AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Artvin’de Aday Tanıtım Toplantısına Katıldı

2019-01-16 08:19:46

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Artvin’de Aday Tanıtım Toplantısına Katıldı

AK Parti Artvin Belediye Başkan Adayları ile tanıtım toplantısı düzenledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Artvin’e gelerek partisin merkez ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Düzenlenen tanıtım toplantısında AK Parti kurmayları 9-0 iddiası ile yola çıktıklarını ifade ettiler.

Ali Nihat Gökyiğit kongre ve kültür merkezinde düzenlenen aday tanıtım toplantısına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhur Başkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Artvin Milletvekili Erkan Balta, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin AK Parti İl Başkanı Av. Şenol Alpaslan belediye başkan adayları, ilçe başkanlar, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Programın açılış konuşmasını Ak Parti Artvin İl Başkanı Şenol Alpaslan ayıptı. Alpaslan konuşmasında; “2009 yılında ilk defa Artvin, Recep Tayip Erdoğan belediyecilik anlayışı ile tanıştı. Nerede tanıştı? Yusufeli’nde ve Arhavi ilçemizde. İlk defa iki belediye Artvin’de almış oldu. 2014 yerel seçimlerinde Yusufeli ve Arhavi belediye başkanlarımızın yapmış oldukları hizmetleri anlatmak  yeterde artar bile. Ve rabbime hamdolsun yedi tanesi de AK Parti Belediyesi ile tanıştırdık. Bugün söz verme sırası sizlerde arkadaşlar, Kemalpaşa ilçesini AK belediyecilikle tanıştıracağız. Orada çok güçleneceğiz inşallah” dedi

Başkan Kocatepe: “Biz Artvin Halkıyla İttifak Yaptık”

Daha sonra kürsüye Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe çıktı. Kocatepe; “Türk siyasi tarihinde Artvin özelinde tarih yazan bir teşkilatın bu tarih yazarken içinde yer almak, yanında yer almak, bir siyasetçiden öte bir Artvinli olarak ömür boyu onurla gururlar taşıyacağımız bir övüncümüzdür.

2014 seçimlerinde Artvin, Türkiye’nin yıldızıydı. Şimdi yine bir mart ayı yine bir büyük zafer arifesinde bütün kardeşlerimi 30 Mart zaferinin cephe komutanlarını karşımda görmekten gerçekten onur duyuyorum. Sizleri gördükçe heyecanlanıyorum bir büyük zaferin müjdesini veriyorsunuz.  Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Başımız dik alnımız ak! Herkesten biz size nasıl davrandıysak şimdi sizde bize öyle davranın diyebilecek mertlikte ve adamlıkta şimdi karşılarına çıkıyorum.

Kardeşlerim elbette siyasi partiler var. Ama şunu açık yüreklilikle soruyorum. Artvin ve ilçelerinde şu 5 yılda olan değişimi insanlarımız gördükten sonra neden Ardanuç’u ve Kemalpaşa’yı da almayalım?

5 yıl boyunca çok güzel hizmetler yaptım kardeşlerim. Tek tek söylemeye gerek yok artık bunu dışımızdakiler de içimizdekiler de herkes Artvin için söylüyorum tabi ilçeler için de öyle.

Daha büyük başarılar Artvin’i bekliyor kardeşlerim. 31 Mart’ta ikinci Artvin zaferi şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı önceki dönem Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise,” İsrafil kışla : Artvin’e bu davaya hizmet etmiş herkesten Allah razı olsun. Cumhuriyet tarihinde yapılamamış yatırımları 17 yıla sığdırmış bir iktidarın mensuplarıyız.

İl başkanlarından, İlçe başkanından üyesinden milletvekillerine kadar ve bu davanın lideri Cumhurbaşkanımıza herkese teşekkür ediyoruz.

17 yıllık hizmet süresinde AK Parti’nin öne çıkarmadığı belediye kalmadı. En sonunda 15 temmuz hain darbe teşebbüsünde Recep Tayip Erdoğan başımızda olmasaydı siz bu koltuklarda böyle rahat oturabilecek miydiniz? 15 yıllık kazanımları hep kaybetmiş olurduk. O zaman daha çok çalışacağız. Daha çok gayret edeceğiz arkadaşlar.  Rabbim yardımcınız olsun. Ben milletimize inanıyorum” ifadelerini kullanarak tamamladı.

Balta: 9 Belediye’nin 9’unu da alacağız.

Artvin Milletvekili Erkan Balta ise konuşmasında,” Bu kadar belediyeyi kazanılması o gün bile zor görülüyordu.  Biz 8 belediyenin 8’inde alacağız dediğimizde bunu bir siyasi slogan olarak söylediğimiz düşünmüştüler. Ama biz 8 belediyenin 7’isini kazandık Ardanuç’da da oylarımızı yüzde elli arttırdık. Hakikaten inançlı sabırlı ve ayakları yere basan stratejik çalışmalarla bu sonuçlar alındı. İlk olarak belediye başkanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bugün tekrardan aday olmalarıyla birlikte geriye dönüp baktığımızda hepimiz için yüz akı denebilecek bir belediyecilik performansları oldu.

Hangi ilçemize giderseniz gidin, şu gecen 5 yıl içerisinde bizim yapmış olduğumuz yatırım ve hizmetler bizden önceki 15 -20 yılla rahatlıkla mukayese edile bilir. Bizim için asıl başarı ilimize ve ilçelerimize hizmet edebilmektir. 

Hayati Yazıcı: AK Parti tüm icraatlarına insanı yerleştirmiş bir partidir

Aday tanıtım toplantısında konuşan Yazıcı, AK Parti’nin Türk Siyasi hayatında varoluş süreçleri itibariyle mevcut partilere oranla çok özgün bir yeri olduğunu ifade ederek, “ AK Parti partilerden bir parti değil. Türkiye’de 80 parti var onlardan biri değil. Farklı bir yeri var. AK Parti kuruluş sürecinde, çok ciddi bilimsel sosyal içerikli çalışmaları gerçekleştirmek suretiyle şekillenmiş var olmuş bir partidir. AK Parti’nin farkı ne? AK Parti duruşu olan bir partidir. Dikleşmeden dik durur. AK Parti’nin duruşunun temelinde insan var. İnsanı görmeyen gözetmeyen hiçbir faaliyetin başarı şansı yok. Bu gerçekleri geçekleri dikkate almak süratiyle AK Parti tüm icraatlarının temeline insanı yerleştirmiştir  ” dedi.

AK Pati’nin siyasetinin temelinde de milletin yer aldığını icatlarıyla da bunu ortaya koyan bir pratiğe sahip olduğunu vurgulayan Yazıcı, AK Parti sadece, milletten aldığı yetkiyle devraldığı şehirlerin yönetimiyle alakalı, çöpleri temizlemedi, akmayan suları akıtmadı.  Hükümet ölçeğinde sosyal hayatı tarumar eden, sorun olanları tavsiye etti.  Milletin iradesinin önünde siyaset mühendisliği yapanları, toplumsal mühendisliğe yeltenenleri, Dikleşmeden dik durarak sabırla metanetle tasfiye etti.” diye konuştu.

AK Parti iktidarında Türkiye’de her alanda değişim ve dönüşüm yaşandığını anlatan Yazıcı, Biz yönetimi devraldığımızda  Türkiye’nin gayri safi milli hasılası 230 milyar dolardı. Yani bir yılda ürettiği mal ve hizmet toplamının parasal değeri demek. Durmak yok yola devam dedik Türkiye’nin gayri safi milli hasılasını geçen yıl itibariyle ifade ediyorum 860 milyar dolara getirdik. Sadece belediyeler değil, çevre temizliği, şehir temizliği yapmakla kalmadık, sosyal  hayata musallat olmuş, siyasete musallat olmuş, vesayetçi yapı ve unsurları da devre dışı bıraktık” dedi.

Yazıcı, devamında Türk siyasetinin 50’li yıllardan itibaren darbeler nedeniyle kesintilerle dolu olduğunu kaydederek, Hemen hemen 10 yılda bir darbeye maruz kaldık. 60 darbesi var. 71 var. 80 darbesi var. 28 Şubat 1996 post modern darbe süreci var. 2007 27 Nisan muhtıra müdahalesi var ve 15 Temmuz 2016 çok alçak darbe teşebbüsüne mağdur maruz kaldık. Son ikisi hariç tüm darbeler hedefine ulaşmıştır. Biz önümüze çıkan engellere karşı kararlı biçimde dik durarak yürüyüşümüzü sürdürdük.”

Yazıcı: Tarihimizde iki darbe önlenmiştir. Birisi 2007 birisi 15 Temmuz 2016

Her darbenin Türkiye’yi geri gördüğünü belirten Yazıcı, “1970’li yıllarda Türkiye ile Güney Kore ekonomik veriler itibarıyla aynı düzeyde olan iki devlet. Hatta Türkiye bazı alanlarda biraz daha önde Bugün güney Kore nerede biz neredeyiz. Güney Kore’nin dünya ölçeğinde kaç tane marka değerinde üretimi var? Bu darbeler bizi bıraktı ve vizyonu olmayan siyasi kadrolar, ön görüsü olmayan, gayesi amacı olmayan ekipler… 15 Temmuz tarihimizin en alçak gaddar darbe teşebbüstür. Milletin tankı topu millete doğrultulmuş, 250 şehit vermişiz, 2 bin 193 gazimiz, millet meclisi başta olmak üzere külliye millete ait uçaklarla topla tüfeklerle bombalanmış ve alçak bir darbeye maruz kalmışız. Bu sadece iktidarı değiştirmek değil, Türkiye’yi Suriye’nin yanı başında bir Suriye haline getirme girişimidir bu. Milletimiz darbeye göğsünü siper etti.  Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla daha da öz güvene kavuşarak akşam başlayan darbeyi sabah olmadan önledi. Tarihimizde iki darbe önlenmiştir. Birisi 2007 birisi 15 Temmuz 2016. İlkini AK Parti önlemiştir, ikincisini milletle birlikte, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bu alçak darbeyi öneldik.” ifadelerine yer verdi.

-Savunma sanayisinde dışa bağımlılığı yüzde 35’e indirdik

Türkiye’nin hayati derecede önemli Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı operasyonunu gerçekleştirdiğini kaydeden Yazıcı, “Bu günün yine hedefimizde, bağımsızlığımızla alakalı muhtemel tehlikeyi bertaraf etmeyi amaçlayan teşebbüslerin arkasında ne var? Bunları nasıl yapabildik. Bizim sahalı kuvvetlerimiz peygamber ocağıdır. Bunun için her bir askerimize Mehmetçik denir.  Biz ülkeyi devraldığımızda Türk Silahlı kuvvetleri araç gereç bakımından yüzde 70 dışa bağımlıydı. İnsansız hava aracını İsrail’den alıyorduk. Bakım söz konusu olduğunda, yedek parça lazım olduğunda bunları gidermekte büyük zorluklarla karşılaşıyorduk. Kendi aracımızı ürettik. Helikopterimizi, piyade tüfeğimizi yaptık. Mühimmatımızı ve benzeri araç gereçleri imal etmek suretiyle savunma sanayisine kazandırdık, savunma sanayisinde dışa bağımlılığı yüzde 35’e indirdik” dedi.

“Türkiye için hedeflerimiz var” diyen Yazıcı, “Cumhuriyet bizim en kıymetli kazanımımız. 2023’te  yüzüncü yılını kutlayacağız. İstanbul’un fethi 2053, Türklerin Anavatana gelişlerininim bininci yılı 2071. Bunları vizyon olarak önümüze koyuyoruz. Bizim en kıymetli varlığımız gücümüz birlik ve bütünlüğümüzdür. Bunu ölçecek hiçbir değer yok” diye konuştu.

AK Parti siyasi yelpazede milletin durduğu yerde duran bir parti olduğuna vurgu yapan Yazı, şunları söyledi:

“Adaylık sürecinde, özenle en isabetli adayı belirlemeye çalışırız. Birini kayırmak, birini dezavantajlı duruma düşürmek asla çalışmalarımız kapsamında yer almaz. Hedef milletin önüne bizi temsilen çıkartacağımız adayın en yüksek oranda kabul oyu almasını sağlamaktır. Bunlar karara bağlandıktan sonra tartışılmaz. Parti içi tartışma kararla birlikte biter. Karardan itibaren aday adayı arkadaşlarımız, tüm teşkilat ve AK Parti’ye gönül vermiş herkes bu kararın arkasında durarak hedefe kitleyi bilgilendirmek için çalışmalıdır. Biz birlikte siyaset yapıyoruz. Biz bir ailesiyiz. Siyasi ailemiz ismi Ak Parti. Türkiye’ye de öyle bakıyoruz. O da büyük aile.”

-MHP ile değişik yerlerde değişik düzeyde Cumhur İttifakı çerçevesinde ittifakımızı sürdürüyoruz

“Türkiye’nin 150 yıldır tartışılan hükümet modeli değiştirdik yeni hükümet modelini Milliyetçi Hareket Partisi ile inşa ettik.” diyen Yazıcı, sözlerini “Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli. Bunun için mecliste birlikte çalıştık. 16 Nisan referandumunda birlikte hareket ettik. 24 Haziran seçimlerinde de Cumhur İttifakı adı altında bu yürüyüşü sürdürdük. Bu yerel seçimlerde de MHP ile değişik yerlerde değişik düzeyde Cumhur İttifakı çerçevesinde ittifakımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ülke yönetiminin çıtası yükselmiştir. En az 50 artı bir. Kimse kalkıp bu demokrasiyi güçlendirmektir demiyor. Bu anayasa değişikliği Türkiye’de partiler arenasını, siyasi arenayı da regule ediyor. Parçalanmaları tasfiye etmeyi amaçlıyor. Cumhur ittifakı bu anlamda son derece kıymetli bir birlikteliktir. Bunu kıskananlar bu şekilde ittifak oluşturamayanlar var, asla bunlara pirim vermeyin. Bu ittifak hedefler doğrultusunda çok doğrudur.  Türkiye’nin geleceği açısından da ufuk açıcıdır.” ifadeleriyle sonlandırdı.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, konuşmasının ardından Artvin'in ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Buna göre; Ardanuç'ta Fahri Acar, Arhavi'de Coşkun Hekimoğlu, Borçka'da Aslan Atan, Hopa'da Kemal Gazioğlu, Kemalpaşa'da Yener Balkaya, Şavşat'ta Ahmet Sinan Öztürk ve Yusufeli'nde ise Eyüp Aytekin yerel seçim için aday gösterildi. Artvin Belediye Başkanlığı adaylığı için mevcut Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'nin adı daha önce açıklanmıştı. Hep birlikte verilen birlik beraberlik pozu ile program son buldu.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com