Büyük Torbalı

Aidatlar 150 lirayı buldu

Torbalı’da artan nüfusla birlikte orantılı olarak artan binaların aidatlar cep yakıyor. Son yıllarda ilçede yapılan apartmanların aylık aidatları 150 liraya kadar çıkmış durumda

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Aidatlar 150 lirayı buldu
206 Görüntüleme
10 Ekim 2019 - 15:27
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Tarım ve sanayi ilçesi olan Torbalı Türkiye’nin 81 ilçesinden göç almaya devam ediyor. Özellikle son 10 yılda ilçede artan nüfusla beraber Torbalı, Türkiye genelinde birçok ili geride bırakmış durumda. Gün geçtikçe ilçeye yapılan yatırımların artmasıyla ilçe nüfusunun daha fazla artması beklenirken ilçe nüfusunu karşılamak için dikilen binalar da artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl bankaların artırmış olduğu kredi faizleri nedeniyle emlak piyasası durma noktasına gelirken geçtiğimiz ay birçok bankanın faizleri düşürmesi ile birlikte ilçede daire satışları tekrardan artmaya başladı.
2016 yılında ilçeye İZBAN’ın gelmesiyle birlikte ulaşım sorunu büyük bir oranda çözülmüş oldu. İZBAN’ın aktif hale gelmesiyle birlikte İzmir’in merkez ilçelerine ulaşım 1 saate kadar düşmesiyle birlikte ilçede ev fiyatları da arttı. İlçeye son yıllarda yapılan lüks dairelerin fiyatları 450 bin liraya kadar çıkarken bu fiyatlar aidatlara da yansıyor. Özellikle havuzlu lüks sitelerin aidat fiyatları 150 liraya kadar çıkarken havuzu olmayan apartmanların aidatları ise 50 lira ile 100 lira arasında değişiyor. En uygun fiyatlar ise ilçenin en eski sitelerinden olan Barış Yapı Sitesinde olması dikkat çekiyor. Site içerisinde de bloklar arasında değişiklik gösteren aidat fiyatları 15 lira ile 30 lira arasında değişiyor.
İLÇEDE KİRALARDA YÜKSELDİ
Yapılan yatırımlar sonrası ilçede ev fiyatları ve aidatların ardından ev kiraları da fırladı. Özellikle son üç yıldır ev kiralarında ki artış göze çarpıyor. İlçede yeni inşa edilen ve merkeze yakın bölgelerde ev kiraları 800 lira ile 1200 lira arasında değişirken daha eski ve merkeze uzak olan kesimlerde ki ev kiraları 500 lira ile 800 lira arasında değişiklik gösteriyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web