"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ahmet Şık’ın eşinden AİHM’e sitem: AİHM niye uzatıyor?

17 Ekim 2017, Salı 17:45
Tutuklu gazeteci Ahmet Şık’ın eşi Yonca Şık, tutuklu Cumhuriyet çalışanları konusunda Türk hükümetine savunma için 23 Ekim’e kadar ek süre tanıyan AİHM’e sitem ederek, AİHM’in Türkiye’de bir hukuk devleti varmış gibi davranmasının hukuksuzluğun yeniden üretilmesine sebep olduğunu belirtti.

Tutuklu gazeteci Ahmet Şık’ın eşi Yonca Şık, yaklaşık 10 aydır cezaevinde bulunan eşi Ahmet Şık’a Raif Bedevi Cesur Gazetecilik Ödülü’nün verildiği 69’uncu Frankfurt Kitap Fuarı’nda düzenlenen “Türkiye’den Muhalif Sesler” adlı panele konuşmacı olarak katıldı. Yonca Şık, tutuklu Cumhuriyet gazetesi çalışanları konusunda Türk hükümetine savunma için 23 Ekime dek ek süre tanıyan AİHM’ye sitem etti. “AİHM neredeyse 16 hafta süre veriyor. Burada kişisel hak ve özgürlüklerden bahsediyoruz” diyen Şık, Türkiye’de bir hukuk devleti varmış gibi davranmasının aslında Türkiye’deki hukuksuzluğun yeniden üretilmesine sebep olduğunu söyledi. Eşini haftada bir kez görebildiğini belirten Şık, iki ayda bir sadece bir saatliğine açık görüş yapabildiklerini ifade etti. Onun dışındaki görüşlerin haftada bir, kalın bir camın arkasında gerçekleştiğini aktaran Şık, eşinin aynı zamanda mektup alması veya göndermesinin de yasak olduğunu belirtti. Üç ay önce nihayet kitap verebildiklerini dile getiren Şık, “Daha önce sadece kütüphanedeki kitapları okuyabiliyordu. Bunun gibi pek çok kısıtlılığı var. Sonuçta tecrit bir insanlık suçu ve bu uygulamanın da uzun vadede insanların üstünde hem fiziksel hem psikolojik bir takım etkileri oluyor.  Ve tabii ki bunun derhal tüm tutuklular için kaldırılması gerekiyor.” dedi.

Hak odaklı gazetecilik yaptı

Eşinin 28 yıldan beri esas olarak hak odaklı gazetecilik yaptığını belirten Şık, “Devlet, polis veya asker, yurttaşa yönelik hak ihlâlleri konusunda, hayatı boyunca çok tutarlı bir şekilde çalıştı. O anlamda devleti çok iyi tanıyan birisi. Devletin ne kadar organize kötücüllük barındırdığını bilen birisi ve moralinin o anlamda iyi olduğunu söyleyebilir. Elbette ki öfkesi çok, çünkü çok büyük bir haksızlıkla karşı karşıya. Bir hukuksuzlukla karşı karşıya. Sadece kendisi değil kendisi gibi 150’den fazla gazeteci, siyasetçi pek çok insan aslında bir haksızlıkla karşı karşıya ve bu öfke de onu güçlü tutuyor.” dedi.

Etiketler: aihm
Okunma Sayısı: 1968
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı