‘Türkiye’de Değişim Sancısı ve Partili Cumhurbaşkanlığı’ konulu konferansta konuşan Aydın Ünal, “Milli iradeyi kısıtlayan, hükümetlere sınır çizen, milletin seçtiği milletvekillerinin, başbakanlarının, cumhurbaşkanlarının yetkilerini kısıtlayan o sistemi 16 Nisan’da biz kaldıracağız, söküp atacağız. Biz öyle bir sistem kuracağız ki sadece AK Parti için değil,  bundan sonraki nesilleri ve hükümetleri ilgilendiren, onların çok rahat çalışmasını sağlayacak bir sistem olacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür-Sanat Etkinlikleri ‘Türkiye’de Değişim Sancısı ve Partili Cumhurbaşkanlığı’ konulu konferans ile devam etti. AKM’de gerçekleştirilen programa AK Parti Ankara Milletvekili ve Yenişafak Gazetesi Yazarı Aydın Ünal konuşmacı olarak katıldı. Konferansta AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ve çok sayıda dinleyici yer aldı.

Aydın Ünal’ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

Nedenini anlatmaya çalışıyoruz

“16 Nisan’da bir halk oylaması olacak. 18 maddelik bir değişiklik yapacağız. Biz milletvekilleri olarak TBMM’de 18 maddeyi enine boyuna tartıştık. Önce komisyonda tartıştık arkasından da genel kurulda tartıştık. Maddelerin içinden çıkmanız için tek tek 1960 ve 1924’teki maddeleri de görmeniz gerekiyor. O maddelerin referans gösterdiği maddelere gidip bakmanız gerekiyor. Eski anayasaya bakmanız gerekiyor. Yeni madde teklifine bakmanız gerekiyor. Bu 18 maddeyi neden yapmaya çalıştığımızı ve neden bugün yapmaya çalıştığımızı anlatmaya çalışıyoruz.”

Türkiye kaosun içine sürüklenecekti

“Bu darbe başarılı olursa çocuklarımız nasıl Türkiye’de yaşayacayak. Eğer bu darbe olursa bu demektir ki her 10 yılda bir darbe olmaya devam edecek. Bizim 80’de gördüğümüzü, 15 Temmuz’da gördüğümüzü maalesef çocuklarımız görmeye devam edecekler. Bu beni bir yandan karamsarlığa sürükledi ama bir yandan da kendi kendime şunu söyledim. Bunu bizim engellememiz lazım ki bu ülkenin çocukları 10 yılda bir darbe görmesin. O gün o gece orada yenilmiş olsaydık sadece AK Parti kaybetmiş olmayacaktı. Türkiye çok büyük bir kaosun içine girecekti. İçinden çıkılmaz bir durum oluşacaktı. O karamsarlık bizi kim bilir nerelere sürükleyecekti. Hepimizin kolunu kanadını kıracaktı.”

Rahat çalışmayı sağlayacak

“Bizim 16 Nisan’da halk oylamasında yapacağımız iş 27 Mayıs darbesiyle yapılan tahribatın, saldırının tamamen ortadan kaldırılması. O tehdidin tamamen ortadan kaldırılması meselesidir. Milli iradeyi kısıtlayan, hükümetlere sınır çizen milletin seçtiği milletvekillerinin, başbakanlarının, cumhurbaşkanlarının yetkilerini kısıtlayan o sistemi 16 Nisan’da biz kaldıracağız, söküp atacağız. Biz öyle bir sistem kuracağız ki sadece AK Parti için değil, bundan sonraki nesilleri ve hükümetleri ilgilendiren onların çok rahat çalışmasını sağlayan bir sistem olacak.”