Ahmet Hakan: 'Zillet, hain, terörist' seçmen üzerinde 7 etki bırakıyor

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, AKP ve MHP'nin kullandığı 'Zillet, hain, terörist' ifadelerinin seçmenler üzerinde bıraktığı 7 etkiyi yazdı

Ahmet Hakan: 'Zillet, hain, terörist' seçmen üzerinde 7 etki bırakıyor

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, AKP ve MHP'nin Millet ittifakına (CHP ve İYİ Parti) HDP ile ortaklıkla suçlarken kullandığı "Zillet, hain, terörist" gibi ifadelerin seçmenler üzerinde bıraktığı 7 etkiyi yazdı.

Ahmet Hakan'ın köşe yazısının ilgili bölümü şöyle;

"‘Millet ittifakı’ ile HDP arasında...

Adı tam olarak konulmamış, belki biraz da kasten belirsiz bırakılmış, belki biraz da kaderin zorladığı, aşırı mahcup bir yakınlaşmadan söz edilemez mi?

Tabii ki söz edilebilir!

Ancak ‘cumhur ittifakı’ sözcüleri...

Bu yakınlaşmadan makul bir üslup ve yaklaşımla söz etmek yerine “zillet”, “illet”, “hain”, “terörist” falan gibi kelimeleri sahaya sürdükleri için...

İkna etmek istedikleri vatandaşlar üzerinde arzu ettiklerinin tam tersi yönde...

Şu YEDİ ETKİ’yi bırakıyorlar:

BİRİNCİ ETKİ: Bu vatandaşlar, kendilerini terörist olmakla, hain olmakla suçlanmış gibi hissediyorlar. En azından algıladıkları şey bu oluyor.

İKİNCİ ETKİ: Hain sözcüğü, terörist sözcüğü, bu vatandaşların oylarını değiştirmelerine yol açmıyor.

ÜÇÜNCÜ ETKİ: Ne değiştirmesi! Bu vatandaşların daha da bilenmelerine, daha da kararlı hale gelmelerine neden oluyor.

DÖRDÜNCÜ ETKİ: “Zillet”, “terör”, “hain” falan... Bu sözcükler, ikna edilmeye alabildiğine açık vatandaşlar tarafından bile aşırı itici bulunuyor.

BEŞİNCİ ETKİ: Seçim meydanlarında projelerin yarışmasının önünü kesiyor. Bu da iktidarın proje avantajını yeterince kullanamamasına yol açıyor.

ALTINCI ETKİ: “Hain”, “terörist” gibi sadece hak edildiği anda kullanılması gereken sözcüklerin içini alabildiğine boşaltıyor.

YEDİNCİ ETKİ: Bambaşka kaygılarla oylarını ‘cumhur ittifakı’na vermeyi düşünen bazı Kürt seçmenler bile, bu sözcüklerden rahatsız olabiliyor."

Etiketler
Ahmet Hakan Hürriyet Hürriyet Gazetesi