'Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler' yeni binasında

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

'Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler' yeni binasında
Bayburt Postası - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

Vali Nihat Üçyıldız Caddesi üzerinde inşa çalışmaları bir yıl önce başlayan yeni hizmet binası tamamlanarak hizmete alındı. Binanın hizmete alınması dolayısıyla düzenlenen resepsiyona Vali Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkan Vekili Nevzat Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum personeli katıldı.

Vali Pehlivan etkinlikte yaptığı konuşmada yeni hizmet binasının Bayburt için hayırlı olması temennisinde bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün toplumun değişik kesimleriyle yakın temas içerisinde bir kurum olduğunu ifade eden Vali Pehlivan, yeni binanın 19 Eylül Gaziler Günü’nde hizmete alınmasının da son derece anlamlı olduğunu dile getirdi.

Vali Pehlivan kurumun çalışmalarına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada etkin bir şekilde devam edeceğine inandığını söyledi. Kamu kurumlarının vatandaşlara kapılarının sürekli açık olduğunu aktaran Vali Pehlivan, “Özellikle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’müz kapısı hiç kapanmaması gereken birimlerden bir tanesi. Önceki etkinliklerde de ifade etmiştim; kamu hizmeti yasal sorumluluklar içerir. Bu bir görev, bir sorumluluktur. Bu ve benzer birimler bünyesinde verdiğimiz hizmetler devletin ve kamu görevlilerinin dua mekanizmalarıdır. Bu birimlerde vermiş olduğumuz hizmetler vesilesiyle vatandaşlarımızın duasını alabiliyorsak ne mutlu bizlere… Ne mutlu bu çatı altında görev yapan personelimize” dedi.

Görev anlayışının sadece birimlerde hizmet etmekten ibaret olmaması gerektiğinin altını çizen Vali Pehlivan, “Vatandaşlarımızın buralara gelmesini beklemeksizin onların ayağına gitmek, evlerinde ziyaret etmek gerekiyor. Bunu da çok şükür yapıyoruz. Arkadaşlarımız ‘Eviniz Evimiz, Derdiniz Derdimizdir.’ diye bir başlık sunmuşlardı. O başlığın içini doldurdular. Bu ziyaretlere katkı sağlayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Devletimizin imkânları buna çok şükür el veriyor. Özellikle sosyal hizmetler alanında diğer birçok hizmet alanında olduğu gibi devletimiz ve hükümetimiz çok büyük mesafeler aldı. Her geçen gün yeni bir takım düzenlemelerle dezavantajlı gruplar olarak tabir ettiğimiz vatandaşlarımıza ve onların ailelerine çeşitli destekler, yardımlar veriliyor. İnşallah bunda sonra da yapılmaya devam edecek.” diye konuştu.

Vali Pehlivan vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet sunmanın kamunun bir görevi olduğunu ve yeni hizmet binalarının ardı sıra hizmete alınmasının bu açıdan kendilerini mutlu ettiğini bildirdi. Söz konusu yatırımlara destekleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a müteşekkir olduklarını aktaran Vali Pehlivan şöyle konuştu:

“Bu hizmet özelinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza, ilimizde birçok yatırımın hayata geçmesine öncülük eden Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’a bu etkinlik vesilesiyle de şükranlarımızı sunuyoruz. Devletimiz ile ilgili birimleri imkânları sağlayacak bizlere düşen de onu en iyi şekilde hayata geçirmek. Bunu yaparken binalarımızın tertibi düzeni olduğu kadar bu binalarda görev yapan personelimizin vatandaşlarımıza şefkatle, güler yüzle, iyi niyetle ve çözüm odaklı yaklaşması da çok önemli. Vatandaşlarımızın beklentilerini tabi olduğumuz mevzuat hükümleri çerçevesinde en hızlı yoldan yerine getirmek de bizim birinci derecede sorumluluğumuzdur.”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Haluk Akkoyunlu ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak tüm personelle birlikte kamu hizmetini en iyi şekilde sunmaya gayret gösterdiklerini ifade etti. Bayburt genelinde evde bakım hizmeti alan 883 vatandaşı evlerinde ziyaret ettiklerini dile getiren Akkoyunlu, “Ev ziyaretlerimizi haftanın belirli günlerinde Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve İşkur İl Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdik. Tüm bu çalışmalarımızda bizlere destek olan kurum müdürlerimizden İŞKUR çalışanlarımıza kadar herkese şükranlarımı sunuyorum. Bugün aynı zamanda 19 Eylül Gaziler Günü. Bu vesileyle gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, tedavi görmekte olan gazilerimize acil şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Etkinlik katılımcıların yeni hizmet binası girişinde oluşturulan şehitler köşesinde hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle sona erdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abana 6 yıl önce

ah bir de otoparkı olsaydı

Avatar
faki 6 yıl önce

il genel meclis üyeleri bu resmi binaların altında neden otopark yok diyebilmeli