Ak Parti Kdz.Ereğli  Seçim Koordinasyon Merkezi Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır ile birlikte Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek;hastane personeli, hasta ve hasta yakınlarından 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasında ‘Evet’ demeleri noktasında destek istediğini bildirdi.

 

Ulupınar, Çakır, bazı Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Yöneticileri ile birlikte gerçekleştirilen ve Başhekim Vekili Vildan Türkeli’nden  hastanenin genel durumu hakkında bilgi alındığı da belirtirken yol sorununa vurgu yaptı.

 

Ulupınar, “Ülkemizin genelinde otel konforunda hastaneler yapmaya devam ediyoruz.” dedi. Ulupınar, sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulacağını söyledi.

 

Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Çakır ise ziyarette, İlçede devam eden ve yapılacak olan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Postane ihalesinin yapılacağını ve Postanenin tekrar şehir merkezine gelerek ekonomik hareketliliğe katkı sağlayacağını ifade eden Çakır, okul yatırımlarının da son sürat devam ettiğini söyledi.

 

Bir süre önce Zorlu Grup ve Arçelik’e yazdığı mektuplardan da söz eden Çakır, “Bu şirketlerin ürettikleri malların sacları buradan, Erdemir’den gidiyor, profillerini de araştırdım Çınar Boru’dan alıyorlar. Ben naçizane bir işadamı olarak bu iki şirkete Ereğli’ye yatırım yapmaları konusunda birer mektup yazdım. Biz bu konuda girişimlerimizi sürdüreceğiz. Halk oylaması sürecinden sonra Milletvekillerimizin de desteklerini alarak bu iki şirketin yönetim kurulu başkanları ile görüşmek istiyoruz. Zorlu Grup ve Arçelik, burada da üretim yapıp mallarını Türkiye’nin dört bir tarafına ulaştırabilir. Erdemir, kendine rakip görmediği alanlarda faaliyet gösteren şirketlere limanını açıyor. Bu nedenle Erdemir limanını kullanabilirler. En ucuz maliyetli taşımacılık, deniz taşımacılığıdır. Buradan Akdeniz Bölgesi’ne, Ege’ye ve diğer tüm bölgelerimize deniz yoluyla mallarını ulaştırabilirler. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Bu şirketlerin buraya yatırım yapmalarını sağladığımız takdirde, yan sanayileriyle birlikte en az 5 bin kişiye istihdam kapısı açılacak” dedi.

 

Milletvekili Ulupınar, Ereğli İlçe Başkanı Çakır ve beraberindekiler daha sonra poliklinikleri gezerek hasta ve hasta yakınlarıyla tek tek görüştüler, 16 Nisan’da yapılacak olan ve Anayasada 18 maddenin değişmesini öngören halk oylamasından ‘Evet’ çıkması yönünde destek istediler.

 

Vatandaşların, sağlık başta olmak üzere kendilerine ilettikleri diğer sorunları da yakından dinleyen Ulupınar ve Çakır, hastanelerin doktor eksikliğinin en kısa sürede giderileceğini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde sorunların çok daha kısa sürede çözüme kavuşturulacağını ifade ettiler.