logo

reklam

AİÇÜ’de “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik” Konulu Panel Düzenlendi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde,  15 Temmuz kanlı darbe girişiminin 2. yıldönümünde “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik” konulu panel düzenlendi. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya’nın moderatörlüğünü yaptığı panelin konuşmacıları Doç. Dr. Alperen Kayserili ve Dr. İbrahim Özgül oldu. Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonunda gerçekleşen programa Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. AbdulhalikKarabulut, 12. MKNZ. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Basri Alagöz, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Dekanlar,Ağrı ilinin diğer idari ve mülki amirleri, STK temsilcileri ile üniversite idari ve akademik personeli katıldılar. Panel öncesinde Arş. Gör. ErsinSavaş tarafında Kur’an-ı Kerim tilavet edildi.

Panelin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. AbdulhalikKarabulut, 15 Temmuzun milletimiz için çok önemli bir gün olduğunu vurgulayarak; “milletlerin ve ülkelerin tarihlerinde bazı önemli dönüm noktaları olur. Bizler için de 15 Temmuz, onurumuz ve istikbalimiz için çok önemli bir gündür.” dedi. 15 Temmuzu unutmamalıyız ve unutturmamalıyız diyen Prof. Dr. Karabulut sözlerine şu şekilde devam etti; “Milletimizin verdiği büyük kahramanlık destanı asla unutulmayacak ve daima yaşatılacaktır. Bizlerin asli vazifesi her an 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin aziz hatıralarını, şanlı gazilerimize olan minnet borcumuzu ve bu elim gecenin vahametini toplumsal hafızamızda yaşatmaktır. Prof. Dr. Karabulut bu vesile ile “15 Temmuz darbe girişimine karşı canlarını feda eden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.” dedi.

Panelde konuşan Prof. Dr. Faruk Kaya, Türkiye’nin gelecekte dünyayı yöneteceken güçlü ve stratejik öneme sahip ülkeler arasında gösterildiğini ifade ederek geçmişten beri dış güçlerin ülkemiz üzerinde karanlık emellerini hayata geçirebilmek için türlü oyunlara başvurduklarını ve bunda da hiçbir zaman başarılı olamadıklarını ve olamayacaklarını söyledi. 15 Temmuz tarihinin bu açıdan çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kaya, “Milletimiz birlik olduğu zaman neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.” dedi.

Doç. Dr. Alperen Kayserili “Türkiye Üzerine Oynanan Oyunlar ve Vatan Savunması” başlıklı konuşmasında 15 Temmuz gecesi yaşananların, bir ihanet şebekesinin Truva Atı oyunu olduğunu söyledi. Türkiye’nin jeopolitik ve jeostratejik açıdan çok önemli bir konumda bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Kayserili geçmişten günümüze dünyada kabul gören hakimiyet teorileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Dr. İbrahim Özgül “Türkiye’de Darbeler Tarihi” başlıklı konuşmasında Osmanlı tarihinden örnekler vererek 36 padişahın 14’ünün tahttan indirildiğini ve hepsinde de yeniçerin kullanıldığını söyledi. Dr. Özgül konuşmasında Türk siyasi tarihinde yaşanan önemli olaylardan bahsederek, Demokrat Partinin kuruluş sürecine ve Türkiye’de yaşanan darbelere değindi.

Program,  günün anısına teşekkür plaketlerinin taktim edilmesinin ardından, 15 Temmuz gecesini ve milletimizin kahramanlıklarını anlatan fotoğraf sergisi ile Öğr. Gör. Suna Topçulu’nun el sanatları serginin gezilmesi ile sona erdi.

Share
1654 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+8 = ?
Ağrı Manşet Ağrı Haber Sitesi Özgün ve Tarafsız Haber Anlayışıyla En Son Ağrı Haberleri