Ahmet Kaya'nın mezarı Türkiye'ye gelecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı radyo programında Ahmet Kaya ile ilgili sözleri gündemin ilk sırasına yerleşti.

F5HABER F5HABER
Ahmet Kaya'nın mezarı Türkiye'ye gelecek mi?

10 Şubat 1999’daki MGD gecesinde Ahmet Kaya ödülünü alırken “Önümüzdeki kasetimde Kürt asıllı olduğum için Kürtçe bir şarkı söyleyeceğim ve Kürtçe bir klip yapacağım” demişti. Salondakiler ve medya tarafından Ahmet Kaya hakkında bir linç kampanyası başlatıldı.

Ahmet Kaya yaşanan bu gelişmeler üzerine Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldı.

Kaya 16 Kasım 2000'de, Hoşçakalın Gözüm isimli albümünün kayıtlarını yaparken, Paris'in Porte de Versailles semtindeki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

MEZARININ GETİRİLMESİNİ AİLESİ İSTEMEDİ

Daha önce de Kaya'nın mezarının Türkiye'ye getirilmesi gündeme gelmişti. O dönem Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Kürkçü, Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile ailesi ile görüşmüştü. Ancak Ahmet Kaya'nın ailesi mezarın getirilmesini istememişti.

Ahme Kaya'nın eşi Gülten Kaya o dönem yaptığı açıklamada “Bu kalacak ki bu ayıp sorgulansın. Ve bir daha hiç kimseye yaşatılmamalı. Ahmet Kaya'yı Türkiye’ye götürürsek bu sayfa kapatılmış olacak, bu sayfa açık kalmalı” demişti.

SONRAKİ HABER