AK Parti ile MHP, İYİ Parti’yle görüşmüyor!

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, partilileriyle birlikte TÜLOMSAŞ’ın önüne gitmiş ve şu çağrıyı yapmıştı: Yüksek Hızlı Tren, TÜLOMSAŞ’ta yapılsın!

16 Ekim 2019 07:58
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, partilileriyle birlikte TÜLOMSAŞ’ın önüne gitmiş ve şu çağrıyı yapmıştı: Yüksek Hızlı Tren, TÜLOMSAŞ’ta yapılsın!
 
*
 
Çağrısında yerden göğe kadar haklı; haklı olmasına da…
 
*
 
Da’sı, şu…
ES TV ekranlarında konuya ilişkin şöyle bir yorum yapmıştım: Kardeşim, çağrı konusuna ilişkin ciddi bir dosya hazırladıktan sonra o dosyayı siyasi partilere, odalara ve ilgili kamu kurumlarına sunup ortaklık teklifinde bulundunuz mu? Bu iş sadece istemekle olmuyor, yoksa ben de arkamda 50 kişi toplar çok kolay açıklama yapabilirim. Ancak şunu biliyoruz ki, bütünlüğü sağlayıp örgütlü bir biçimde hareket ederek başarı elde edilebilir.
 
*
 
Bu yorum üzerine Başkan Ektaş aradı ve konuya ilişkin açıklama yapmak istedi.
Bakın Ektaş, neler söyledi:
 
PARTİLERLE GÖRÜŞMEK İSTEDİK
“Siyasi partiler arasında uzun süredir diyalog yok. Bu sadece Eskişehir için geçerli değil. Türkiye’nin genelinde aynı problemi yaşıyoruz. Eskişehir’e de sirayet ediyor haliyle. Şimdi bir kere ortamın yumuşaması gerekiyor. Bakın biz, bu anlamda Eylül’ün başında AK Parti’ye, MHP’ye, CHP’ye, Büyük Birlik Partisi’ne, Saadet Partisi’ne ve Demokrat Parti’ye ziyaret talebinde bulunduk. Ancak gelin görün ki AK Parti ve MHP ile görüşemedik. MHP ‘işlerimiz var’ dedi, AK Parti ise geri dönüş dahi yapmadı. Dediğim gibi, bizim buradaki amacımız, diyalogu geliştirmek.
 
AMAÇ AK PARTİ’Yİ HAREKETE GEÇİRMEK
Biz şunun bilincindeyiz: Eskişehir’de siyasi partiler arasında yakınlaşma ve samimiyet oluşmadığı takdirde, ortak bir projeye imza atmak mümkün olmuyor. Yani İYİ Parti olarak biz, Yüksek Hızlı Trenin TÜLOMSAŞ’ta yapılmasını istiyoruz, ancak bunu tek başına İYİ Parti’nin gerçekleştiremeyeceğini de biliyoruz. O halde ne yapmamız lazım? İktidar partisini harekete geçirmek için çeşitli adımlar atmamız lazım. İşte biz, TÜLOMSAŞ ile ilgili gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle bunu amaçlıyoruz.
 
 
SANAYİ ODASI’NA ÇAĞRI
Odalarımıza gelirsek… Odalarımızla da çeşitli temaslar kuruyoruz. Ama şunu da biliyoruz: Odalar, siyasi partilerin öne çıktığı bir etkinlikte yer almak istemezler. Ancak biz isteriz ki odalar böyle etkinlikler yapsın, siyasi partiler odaların arkasından yürüsün. Mesela Eskişehir Sanayi Odası bir etkinlik düzenlese, kamuoyu bileşenlerinin tümünü toplasa ve Eskişehir’in sorunları için ilgili bakanlıklara gitse, fena mı olur? Aslında o zaman samimiyeti de görmüş oluruz. Kısacası biz, şehirdeki bir boşluğu doldurmak için gayret gösteriyoruz, şehir dinamiklerini ve iktidar partisini çeşitli konularda harekete geçirmeye, kamuoyunda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Hiçbir şey yapmamaktan iyidir, inanın.”
 
*
 
Mehmet Ektaş’ın açıklaması içerisinde, oldukça önemli ifadeler var.
Şöyle ki…
 
  • Bir kere AK Parti ile MHP, İYİ Parti’yle görüşmekten kaçınmamalı; zira yaşadığımız bu zor günlerde birlik olmaya fazlasıyla ihtiyacımız var.
  • İktidar partisi, Eskişehir’in sorunları ve beklentileriyle ilgili siyasi parti ayrımı gözetmeksizin herkesle ortaklık kurmalı ve çözüm üretmeli.
  • Eskişehir’in sivil oluşumları kafasını kuma gömmemeli, sorunların çözümünde önderlik etmeli, şehrin dinamiklerini harekete geçirmeli.
 
 

Bir buçuk ay daha elektrikler kesilecek!

 
Zorlu Enerji ve OEDAŞ ortaklığında verilen elektrik hizmetini, sık sık eleştiriyorum.
Eleştirilerimde yerden göğe kadar haklı olduğumu da biliyorum.
Zira her hafta, uzun süreli elektrik kesintileri oluyor; dolayısıyla vatandaşlarımızın da sıdkı sıyrılıyor!
 
*
 
Bu eleştirilerim üzerine; Zorlu Enerji kurumsal iletişim yöneticisi Sevi Yüzbaşıoğlu, OEDAŞ kurumsal iletişim yöneticisi Esat Tayfur İnay ile Medya Evi temsilcisi Güven Adalı ziyaretime gelerek elektrik hizmetlerinde yaşanan aksamaların nedenlerini anlattı.
 
*
 
Yukarıda aktardığım üç ismin anlattıklarını, maddeler halinde sıralıyorum:
 
  • Bölgede 50 seneyi geçen kablolar ve trafolar var.
  • Bu anlamda yaşanan sorunları kökünden çözmek için bölge tarihinin en büyük yatırımını gerçekleştiriyoruz. Yatırım bedelimiz, 1 milyarın üzerinde.
  • Çalışmalar bittikten sonra, kesintisiz ve kaliteli hizmetin geleceğini taahhüt ediyoruz.
  • Önümüzdeki bir buçuk ay elektrik kesintileri olacak, vatandaşlarımızdan biraz anlayış ve sabır bekliyoruz. İnanın vatandaşlarımız, elektrik kesintisinin ne olduğunu unutacaklar.
  • Evet, çalışmalarda bir gecikme yaşandı, bunu kabul ediyoruz, kışa girerken başlayabildik. Bu gecikme finansman ve müteahhitten kaynaklandı. Gecikme nedeniyle abonelerimizin affına sığınıyoruz.
  • Ayrıca şunu da söylemek istiyoruz: Bölgemizin insanı faturalarına çok sadık ve dürüst, kendilerine teşekkür ediyoruz.
  • Elektrik kesintilerini web sitemizden duyuruyor, telefon numarası olan abonelerimize kısa mesaj atıyoruz. Kısa mesaj gelmesini isteyen abonelerimiz, 186’yı tuşlayarak çağrı merkezimize ulaşabilir ve cep telefonu numaralarını bırakabilirler.
  • Bütün muhtarlarla toplandık ve toplanmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda muhtarlarımız için VİP hattı kurduk, herhangi bir sorun anında bize direkt ulaşabiliyorlar.
 
*
 
Zorlu Enerji, OEDAŞ ve Medya Evi yetkililerinin anlattıklarını okudunuz.
Özeti şu: Bir buçuk ay daha sabredin, her şey çok güzel olacak!
 
*
 
Biz sabrederiz, çalışmaların takipçisi olacağımızı da beyan ederiz!
 
 

Demirel’i geçen Eskişehirsporlu (!)

 
  • Önce seçildi. (Geldi)
  • Sonra istifa etti. (Gitti)
  • Ardından ‘istifadan vazgeçtim’ dedi. (Geldi)
  • Çok geçmeden olağanüstü genel kurul kararı alındı. (Gitti)
  • Her nedense olağanüstü genel kurul kararı iptal edildi. (Geldi)
  • Akabinde bir olağanüstü genel kurul kararı daha alındı. Gitti)
  • Bir kez daha aday oldu ve yine seçildi. (Geldi)
 
*
 
Anladığınız üzere, Eskişehirspor Başkanı Osman Taş’tan bahsediyorum.
 
*
 
Üç kere gitti, dört kere geldi.
 
*
 
Süleyman Demirel mübarek!
 
*
 
Demirel de, kendi deyimiyle altı defa gitti, yedi defa geldi.
Ancak bu süreç, 38 yıl süren bütün bir siyasi hayatının özetiydi.
 
*
 
Osman Taş ise yalnız ve yalnız dört buçuk ay içerisinde üç kere gitti, dört kere geldi.
Bu haliyle, Demirel’i bile geçti (!)
 
*
 
Allah, güç kuvvet versin!
 
   
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Doğa Sever 17 Ekim 2019 00:19

UTK20 ve ITC2019 Turizm Kongrelerinde ES tv'de söz edildiği gibi , Eskişehir olarak bir araya gelebilecekmiyiz acaba?

0 0 Cevap Yaz
Tramvay 16 Ekim 2019 18:31

Hişşt Orhan birader. Belediye'nin açtığıbihaleye Tülomsaş hiç girmiş mi? Soruşturdun mu? ,Buna rağmen belediye konuyla ilgili görüştüğünü üretim için yapılacak yatırımı belediyeye yıkmak istemişler, duydun mu? Üstelik ön etüt şeklinde yapılan görüşmede alınanntramvayların çok üstünde bir fiyatı konuşmuşlar, araştırdım mı? Boşluğa karşı haykırmak kolay?

2 1 Cevap Yaz
Gerçekten İyimi 16 Ekim 2019 13:10

Daha düne kadar tulomsas bulunduğu yerden kaldırılmalı trafiği işgal ediyordu diyen bunlar degilmiydi ya unutmicaz

2 5 Cevap Yaz
Orhan 16 Ekim 2019 10:03

Seçimlerde iyi parti olarak chp ye destek verdiniz kaç tane tramvay eskişehir de yapıldı merak ediyorum

1 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi