdiği önemi gösteriyor.

Şehit Şerife Bacı Anıtı 2001 yılında TKK eski komutanı Aytaç Yalman Paşa tarafından yaptırıldı. Açılısı Orgeneral Atilla Ateş Paşa ile Orgeneral Merhum Aytaç Yalman Paşa birlikte yaptı. Anıtın plaketinde "Bu anıt İstiklal Savaşı şehitlerinden Şerife Bacı'nın anısını Cumhuriyet çocuklarına anlatmak için Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman tarafından armağan edilmiştir, yazmaktadır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nebiye  büyükdeğirmenci
Nebiye büyükdeğirmenci - 4 yıl Önce

Önce bu değerlere sahip çıkmalıyız orasının çok güzel bir bakıma ihtiyacı var kameralar yerleştirilmeli oralara zarar veren sapık ruhlular deşifre edilerek cezalandırılmalı sayın belediye başkanımızın bu değerlere sahip çıkmasını istiyoruz bu vatanı bu değerleri bizlere bırakanları minnetle anıyoruz bu durumu gündeme getirdiği için gazetemize teşekkür ediyoruz

SIRADAKİ HABER