Dolar 32,5782
Euro 34,7958
Altın 2.507,60
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

AK Parti İl Başkanı Kobal’dan MHP İl Başkanı Burç’a Jet Yanıt

AK Parti İl Başkanı Kobal’dan MHP İl Başkanı Burç’a Jet Yanıt
25 Ağustos 2015 21:34 | Son Güncellenme: 25 Ağustos 2015 23:51
A+
A-

Bayburt AK Parti il başkanı Hakan Kobal MHP İl başkanı Süleyman Burç’un bir gün önce yaptığı basın açıklamasına sert ifadelerle cevap verdi.

AK Parti il başkanı Hakan Kobal’ın yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

” Yeni bir seçim sürecine giriyoruz. 1 Kasım’da halkımız tekrar iradesini sandığa yansıtacak. 7 Haziran’da yapılan Genel Seçimlerde milletimiz sandığa yansıttığı irade; hiçbir partiye tek başına iktidar yetkisi vermedi.

Seçim sonrası koalisyon görüşmelerinde özellikle MHP Genel Başkanının kendi tabanını da hayrete düşürecek şekilde her şeye hayır’cı politikası sonucu koalisyon kurma ümitlerini tükendi ve Cumhurbaşkanı yetkisi ile ülkemizde tekrardan bir seçim yapma zorunluluğu doğdu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin bu süreçte takındığı tavrı kısaca özetlersek;

– MHP lideri seçim akşamı yaptığı açıklamada “en erken seçim ne zaman olacaksa o zaman seçim olsun” dedi, ama koalisyon seçenekleri tükenip de erken seçim gündeme gelince bu söylediğini çiğneyerek “erken seçim zehirdir” dedi.

– AK Parti ve MHP tabanının makul gördüğü, şu sıkıntılı süreçte belki de en uygun alternatif olan, AK Parti- MHP koalisyonuna hayır dedi.

– İlk başta “biz devleti zaafa uğratacak hiçbir formülde olmayız, devleti hükümetsiz bırakmayız, taşın altına elimizi değil, bedenimizi koyarız, gerektiğinde azınlık hükumetine destek oluruz” dedi. Sonra kurulacak bir azınlık hükumetine yine “hayır” dedi.

– Tüm koalisyon seçeneklerinin bitmesinden sonra, Meclisin olağanüstü toplanarak erken seçim kararı almasına da “hayır dedi.

– 45 günlük süresinin dolmasının ardından Cumhurbaşkanının seçim kararı ile beraber kurulacak geçici seçim hükumetine bakan vermeye de “hayır” dedi. Hele bu tavrı ile MHP, “aynı cümle içine bile girmem” dediği HDP’yi hükumete taşıyan payanda oldu.

Milletimiz bu süreçte, her türlü koalisyon seçeneğine, azınlık hükumetine, erken seçime, geçici erken seçim hükumetine “hayır” diyen bir Genel Başkan’a şahit oldu. Bu Genel başkan, 28 Şubat sonrası, Rahşan Ecevit’in camiasına yaptığı hakaretlere rağmen Bülent Ecevit’te, Apo’nun idam edilmemesine, banka hortumlamalarına, devaluasyonlara, krizlere, müslümanlara yapılan zulümlere koşulsuz evet diyen, bir Genel Başkan’dı üstelik.

Siyasi partiler hükumet olmak için, ülkeyi yönetmek için halktan oy isterler. 7 Haziran’da MHP’ye oy vermiş seçmene oylarını nasıl israf ettiğini, onların sandıkta verdiği güçle nasıl devlette kriz yarattığını, HDP’yi hükumete nasıl taşıdığını aziz milletimizin ve Bayburt’lu hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum.

MHP’nin 7 Haziran’daki sloganı “bizimle yürü Türkiye” idi, artık 1 Kasım seçimlerinde de sloganları “bize ne gerek var Türkiye” olur.

MHP İl Başkanı basın açıklamasında hakaret ve iftiralar savuracağına Bayburt’lulara bunların izahını yapsın, seçimden bu yana MHP bu ülkeye ne kattı, seçildiğinden beri MHP Milletvekili Bayburt’a ne yaptı, onları anlatsın.   

Seçimden sonra HDP ve PKK’nın çözüm sürecinin bittiği açıklamaları, yeniden silahlı mücadeleye başlama kararları, halkı sokağa çağırmaları ortada iken, Suruç’ta katliam yaşanmışken, Ceylanpınar’da iki tane polisimiz yataklarında uyurken haince şehit edilmişken, TSK IŞİD’e, PKK’ya operasyonlara başlamasa mıydı?

Devletlerin büyüklüğü sabrı ile ölçülür, nasıl ki çözüm sürecinde yapılan provakasyonlara devletimiz sabrederek, metanetle milli birlik ve kardeşlik sürecini devam ettirdiyse, bunu istismar eden hainlere o kadar şiddetle cevap vermeye muktedirdir. Artık Türk Silahlı Kuvvetlerimiz lojistik ve istihbarat olarak dışa bağımlı bir ordu değildir ve Allahın izni ile bu sefer terörün başı ezilecektir. Ama bu hassas durumda bile sergilenen MHP’nin çirkin siyasi tutumunu yine halkımızın takdirine bırakıyorum. Bu sıkıntılı günler geçecek ama MHP, düşmanı sevindiren Silahları Kuvvetlerimizi rencide eden siyasetinin hesabını veremeyecektir.

Biz AK Parti teşkilatı olarak işimize bakıyoruz. 1 Kasım’da seçime hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sayın Milletvekiliz Sayın Naci AĞBAL arı gibi çalışıyor, bunu vatandaşlarımız da görüyor ve takdir ediyor. Seçim sonrası daha hükumet teşekkül etmemişken Sayın Naci AĞBAL’ın Bayburt’a kazandırdıkları ortada, bu yapılan hizmetleri halkımız takdir ediyor, çok güzel geri dönüşleri alıyoruz. Bizim afaki nutuklar ile havanda su döven açıklamalar ile geçirecek boş vaktimiz yok, biz Bayburt’a ne kazandırırız, halkımıza daha nasıl hizmet getiririz onun derdindeyiz.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm şehitlerimiz ve Artvin’de meydana gelen sel felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, tüm Bayburt halkına saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

YORUMLAR

  1. orhan dedi ki:

    yaaa bu insanlar devlet bahçeliye neden bukadar yükleniyor birde diğer türlü düşünüp ak partiyi neden hiç tartışmıyorlar millet tutturmuş 2_0 olacak diye bugüne kadar ak partinin millet vekillerinide belediye başkanlarınıda gördük ALLAH aşkına şu vekilde veya şu başkanda gerçekten güzel işler yaptı güzel çalıştı diye söyleyeceğiniz bir vekil yada bir başkan varmı????ama bayburtun insanı hak ediyor bunları güneydoğuya yapılan yatırımın yüzde onu bile bayburta yapılmadı ama Bayburtlu kardeşlerim yinede yere göğe sığdıramıyorlar bu partiyi nede olsa bi şekilde kazanıyor ak parti kedi falan girebilir trafolara falan bir dahaki seçime emre kikiyi aday ederlerse hiç şaşırmam . saf temiz insanlar sayesinde arkadaşlar bu partiye oy verenlerin 100 de 70 i çıkar için yüzde otuzuda bilincsiz veriyor oyları bi partiye gönül verecekseniz delikanlı gibi çıkarsız sevin bugün ak partinin peşinden koşanlar daha önce anavatan Doğruyol saadetin peşinden koşuyordu bigün ak partide bitince bakalım bukez kimin peşinden koşacaklar çok merak ediyorum türkiyeyi felakete sürükleyen birisi varsa o DEVLET BAHÇELİ değil ak partidir artık birazda görün şu gerçekleri lütfennn diyorum….

  2. orhan dedi ki:

    sayın hakan kobal iyi güzel diyorsunda Ahmet Davutoğlu devlet bahçeliden daha önce çıkıp görünen oki bu seçimden bir iktidar olmaz demedimi devlet bahçeliden önce açıklama yapmadımı?? terör örgütünün meclise girmesi MHP yüzünden diyorsuyunuz peki onları davul zurnalarla karşılayanlar mhplilermiydi yoksa sizlermi? yolsuzluklardan bankaların boşaltılmasından bahsediyorsun bence insan önce aynaya bakmalı MHP nin şartlarının hangisi mantıksızdı bitek örnek verirmisiniz lütfen???? ayrıca MHP millet vekilinin seçimden bu güne kadar ne yaptığını sorguluyorsunuz demezlermi siz 5 yılda ne yaptınız ?????? umarım bunlara vereceğiniz bi cevap vardır ama siz bu insanları kandırmaya alışıksınız bi şekilde yine altından çıkarsınız bu işin bu memleketin kimlerin elinde olduğunu iyi düşün Bayburtlu hemşerim yapılan yatırımlar yok demiyorum ama yapılan yanlışlarada gözümüzü kulağımızı kapatmayalım lütfen…..

  3. Kemal ÇETİN dedi ki:

    Devlet bahçelinin bu dönemdeki tutumunu MHP li kardeşlerimiz bile tasvip etmedi. Bayburtda herkes hemen hemen birbirini tanıyor. Sokakta, kahvede konuştuğumuzda, MHP li kardeşlerimiz, Devlet bahçelinin tutumundan rahatsız olduklarını, her fırsatta söylüyorlar. Bu durum kimsenin gözünden kaçmıyor. Ak Parti koalisyon sürecini, samimiyetle yürüttü. Büyük bir soromluluk aldı. Hepimiz bu süreci izledik. Devletin sorumluluğunu ciddiye alan tek pati Ak Parti idi. MHP içindeki milletvekillerininde , Bahçelinin bu tutumundan rahatsız olduğu belliki Tuğrul TÜRKEŞ partiden ihraç edileceğini bile bile bakanlık kabul ediyor. Değerli MHP li kardeşlerim şunu iyi bilinki Devlet, Devlet bahçeliden önemlidir.

  4. MEHMET dedi ki:

    Sayin, Haktan efendi,
    Demeclerinizin hic birisi MHP hakkindaki gercekleri yansitmamaktadir. Gecmistede günümüzde de MHP oynuyorsunuz Mhp nin suan itibariyle akp de enaz %10 oranina sahip oldugunu unutmayiniz. Inaniyoruz güveniyoruz ki gercek MHP liler bu secimde kisiliklerini ortaya koyacaktirlar.
    Hakan efendi, size sunu sormak isterim ki gerci bu sorunun cevabini verecek olan tek kisi Tayiptir….
    Davutoglu MHP ye uzun süreli kurulacak olan bir koalisyon Hükümeti ile mi gelmisti yoksama ki Secim süreci icin 3 aylik zaman zarfi icinde olusacak secim Hükümetine destek mi istedi.???? Bu SORUYU SIZ ÖNCELIKLE TAYIBE SORUN BU SORU SIZI de asar Davutoglunuda ASAR…
    MHP nin sartlari belliydi 4 maddeden olusuyordu, Neden bu dört maddeye okey vermedi akp kadrolari.?????
    Ben Bir Ülkücü Mhp gönüllüsü olarak sunu bildirmek isterim ki Türkiyenin Saglam Aydinlik Güvenli gelecekleri icin MHP le olmalidirlar….

  5. HAKTAN dedi ki:

    haksızlık karşısında susmayacağız bahçeli gibide kaçmayacağız aynen dediğin gibi kardeş haksızlık karşısında susan DİLSİZ ŞEYTANDIR

  6. HAKAN69 dedi ki:

    gürsel beye teşekkür ediyorum yorumlarından dolayı
    bu arada
    Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

    siz akp liler o kadar haksızlık karşısında sessiz kaldınızki başka bişe demiyorum benim OYLAR
    da MHP ye recep bey ….. teşekkürler

  7. nami dedi ki:

    öncelikle her keze sevgiler vede saygılar ak partini yaptıklarını görüp takdir yapmak lazım inanıyorum bundan sonra dahada iyisini yapmaya devam edecek tir bayburt için iki sıfır ak parti diyorum kimsenin kalbi kırılmasın devlet bahçeliyle her şeye hayır la olmayacağın anlamamız lazım bütün bayburtlulara sevgiler

  8. arpali69 dedi ki:

    Gürsel bey o güzel yorumunuza çok teşekkür ederim , azıcıkta olsa duygularımıza tercüman olmuşsunuz.

  9. sedat dedi ki:

    gürsel kardeş vatandaş 13 yıl iktidar vermesinimi yadırgıyorsun şu ülkeye ve bayburta cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan yatırımlar yapıldı senin oylar mhp ye demen tekrardan ital bakanlar gelsin türkiye cumhuriyeti eski haline dönsün kukla olsun demektir canlı canlı bankaların içleri boşatılırdı deprem yardım paralarıyla maaş dağıtılırdı develiasyonlarla halk heryıl çökertilirdi bunlar olurken siz nerdeydiniz allah rızası için tabi iftira yalan dolan rant peşinde iseniz bunları göremeyecek kadar körsündür hani dürüst ve şerefli bir siyaset yapıyorsunuzya birde bundan 14 yıl öncesinin türkiyesini ve bayburttunuda dile getir bilmeyenler öğrensin

  10. recep dedi ki:

    oyumuz değil oyum diyebilirsiniz

  11. Gürsel Karapınar dedi ki:

    Sayın başkan hangi demeci verirsen ver, adımız gibi biliyoruz
    AKP Hükümeti kurmamak için her türlü oyalamayı yaptı..
    MHP nin istekleri, İMRALIDAN daha ağır geldi…
    13 yıl tek başına iktidar olmanın zevki sefası da çok başka,
    bunu paylaşmak zor geldi, sahiden hükümet kurmadılar yalanını
    nasıl vicdanınıza yedirerek anlatacaksınız ,merak ediyorum….
    Sizler kadar imkanımız yok , oyumuz yine MHP’ye diyorum…
    Seçimlerin şimdiden hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz
    ediyorum…..