VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AİBÜ'DE TAVİ YÖNTEMİYLE BAŞARILI AMELİYAT

23 Ocak 2017

.......................

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez uygulanan TAVİ yöntemiyle, 71 yaşındaki Recep Can isimli hastanın kalp aort kapağı cerrahi müdahale de genel anestezi uygulanmadan ve göğüs kafesi açılmadan değiştirildi.

 Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı önemli sağlık kuruluşlarından Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önemli bir cerrahi müdahale gerçekleştirildi.

Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsa Sincer ve ekibinin gerçekleştirdiği müdahalede, 71 yaşındaki Recep Can isimli hastanın kalp aort kapağı Transaortik Kapak Değişimi (TAVİ) yöntemiyle değiştirildi. Doç. Dr. Sincer cerrahi müdahale sonrası serviste müşahede altında bulunan Can'ı hasta yatağında ziyaret etti ve sağlık durumu hakkında hastaya bilgiler verdi.

GÖGÜS KAFESİ AÇILMADAN YAPILDI

Doç Dr. İsa Sincer, “Bolu'da ilk kez uygulanan ve TAVİ olarak adlandırılan yöntem sayesinde, kalp kapağı değişiminde başarılı sonuç elde ettik. Tercihen sağlık durumu riskli ya da ameliyatı kaldıramayacak yaşta olan hastalarda uygulanan yöntem hastanemizde ilk kez 71 yaşında Recep Can isimli hastamızda uygulandı. Cerrahi müdahalede genel anestezi uygulanmadan ve göğüs kafesi açılmadan, kasıktan anjiyo yöntemiyle kalp kapağı değiştirilen Recep Can sağlığına kavuştu” dedi.

2 yorum yapılmış
  • Ali
    23 Ocak 2017 • 15:19
    Bravo Türk doktorlarına!
  • SatlmBoa
    10 Nisan 2023 • 15:11
    Bu hasta iyileştimi acaba bende kapak değişimi yaptıracağım Recep Can kardeşimizin telefonu var mı
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.