Ahmet Nur Çebi'den Fikret Orman için flaş sözler!

16.10.2019 - 11:05 | Son Güncellenme: 16.10.2019 - 14:05

Ahmet Nur Çebi'den Fikret Orman için flaş sözler!

Beşiktaş'ın başkan adaylarından Ahmet Nur Çebi, 20 Ekim'deki seçim öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Bindirilmiş kıtalar var Beşiktaş'ta" ifadeleri yıllardır süregeliyor. Ben Beşiktaş'a böyle bir durumu yakıştırmıyorum. Hayır bizde böyle bir şey yok. Bireysel oylarla hareket ediyoruz. Başkalarına ait blok oylar var ise bunları bir şekilde halledelim.

19 yıldan beri birileri nöbeti bırakıyor, aynı mantıktaki isimler görevlere devam ediyor. Ne yazık ki bizim dönemimizdeki başkanlığın da böyle olduğunu hissetmiş bulunuyorum ve yeni adaylarımızdan Serdal Adalı'nın da bu düzenin, bu yapının devamı olarak göreve talip olduğunu düşünüyorum. Ben ise bunun tam tersi olarak camiaya geliyorum. Ben yeni bir kongre yeni bir düzen, bir devrim için gelmeyi planlıyorum.

Beşiktaş'ta bütün kararları başkan alır. Ama ikinci başkanın haberi olmadan kuşlar uçar. Son zamanlarda söylenen "Paralar nerede" taraftar tarafından benim tarafından dizayn ettirildiğnii dedikodu olarak yaymaya çalışıyorlar. Onlarla hep mesafeli oldum. Adlarını ve telefonlarını bilmiyorum. İkincisi ben İcra Kurulu Başkanı'ydım. Ayrıldıktan sonra birçok şeyin İcra Kurulu'ndan geçmeden icra edildiğini gördüm. Negatifi de pozitifi de. Deniz Atalay, "Paralar nerede" tezahüratını Ahmet Çebi'ye sorsunlar demiş. Gelsin sorsun bana. Ben transfer komitesinde ve Futbol AŞ'de görev yapmadım. Birilerinin devamı olmayan bir kulübü ortaya çıkarabilmek ve Beşiktaş'a sevgimden bu göreve talip oldu. 6.5 yılı reddetmiyorum. İçerisi başarılarla dolu. Çıkacak kötü olayların da hesabını vermeye hazırım. Oluşan borçların benim dönemimde olduğunu iddia eden yeni adaylarımız var. 3 milyar borç takarak gitmişmim. İsmini verip ünlü etmeyeceğim bu başkan adayını. 

Beşiktaş'ta durumu nasıl halledeceğiz?

Parasız hiçbir şey olmuyor. 19 seneden beri yozlaştırılmaya çalışan değerleri olsa dahi bir kulüp burası. Manevi anlamda yozlaşmaya başlayan değerleri tekrar bu kuruma geri getirmek benim birinci vazifem. Biz Beşiktaşlı olduysak şampiyonluk için değil değerlerinden dolayı olduk. Bir süredir bu değerleri sahiplenmeyen başkanlarla beraberiz. Gelir-gider dengesini pozitife çevirmek için buraya geleceğim. Her türlü acı reçeteleri genel kurulla konuşacağım ve bu yolda yalnız başıma yürümek istemediğimi söylüyorum. Dün beni çok acıtan bir olay yaşadım. Sabaha kadar gözümü kırpmadım. Ben Şenol Hoca ile ekip değilmişim! Bunu söyleyen, bana abi diyen, biz demeyi başaramayan, sürekli ‘ben’ diyen ve 6.5 yıl birlikte görev yaptığım insan. Hakkımı helal etmiyorum. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. O şampiyonluklardaki payımı es geçmeye çalışması helal etmiyorum kendi haklarımı. Beşiktaş'ı hırslarımızla yakmayacağız arkaşlada, sevgimizle yükseleceğiz. Ben camiaya hiçbir yalan söylemeyeceğim. pembe tablolar çizmeyeceğim. 

Ben Abdullah Avcı'nın kötü bir hoca olduğuna inanmıyorum. Ben geldiğimde yola onuna devam etmeyi arzu ediyorum. Eğer devam edemeyeceğini düşünrüse kendi gereğini yapacaktır. Bizim de gelişimizle takımın da motive olacağını düşünüyorum. 

Ben tüzüğe 'Beşiktaş'ı başkan idare eder, yetkilerini yönetim kuruluyla paylaşır' maddesi eklemek istiyorum. Beşiktaş'ı zor durumda bırakacak şeyler ancak yönetim kurulu kararıyla alınabilir. Serdal Adalı kazanırsa onun bunu gerçekleştirmesini isterim.

Ben taahhüt ediyorum. 10 yılı denetlemeyi yönetim kurulundan talep edeceğim. Dernekler yetkisi denetleme kurulundadır. Ben seçilirsem camianın böyle bir talebi olduğunu beyan edeceğim ve destek vereceğim.
 
Ben kendim söz veriyorum 7+3 olmak üzere 10 yılı denetlenmesi için gerekeni yapacağım söz veriyorum. Yapılmazsa gerekeni ben yapacağım.
 

Sinan Vardar'ın durumu ayrı. Sinan beyler disiplin kuruluyla ihraç edildiler. Adaletin olmadığı yerde huzur olmaz. Disiplin kuruluna benimle ilgili yalan yanlış iddialarda bulunan bir arkadaş vardı. Onu başkanımız zaten kendisi "Abi bu kadarı haddini aşıyor, getir imzalayalım" deyip disiplin kuruluna verildi. Sayın başkana saygısızlık eden genç bir arkadaş da ihraç edildi. Bana iftira atan şahsın ise suçu olmadığına karar verdi. Biz bunları yaşadık arkadaşlar. Benim içim çok dertli.

Beşiktaş'ta ortalama bir değer ortaya koyacağız. Önce bakacağız, çok başarılı oyuncularımız varsa onlarla tekrar masaya oturacağız. Şu anki bütçe çok sıkıntılı.

Sayın başkanın 'Ağabey' dediği bir adamım. 1 yıl önce ayrıldık. 1 yılda bir kere bile ne bir bayram mesajı, ne bir stada davet hiçbir şey görmedim. 1 yılda neler oldu? Bana mobbing uygulanırken sessiz kalan bir başkanla 7 yıl çalıştım. Kırgınım, üzgünüm. Ama geri gelip Beşiktaş'a hizmet etmek istiyorum.
 
Benim taraftarlardan tek istediğim şey başkanlarına ve yöneticilerine saygısız ithamlarda bulunmasınlar. Onlar bizim göz bebeğimiz. Takımlarını desteklesinler, bize sahip çıksınlar, camiamıza yakışmayacak tabirler sarf etmesinler.
 
Ben görev yapmak için geldim. 7 sene önce geldiğimde de kulüp bu kadar sıkıntıdaydı. Bunlar bu camialarda olur, mühim olan mücadele edecek insanlar camiada bulunuyor mu odur. İlk icraatım tüzük olacak. UEFA'yla ilgili sorunlarımızı çözmeye çalışacağız.
 
Senin için hazırladığımız haberler