Ahmet Hakan: ‘İnce seçimin öne çıkan isimlerinden’

Ahmet Hakan: ‘İnce seçimin öne çıkan isimlerinden’

Hürriyet yazarı Hakan, "AK Parti’nin popülaritesi azalsa da Tayyip Erdoğan’ın popülaritesinde bir azalma söz konusu değil. Özellikle MHP ile girdiği ortaklıktan yarar elde ettiğini de belirtmemiz gerek. Ancak MHP ile ortaklığı da aşan bir durum var ki o da şu: Millet, Erdoğan’dan vazgeçmemiş" dedi. Hakan’a göre, seçimin gizli kahramanı Bahçeli.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "AK Parti’nin popülaritesi azalsa da Tayyip Erdoğan’ın popülaritesinde bir azalma söz konusu değil. Özellikle MHP ile girdiği ortaklıktan yarar elde ettiğini de belirtmemiz gerek. Ancak MHP ile ortaklığı da aşan bir durum var ki o da şu: Millet, Erdoğan’dan vazgeçmemiş" dedi.

Hakan, bugünkü yazısında, seçimlerde MHP ile ilgili tüm tahminlerde yanılma payının yüksek çıktığını, seçimin gizli kahramanının Bahçeli olduğunu kaydederken, Kürtlerin Erdoğan’a sırt çevirmediğini ifade etti.

İNCE ÇATI ADAY GİBİ

Muharrem İnce’nin bir tür “çatı aday” muamelesi gördüğünü belirten Hakan, “Fakat buna rağmen yine de kabul edelim ki bu seçimin öne çıkan isimlerinden oldu Muharrem İnce. Sonuçta çok uzun dönemdir CHP’nin kilitlenip kaldığı yüzde 25’lik makûs talihi yenmeyi başardı” dedi.

İYİ Parti’yi azz gösterenlerin de çok gösterenlerin de yanıldığını ifade eden Hakan’a göre, Saadet Partisi, AK Parti’den oy devşiremedi. Zaten stratejisi de hatalıydı. Cihangir’le uğraşmak yerine Erzurum/Kayseri hattına yüklenmeliydi.