AK Parti Ferizli İlçe Başkanlığı için Dursun Ali Dal isminin geçmesi partiyi karıştırdı. ‘Biz bu kişiyi tanımıyoruz’ diyen AK Partili meclis üyeleri Murat Kahyaoğlu, Abdullah Efiloğlu ve Cemalettin Mal partilerinde istifa etti. İstifacı üyelerin İYİ Partiye geçecekleri iddia edildi.

İstifa haberinin duyulmasının ardından Milletvekili Ayhan Sefer Üstün devreye girerek istifacıları  ‘Partiye zarar veriyorsunuz’ diyerek kararlarından vazgeçirmeye çalışsa da başarılı olamadı. Üç Meclis Üyesi  ‘Asıl partiye siz zarar veriyorsunuz’ diyerek AK Parti İl Başkanlığını yolladıkları dilekçe ile ipartilerinden stifa ettiler.

İstifacı Meclis Üyeleri dilekçelerinde şu ifadelere yer verdi:

“ADALET VE KALKINMA PARTİSİ İL BAŞKANLIĞINA

SAKARYA

2002 Yılından beri, icraatlarıyla hem yurt içinde hem de yurt d ışında parlayan bir ülke konumuna gelmemizde mensubu olduğum partinin katkısı büyüktür.

Milletimiz ve dünya milletleri ülkemizdeki bu gelişmeleri takdirle karşılamaktadır.

25 bin nüfuslu Ferizli belediyesinde AK Parti Meclis Üyeliği yapmaktayım. Ferizli de ikamet etmeyen, Ferizli halkının hiç tanımadığı ve benimseyemediği, Dursun Ali DAL isimli kişi İlçe başkanlığına ismi açıklandı. Bu karara Ferizli halkının ve AK Parti tabanından büyük tepki oluşmuştur. Halkımın bu tepkisi karşısında AK Parti meclis üyeliği vazifemi sürdürmem zorlaşmıştır.

Üzülerek belirtmek isterim ki bu güne kadar birlikte çalıştığım tüm arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini temenni eder, Teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcımızın bu kararını gözden geçirmesi süresince, Milletime ve İlçeme bağımsız meclis üyesi olarak hizmet etmeye devam etmek istiyorum. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.” İfadelerine yer verdiler.