Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Hedefte dijital geleceğe hazırlık var: Üniversite-sanayici işbirliği

Konu… Hem bugünü, hem de yakın geleceği ilgilendiriyor. Çünkü, değişen dünyada her şey hızla dijitale dönüyor. O nedenle dijital gelecek kavramı giderek her alanı sarıyor.

Nitekim…

Sanayideki dijital dönüşüm yalnızca robotların üretime girmesi değil, o robotları üretmekten de geçiyor. Bunu başaran, hem de Avrupa ve dünya standartlarında robotik üretim yapan sanayicilerimizin üye oldukları bir derneğimiz var: ROBODER.

Gerçi…

1.-yazi-icin-btu-rektoru-prof.-dr.-arif-karademir-ve-roboder-baskani-gurel-yilmaz.jpgBursa merkezli, ama Türkiye’nin her yerinde robotik üreticilerini bünyesine katmak için yola çıkan ROBODER gerçek bir ulusal dernek özelliği taşıyor.

Hatta…

Avrupa’nın alanında kurulmuş ilk üretici derneği olma özelliğini de elinde bulunduruyor.

İşte…

Böylesine özel konumu bulunan ROBODER ile Bursa Teknik Üniversitesi arasında, sektörün geleceğini ilgilendiren çok önemli işbirliği anlaşması imzalandı.

O anlaşmayı…

ROBODER Başkanı Gürel Yılmaz şöyle açıkladı:

“Geleceğin dünyasında dijital devrimi gerçekleştirecek ileri teknoloji sistemleri üreticilerini örgütleyerek Türkiye’yi Avrupa’nın önemli robotik üretim üssü haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bunun için de üniversite-sanayi işbirliğini önemsiyoruz.”

Buna göre…

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ile ROBODER Başkanı Gürel Yılmaz’ın imza koydukları ve sektörün ilk anlaşması özelliği taşıyan işbirliği protokolüne göre BTÜ otomasyon, robot programları, yazılımlar gibi konularda sektörün gereksinim duyduğu öğrencileri yetiştirecek.

Bunu yaparken de…

Sektörün insan kaynağı olan mekatronik ve makine mühendisliği alanlarında düzenli staj programlarını ROBODER üyeleri ve sektöre yönlendirecek.

ROBODER Başkanı Yılmaz şu noktanın üzerinde duruyor:

“Bursa Teknik Üniversitesi’yle yaptığımız anlaşma dijital dünya ve dijital gelecek için üniversite-sanayi işbirliğini amaçlıyor. Şimdi gündemimizde İTÜ ve Yıldız Teknik üniversiteleriyle de benzer anlaşmaları yapmak var.”

 

Türkiye robotik üretim üssü olacak

 

23 kentteki örgütlenerek ulusal dernek formatında büyüyen ROBODER Başkanı Gürel Yılmaz geleceğe yönelik bilinçli adımlar atarken, “Sektörümüzü örgütleyerek Türkiye’yi Avrupa’nın önemli robotik üssü haline getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Sonra da şunu ekledi:

“Ülkemizdeki fabrikaların yüzde 80’inin otomasyon sistemini Avrupalı firmalar kuruyor. Kısa vadede ilk hedefimiz iç pazarda Türk firmaların söz sahibi olması. Dışarıdan gelecek ihalelerde de aktif olacağız.”

 

Faruk Çelik İstanbul nöbetinde: Artvinlilere seçimin önemini anlattı

 

3.-yazi-icin-faruk-celik-isyanbul-secim-artvin-dernekleriyle-iftar.pngTelevizyonlardaki tartışma programlarında hâlâ Yüksek Seçim Kurulu kararı ve gerekçesi tartışılıyor, ama 23 Haziran’da yeniden yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi hızla yaklaşıyor.

Nitekim…

AK Parti Adayı Binali Yıldırım ile CHP Adayı Ekrem İmamoğlu’nun ikinci kez yarışacakları seçime 27 gün kala siyasi partiler tüm kozlarıyla sahada.

Bu kapsamda…

İstanbul’da yaşayan hemşeri gruplarına yönelik strateji geliştiren AK Parti’nin bu yapıları etkilemeleri için İstanbul nöbeti yazdıkları arasında Bursa siyasetçileri de var.

Önce…

Doğu-Güneydoğu kökenli seçmene yönelik çalışması için Müfit Aydın’a görev verildi. Sonra TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu gitti ve Rumelili seçmenle buluştu.

Son olarak…

Eski Bakan Faruk Çelik 23 Haziran çalışmaları için İstanbul’daydı. Artvin dernekleriyle iftarda buluşan Çelik evlerde de gruplarla yaptığı sohbetlerde “23 Haziran seçiminin önemini” anlattı.

 

Gençlik Kolları efsanesi korkuttu

 

4.-yazi-icin-senol-kul-stent-takildi-ceylan-hastanesi.jpgKaç yaşına gelirse gelsin, Şenol Kul için “bir dönemin Gençlik Kolları efsanesi” tanımı değişmez. ANAP İl Gençlik Kolları Başkanı olarak iz bıraktıktan sonra, atak yapısından bir şey kaybetmeden siyasete AK Parti’de devam ediyor.

Dahası…

Aktif görevi olsa da olmasa da ihtiyaç duyan herkesin yanına koşmayı sürdürüyor, tam bir gönül siyaseti yapıyor.

Ne var ki…

Geçirdiği kalp kriziyle dostlarını korkuttu. Kalbindeki 2 damarına stent takılan Kul’un sağlık durumu iyi.

 

Üsküp Çarşısı’ndaki fotoğrafta Bursalı 2 milletvekili ve Büyükelçi var

 

5.-yazi-icin-uskup-carsisi-mustafa-sentop,-refik-ozen,-ahmet-kilic,-tulin-erkal-kara.pngFotoğraf… Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’ün ikizi kadar Bursa çarşısına benzeyen tarihi çarşısında çekildi.

Görüntüden tahmin ettiğimiz kadarıyla da, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Recep Altepe döneminde enkaz altından çıkardığı Üsküp’ü fetheden Bursalı Komutan Yiğit Bey’in türbesi güzergahında yürüyorlar.

Ortada…

Parlamento heyetiyle birlikte, ecdat yadigarı toprakları ziyaret için Üsküp’e giden ve kendisi de bir Balkan göçmeni olan TBMM Başkanı Mustafa Şentop var. Yanında Bursa siyasetçisi olarak hizmet etmiş Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara yürüyor.

Hemen arkalarından da AK Parti Bursa Milletvekilleri olarak TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve Bosna-Hersek Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen ile AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç geliyorlar.

Buram buram Bursa kokan tarihi çarşıda özel bir Bursa tablosu oluşturuyorlar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X