Dolar 32,5531
%0.02
Euro 34,8888
%0.07
Altın 2.430,640
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İl Başkanı Şengül'den ilk açıklama: Herkesi kucaklayacağız

AK Parti İl Başkanı Şengül'den ilk açıklama: Herkesi kucaklayacağız

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, "Bize yakışan sağduyu, hoşgörü. Ne kadar ötekileştirirlerse ötekileştirsinler, dik duracağız. Herkesi kucaklayacağız çünkü biz her beraber Türkiye'yiz" dedi. Şengül balkon konuşması yaptı

  • Ege Postası
  • 24.06.2018 - 23:16

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, "Bize yakışan sağduyu, hoşgörü. Ne kadar ötekileştirirlerse ötekileştirsinler, dik duracağız. Herkesi kucaklayacağız, çünkü biz her beraber Türkiye'yiz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimi sonuçlarını AK Parti İl Başkanlığında takip eden Şengül, parti binasının balkonundan vatandaşlara seslendi.

İzmirlilere teşekkür eden ve "Birileri seni başkan yaptırmayacağız' demişti. Ne yaptık, inadına uzun adamı ne yaptık'" ifadeleri üzerine partililer "başkan" cevabı verdi. Şengül de bu cevap üzerine "Helal olsun size" dedi.

Hedefin 2019 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu kaydeden Şengül, "Bize yakışan sağduyu, hoşgörü. Ne kadar ötekileştirirlerse ötekileştirsinler, dik duracağız. Herkesi kucaklayacağız, çünkü biz her beraber Türkiye'yiz."diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı da Erdoğan için "muhtar olamaz" denildiğini anımsatarak "Başbakan, cumhurbaşkanı olamaz dediler. Şimdi ne old? Bu millet, bu halk başkan da yapar." diye konuştu.

Çankırı, İzmir'in kendisini sevgiyle kucakladığını, bundan sonra da her beraber olacaklarını söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Necip Nasır ise "Allah Recep Tayyip Erdoğan'a uzun ömürler versin, başımızdan eksik etmesin. Hedef 2023, 2071. Durmak yok." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan partililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonrası zafer konuşmasını da alanda kurulan dev ekranlardan izledi. (AA)

AK Parti İzmir'de milletvekili sayısını korudu

AK Parti İzmir'de 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde yüzde 31 olan oy oranını yüzde 28'e düşürdü. Partinin oyları 3 puan erise de bu durum milletvekili sayısını etkilemedi. AK Parti İzmir'de yine 8 vekili meclise taşıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de partisinden fazla oy aldı.

İzmir’de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve milletvekili seçimleri sonuçlarının açıklanmasının ardından resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti İzmir’de 8 milletvekili çıkardı. Ak Parti birinci bölgeden son Başbakan Binali Yıldırım, Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, Cemal Bekle, ikinci bölgeden ise Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, eski milli futbolcu, Fehmi Alpay Özalan, Necip Nasır ve Yaşar Kırkpınar milletvekili seçildi.

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde İzmir’de yüzde 31,70  oy alarak 8 milletvekili çıkaran Ak Parti, bugün yapılan seçimde ise resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 28,01 oranında oy alarak yine 8 milletvekili çıkardı. Ak Parti 1 Kasım seçimlerinde İzmir’de 881.053 seçmenin oyunu alırken, 24 Haziran seçimlerinde 805,995 seçmenin oyunu aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı oylarında ise İzmir’de partisinin üzerinde bir oy alarak yüzde 32,92 oranına ulaştı.

Bu arada kesin olmayan seçimlere göre sınırda kalan Bilal Doğan ve Melek Eroğlu’nun YSK’da sonuçları takip ettiği öğrenildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.