Personel Alımı

Aile Bakanlığı'ndan Kritik Hamle: ASDEP Alımlarında İkametgah Şartı Kaldırıldı

Aile Bakanlığı, ASDEP kapsamında 1500 personel alımını il bazında ilanlar vererek gerçekleştiriyor.  Şu an itibariyle 53 ilimiz ilana çıkmıştır. İlanlar için TIKLAYINIZ

Hatay ili mülakat listelerini ilan ederken 7 ilimizde de başvurular bitti. Bazı iller ilanlarında ikametgah şartı isterken bazıları istememişti. Bakanlık il müdürlüklerine yazı göndererek, mahkeme kararı olduğu için ASDEP ilanlarında ikametgah şartının kaldırılmasını istedi.

Buna bağlı olarak;

1-İl Müdürlüklerinin ilanlarını düzeltmeleri, ikamet şartını göre başvuru alan illerin başvuru tarihlerini uzatmaları faydalı olacaktır.

2-Bir adayın 81 il müdürlüğüne başvuru hakkı oluşmuşsa internet üzerinden başvuru olanağı verilseydi adaylar için daha kolay olacaktı. Mevcut şartlarda adaylar il il gezerek başvurularını yapacaktır, bir de mülakat listesinde yer aldıklarında mülakat için aynı illere tekrar gideceklerdir.

3-İl bazında başvurular olduğu için yüksek puanlı adaylar mülakat listelerinde olacaktır. Aynı kişilerin listelerde olmasıyla puanı düşük olan adayların ASDEP’te işe girme olasılığı azalmış olacaktır. Birçok ilde yedek adayların da şanslı olacağını söyleyebiliriz.

4-İlana çıkmayan il müdürlüklerinin de bu hafta içinde alım sürecini başlatması, ihaleye göre işe başlama tarihlerine kadar alım süreçlerini tamamlaması faydalı olacaktır. 

Bir Yorum

  1. internet üzerinden aynı anda olmalıydı, adaylar il il gezdirmenin tek amacı o ildeki ekonomiyi canlandırmak bunu yıllarca yaptılar demek ki zihniyette bir değişiklik yok aynı kişinin birden çok listede olması da daha önceden defalarca yaşandı örneğin işkur ile sgk büro personeli almıştı ilanları aynı tarihteydi bir kişi iki alımda da kazananların içindeydi bu nasıl kamu personel rejimi anlayamadım yıllardır aynı değişen birşey yok.

  2. bu güzel haber için teşekkür ederim lakin asdep müracaatları için yaş sınırlamasının kalkması da gerekli çünki bu alanda çalışacak olanlar belli sosyal birikimi de beraberinde getirmesi gerekli. hayatta tecrübe edinmenin yaşı yok.

  3. asdep alımlarında eğer vekil tanıdıgınız yoksa boşa uğraşmayın. bilgi birikim tecrübe değil tanıdık arıyorlar. başvuru yaptım ama asdep ile işe girenlerle görüştüğümde bu şekilde söylediler. hatta bir tanesi benim askerlik şartı tutmuyordu onu tanıdık ayarladı dedi. torpil pardon referans lazım herşeyden önce.