AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen konferansa katılım yoğundu. Büyük İlim ve Fikir İnsanı, Divan Şiiri Üstadı, Araştırmacı-Yazar Hayati İnanç’ın konuşmacı olduğu konferans için salonda adeta izdiham yaşandı. 600 kişilik Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezindeki programa 1.100 kişinin katılımı Konuşmacı Hayati İnanç’ın da dikkatinden kaçmadı. Konferans nedeniyle sabah saatlerinde gelenler yer bulurken, program saatinde salona gelen konuklar, ayakta, merdivende, hatta sahnede oturarak yer bulabildi.
Konferans öncesi AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanlığı program klasiği olan “Sıfır Atık Projesi’” sunumu akabinde ‘Gençlik Ruh İşidir’ kısa filmi katılımcılara izletildi.  Şehit Kaymakam Fatih Safitürk’ten, Ömer Halis Demir’e kadar, dünya çapında önemli başarılara imza atan Aziz Sancar’a uzanan film izleyicileri adeta büyüledi.
Serdivan Belediye Başkanlık Makamında Başkan Alemdar ve SBB Ekrem Yüce ile İl Kolları Başkanı Hatipoğlu tarafından ağırlanan Hayati İnanç, kendisi için salonu dolduranların sabırsızlanmaları üzerine salona inerek alkışlar arasında protokolde yerini aldı.
Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu açılış konuşmalarında; “Bizlere zaman ayırarak Sakarya’ya geldiğiniz için değerli Hocam Allah sizlerden razı olsun. Bizler AK Parti Sakarya Kadın Kolları olarak 2000 kişilik bir aileyiz. Her gün evlere giderek ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu vesileyle biz kadınların ve ailenin ne denli önemli olduğunu gördük. Bizim bir sözümüz var “Biz kadınlar beşik de sallarız dünyayı da” beşikte anaların neler doğurduğunu gördük. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi yiğitlerimiz, ana kuzularımız şu anda Barış Pınarı Harekatı için sınır ötesindeler. Allah onlardan razı olsun. Bu ülke ve vatana hizmet edenlerden Allah razı olsun” dedi.
Konuşmacı Hayati İnanç, ‘Kerime ne demektir? Bilir misiniz’ diyerek başladığı konferansa, “Paha biçilmez bir kıymet sahibi, hizmetkârı olduğum başımın tacı” denir. “Erkek Evlat için de ‘Mahdum’ denir. Yani hizmet edilen. Baba’nın işi zor. Evvela zulmü durdurmak, terörü bitirmek için harekâta geçen şanlı ve kahraman ordumuzu Allah utandırmasın. BM Güvenlik konseyi toplantıya çağrıldı. İçlerinden biri bir şey dese iş bitiyor! Ancak ABD ve Rusya’nın gayretleriyle talep reddedilmiştir. Bu da nereden nereye geldiğimizi göstermektedir. Kıymet bilmek lazımdır. Allah utandırmasın. Üç ihlâs bir Fatiha askerlerimiz için okuyalım, ardından Hz. Muhammet (s.a.v.) ruhuna hediye edelim. 
Dua müminin silahıdır. Seher vakti yapılan duanın yaptığını Atom bombası yapamaz.”

Hayati İnanç Kadın ve Ailenin önemine değindiği, geçmişin tecrübesinden, gençliğin kıymetinden bahsederek devam ettiği konferansını Kaymakam öğrencisi ve Necip Fazıl Kısakürek’in ölümü ile ilgili anılarını anlatarak sonlandırdı. İstanbul’da yetişmesi gereken bir program olduğunu, Sakaryalı vatandaşların yoğun ilgisi ve heyecanı için teşekkürlerini dile getirerek salondan ayrıldı.
AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanlığının  ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin  yanı sıra Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, basın mensupları, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. 

Editör: Haber Merkezi