Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 17 Ocak 2019, Perşembe 09:19 tarihinde eklendi. 1296 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK Parti Belediye Başkan Adaylarını tanıttı

AK Parti Lüleburgaz İlçe Teşkilatı, Ocak Ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısında Belediye Başkan Adaylarını tanıttı.
AK Parti Belediye Başkan Adaylarını tanıttı  

Lüleburgaz Öğretmenevi Binasında 15 Ocak Salı günü saat 19.00’da gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Gündüz, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Abdussamed Kayalı, AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Akın Kamacı, Büyükkarıştıran mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti’den tekrar aday olan Lütfü Karaman, AK Parti Ahmetbey Belediye Başkan Adayı Şaban Aykırı, AK Parti Evrensekiz Belediye Başkanı Adayı Sadettin Kuşku ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda Divan Başkanı Rafet Şanlı, Üyeler Ali Murat Soysal, Aslı Örnek ve Aycan Muntaş ve Yasin Bülbül oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının açılış konuşmasını AK Parti İlçe Başkanı Taner Koç gerçekleştirdi. Başkan Tanzer Koç, 2002 yılından bu yana AK Parti’nin hiçbir seçimi kaybetmediğini belirterek 1 Nisan’da gülen tarafın kendilerinin olacağını belirtti. Başkan Koç, “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler özünde her ne kadar yerel seçimleri tanımlıyor olsa da hepinizin bildiği üzere yeni geçmiş bulunduğumuz ve başına Rabbim uzun ömür versin, Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seçtiğimiz Başkanlık Sisteminin de devamını sağlayacak bir seçim olması hasebiyle şimdiye kadar girdiğimiz her seçimin öneminden daha büyük bir öneme sahip.

2,5 yıldır görevdeyim. 2 tane seçim geçirdik sizlerle birlikte ve Allah’ıma hamdolsun hep yükselen bir grafikle çıktık sandıktan. Her türlü namussuzluğa rağmen, her türlü olumsuzluğa rağmen yine bir ve bütün olmayı başardık. Buda bir başarı. Çünkü Kayseri’de, Konya’da, Karadeniz’de AK Partiliyim demekle Trakya’da AK Partiliyim demenin arasında çok büyük farklar var. Bunun bilincindeyiz. İnşallah biz bu sefer bu Lüleburgaz’ın kaderini değiştireceğiz.

Lüleburgaz Belediye Türkiye Cumhuriyeti’ndeki belediyeler içerisinde tahsilat oranı en yüksek belediyedir. Bu sizlerin borcuna olan sadakatini ifade eder, onların tahsilattaki başarısını değil. Ama nasıl ki borcumuza bu kadar sadıksak karşılığında da onlardan harikalar yaratmasını beklemiyoruz. İnsanca yaşayabileceğimiz bir kent oluşturmalarını istiyoruz. Çöp içinde yüzmekten nefret ettiğimizi ifade ediyoruz. Heykellere, konserlere değil de ev kadınlarına, işsiz olanlara, aşsız olanlara, sokakta yatanlara belediyeciliğin sosyal sorumluluğu gereği ve bu gereklerin yerine getirilmesini istiyoruz. Bizim Lüleburgaz olarak opera salonuna şuanda ihtiyacımız yok. Sokollu Camii’nin bahçesinde bu karda kışta soğukta bir sürü insan yatıyor. Evsizlerin barınması için barınak tahsis edilmesi gerekiyor. Bir sürü sokak hayvanı var. Lüleburgaz, çevre köylerin, çevre beldelerin hayvanlarını bıraktığı bir kent haline geldi. Bunca büyük bütçelerle yönetilen bir belediye modern, çağımıza uygun bir barınak yapmaktan aciz midir. Bunun gibi tamamen gerçeğe dayalı vaatlerle biz insanlarımızın karşısına çıkacağız.” dedi.

Kamacı “Kimin parasını kimden saklıyorsunuz?”

Başkan Tanzer Koç’un ardından konuşan AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Akın Kamacı ise borçsuz belediyenin hıyanet içerisinde olduğunu belirterek, “Bugün burada aday olarak bulunuyoruz. Bu adaylığı da inşallah başarıya çevireceğiz. Ben bu zamana kadar inanmadığım hiçbir yola çıkmadım. Çıktığım her yolda da Allah’a binlerce şükürler olsun hep başarılı oldum. Lüleburgaz Belediyesinin en övündüğü şey kasasında 50 milyon, 70 milyon TL para olmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği bir söz vardır. Borçsuz belediye hıyanet içinde olan bir belediyedir. Kimin parasını kimden saklıyorsunuz? Eğer ki bir belediyenin borcu yok aksine parası varsa demek ki bu belediye vatandaşlar için, ilçe için hiçbir şey yapmıyor. Eleştiriyi sevmiyorum. Bugüne kadar her ne yaptılarsa hepsinden Allah Razı olsun diyeceğiz. Biz onların bıraktığı yerden alıp onlara teşekkür edeceğiz. Ve devamında da Lüleburgaz’ımızı daha güzel, yaşanabilir bir kent haline getireceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Karaman “Büyükkarıştıranla büyüdüm”

Başkan Adayı Kamacı’nın ardından kürsüye çıkan Büyükkarıştıran’ın 25 yıl aralıksız Belediye Başkanı olan Lütfü Karaman, “Ben Büyükkarıştıran Belediye Başkanı olarak 1994 yılından bugüne yaklaşık 25 yıldır görev almaktayım. 29 yaşında Belediye Başkanı oldum ve Büyükkarıştıranla birlikte büyüdüm. Burada güzel işler yaptık ki Büyükkarıştıran halkıda bizi 5 dönem belediye başkanlığına layık gördü. Benim için bu 6.dönemin çok önemi var. 4 yıldır biliyorsunuz AK Parti’nin bir üyesiyim. Bu seçimi ne yapıp ne edip %55 üzerinde kazanmak. Bizim karşımızda da İYİ Parti ile CHP birleşti. Farklı bir belediyecilik yaptığımızı sanıyorum ki bugüne kadar da Büyükkarıştıran halkı bize hak ettiğimiz görevi verdi.” şeklinde konuştu.

Karaman’ın ardından Ahmetbey Belediye Başkan Adayı Şaban Aykırı, yaptığı açıklamada “Şuan karşınızda kurulduğu yıldan beri çok severek, gerçekten yorulup, ama bir o kadar da keyif duyarak, istekle hizmet ettiğim Adalet ve Kalkınma Partisi Ahmetbey Kasabası Belediye Başkanı Adayıyım. Her taşını tek tek bildiğim. Her çalışanının şeceresini sayabildiğim. Sevinçleriyle sevinip, üzüntüsüyle üzüldüğüm. Doğduğum büyüdüğüm Ahmetbey’i Allah’ın izniyle AK Belediyecilikle tanıştıracağız. Adaylık sürecinde bize destek veren herkese teşekkür ederim.” dedi.

Aykırı’nın ardından kürsüye çıkan son aday Evrensekiz Belediye Başkan Adayı Sadettin Kuşku ise açıklamasında “Beni bu göreve layık gören partime, il başkanıma, milletvekilime, ilçe başkanıma ve Evrensekiz Belde teşkilatına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Evrensekiz için elimden geleni yapacağımı hepinizin önünde söz veriyorum. Evrensekiz’i AK Belediyecilikle tanıştıracağıma söz veriyorum.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek