Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı öncülüğünde İl Müftülüğünün katkılarıyla, Değerlerim ile Değerliyim Projesi kapsamında, “Aile ve Aile Olmak” adlı seminerler başladı.

Mardin’de ilk defa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ve İl Müftülüğü işbirliğinden başlatılan ve aile değerlerinin anlatılacağı seminerlerin ilki kadınların yoğun bir katılım ve ilgisiyle İstasyon Mahallesi Aile Destek Merkezinde (ADEM) gerçekleştirildi.

Gerçekleştirdiğimiz seminerlerimiz ile sağlıklı bir aile yapısının sağlam bir toplum olduğu, aile yapısı ne kadar çok korunursa, toplumda o kadar korunduğu, ailenin toplumun en güzel özeti olduğu, aile olmanın öneminin yanı sıra bağımlılıkta ailenin tutumu ve bir toplumu ayakta tutabilmek için ne gerekiyorsa bir aileyi ayakta tutabilmek için aynı şeyler de gerekli olduğu bilincini uyandırmayı amaçlanmakta.

Seminerlerde; “Aile olmanın önemi, aile yaşam becerileri, bağımlılık ile aile tutumları, aile içi ilişki, paylaşım ve işbirliğinin geliştirilmesi, aile üyelerinin mümkün olduğu kadar birlikte zaman geçirme ve ortak etkinlikler düzenleme, bağımlılık ile mücadelede ailenin tutumu ” gibi aileye dayalı her konuya değinilecek. Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, aile içi ilişki, paylaşım ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla mümkün olduğu kadar tüm üyelerin birlikte olabileceği zamanlar belirlenerek ortak etkinliklerle ailelerin yanında bulunacaktır.

Sivil Toplum Kuruluşları, Aile Destek Merkezileri(ADEM), Çok Amaçlı Toplum Merkezleri(ÇATOM) ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda yapılacak seminerlerde Mardin il ve ilçelerinde devam edecektir.