AK Parti Çubuk İlçe Kongresi Yapıldı

AK Parti Çubuk İlçe Kongresi Yapıldı

AK Parti Çubuk İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi yapılırken tek adayla gidilen kongrede AK Parti Çubuk’ta Av. Baki Demirbaşla devam dedi.

AK Parti Çubuk İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi yapılırken tek adayla gidilen kongrede, AK Parti Çubuk’ta Av. Baki Demirbaşla devam dedi.

Kuzey Yıldızı Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongre bayram havasında gerçekleştirildi. Çok sayıda milletvekili ve vatandaşın katıldığı kongrede konuşmacılar fitne ve fesada pirim verilmemesi konusunda ortak çağrıda bulundular.  

Kongrenin açılışında konuşan Baki Demirbaş, göreve geldiği günden bu tarafa girdikleri her seçimde başıyla çıktıklarını söyledi. Partisine bugüne kadar emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür eden Demirbaş, 2019 seçimlerine tüm ekip arkadaşları ile birlikte şimdiden çalışmaya başlayacaklarını belirtti.

Belediye Başkanı Tuncay Acehan ile birlikte bir uyum içerisinde çalıştıklarını vurgulayan Demirbaş, bu uyumun bundan sonrada devam edeceğini kaydetti.

 Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise, yeni yapacakları projeler hakkında bilgi verdi.

12. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin yaptıkları Çubukabad Parkında çok başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Acehan, Atatürk Mahallesi Pazar yerinde bulunan 5 dönümlük alana kültür merkezi yapılacağı müjdesini de verdi.

Çubuk Canlı Hayvan projesinin devam ettiğini kaydeden Başkan Acehan,”Çubuk Belediyesi olarak en önemli 4 projemize başladık. Bunlar belediye hizmet binası, lojistik merkezi, kapalı Pazar projesi ve otopark ile ihalesi yapılan yakında inşaatına başlayacağımız çifte hamam projemizdir. İnşallah bu projeleri bir yılda tamamlayacağız” diye konuştu.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı referanduma ilişkin, "Eğer bu referandum gerçekleştirilirse bunun çok ciddi siyasi, ekonomik ve askeri sonuçları olacaktır. Henüz vakit varken bu tarihi hatadan vazgeçmelerini, dönmelerini diliyoruz." dedi. 

Şahin, AK Parti Çubuk İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin bir millet ve Anadolu hareketi olduğunu belirterek,

Daha sonra konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, burada partililere seslenirken, 2019 yılında 3 seçim yapılacağını hatırlatarak, önce belediye, sonra parlamento, ardından da cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını  söyledi. 

Yeni sisteme göre artık yüzde 45 oyla iktidar olunmayacağına dikkat çeken Gökçek, "Artık 50+1 ile iktidar olunuyor. Onun için daha çok çalışmamız lazım. Fitneyi fesatı bir kenara bırakmalıyız. FETÖ, olağanca gücüyle, Türkiye'de 2, hatta 3 siyasal partiyi bir araya getirmeye çalışıyor. Bunların vasıtasıyla da AK Parti iktidarından kurtulmak istiyor. Biz de elbirliğiyle,Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında çalışarak, bu fırsatı onlara vermeyeceğiz"diye konuştu.

-ÇUBUK'A 411 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK"

 Salonda bulunanlara hitaben, "Çubuk'un yeri, gönlümüzde başka. Her seçimde yüzümüzü ak etti. Hiç sırtımızı yere getirmedi. Çubuk için ne yapsak, borcumuzu ödeyemeyiz" diyen Başkan Gökçek, Çubuk'a ve köylerine yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Başkan Gökçek, son 3,5 yıl içinde, ilçeye, Büyükşehir Belediyesi olarak 411 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, Fen İşlerinin, Çubuk'a 1 milyon 339 bin ton asfalt döktüğünü, 233 km köy yoluna bakım yaptığını, 261 bin m2 kaldırım, 10 km bariyer döşediğini anlattı. Gökçek, yapılan diğer hizmetler hakkında da şu bilgileri verdi:

"ASKİ, Çubuk merkezine ve köylerine, 116 km içme suyu, 44 km atık su,  13 km yağmur suyu hattı döşedi.

Çevre Koruma Dairesi, 1 milyon 216 bin çiçek, 567 bin çalı grubu, 12 bin 114 yetişkin ağaç dikti. 

Kent Estetiği Dairesi, ilçenin çeşitli noktalarına, 1843 kent mobilyası yerleştirdi,  257 okula oyun grubu kurdu.

Kırsal Hizmetler Dairesi, 76 bin 580 meyve fidesi, 4 ton kavuzsuz arpa, 38 ton yem bitkisi, 28 hayvan, 1050 arılı kovan desteği sağladı."

Başkan Gökçek, ayrıca Sosyal Hizmetler Dairesi'nin de 15 bin 274 aileye 70'şer kiloluk gıda yardımı, 16 bin 26 aileye 1'er ton kömür, 8447 öğrenciye kaban, bot, kırtasiye yardımı yaptığını bildirdi.

-BÜYÜK KÖYLERE, PARK VE BASKETBOL POTALARI

Başlattıkları yeni bir çalışmayla, çevre ilçelerde mahalleye dönüştürülen büyük köylere parklar yapacaklarını bildiren Gökçek, bu yıl 20 ilçedeki mahallelerde park yapımlarının sürdüğünü, malzemeleri sağlandıkça da tüm ilçelerdeki büyük mahallelere parklar yapacaklarını söyledi.

Başkan Gökçek, ayrıca mahallelere 10 bin basketbol potası, 100 bin basketbol topu dağıtma projesi başlattıklarını da kaydederek,  "Belirlediğiniz alanları bize bildirin, buralara asfaltlayıp pota koyacağız. Böylece gençlerimizi spora yönlendirerek kötü alışkanlıklara yönelmelerini önleyeceği" dedi.

Çubuk'a, Belediye Başkanı Tuncer Acehan'ın talebi üzerine, 5 bin metrekarelik alanda  bir aile yaşam merkezi yapacaklarını ve kısa sürede de bitirecekleri müjdesini de veren Gökçek, yapımı devam eden hayvan pazarının da yüzde 80-90'ının bittiğini ve yakında hizmete gireceğini belirtti.

Başkan Gökçek, Akyurt Fuar Alanı için de 30 Ekim'de ihaleye çıkılma kararı alındığını ve 2018 sonunda bitirilmesinin planlandığını söyledi.

Toplantıya, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara milletvekilleri Aydın Ünal, Nevzat Ceylan, Ahmet İyimaya, Murat Alparslan, Emrullah İşler, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Çubukspor Başkanı Mustafa Akkaya, Çubukspor Kulübü yönetim kurulu üyeleri, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ve partililer katıldı.

2dsc06131.jpg2dsc06139.jpg2dsc06146.jpg2dsc06184.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum