Düşüncelerini ve projelerini Eskişehir'in lider internet gazetesi Eskişehir Haber26'ya anlatan Ahmet Dinç, İYİ partinin ilkelerini de dile getirdi.

Ahmet Dinç kimdir?

"1942 doğumluyum. İlk orta ve lise öğrenimimi Eskişehir'de tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1970 yılında mezun oldum ve askerlik görevimden sonra bir demiryolcu çocuğu olarak Eskişehir Devlet Demiryolları Hastanesinde göreve başladım. Tam bir Eskişehir'li ve Eskişehir sevdalısıyım. Burada tüm kademelerde hekimlik ve idarecilik yaptım. 2003 yılında hastanemizin devrolması üzerine o zamanki Sosyal Sigortalar Kurumu Hastanesi bünyesinde bir müddet daha çalışarak emekli oldum. Daha sonra özel hastanelerde başhekimlik görevinde bulundum. Artık siyaset camiasında bulunuyorum. Memleketime hizmet etmek için yola çıktım. Daha önce Demokrat Parti'nin değişik kademelerinde rol aldım. Şimdi ise İYİ parti bünyesinde yıllardır edindiğim tecrübelerimi sevenlerime hizmet olarak geri verebilmek için aday adayı oldum.

Neden İYİ parti?

Günümüz şartlarında ülkemizde adalet, hak, hukuk dengeleri kaybolmuş durumda. Ülkemiz ekonomik kriz altında zor günler geçiriyor. Toplum huzursuz durumda. İşsizler ordusu her geçen gün artıyor. Bir vatansever olarak gördüğüm bu tabloya seyirci kalmazdım. İYİ partinin politikaları, düşünce yapısı, sn genel başkanımız Meral Akşener'in Türkiye sevdası beni bu parti çatısı altına taşıdı. Benim gibi düşünen herkesi de bu çatı altına gelmeye davet ediyorum.

Projelerinizden biraz bahsedermisiniz?

Ben bir sağlık çalışanıyım. Bugün halen yapımı devam eden Şehir hastaneleri özel şirketlerin yap işlet devret modeliyle yakında hizmete açılacaktır. Yapı olarak iyi düşünülmüş bir hastane. Ancak şehre uzak, birimler arasında kopukluklar bulunan bir yapı. Benim düşüncem ise böyle büyük çaplı bir yapı yerine şehir merkezinde değişik noktalara dağılmış daha küçük hastanelerle hizmet vermek olurdu. 300 - 400 yataklı daha küçük hastanelerle hizmet vermek ulaşım açısından daha uygun olurdu. Acil durumlarda ulaşım çok önemlidir. Yurt çapındaki birkaç şehir hastanesi bu sebeplerden dolayı başarılı olamamıştır ve Avrupa'da büyük hastanelerden bu yüzden uzak durmaktadır. Bugün hekim arkadaşlarımız performans adı altında ezilmektedirler. Sistemde köklü değişikliklere ihtiyaç duyulmaktadır. Hekimlerimiz bu düzende yarış atına dönmüşlerdir.

Vatandaştan katkı payı alınmasına karşıyız. İlaç farklarının ödenmesine karşıyız. Ek ücretler adı altında laboratuvar hizmetlerinden röntgen, mr gibi hizmetlerden fark alınmasına karşıyız.

Eskişehir de termik santral projesi var. Eskişehir'in en verimli ovası olan Alpu ovası kullanılamaz hale gelecektir. Kömür tabanlı bir santral olacağı için sağlık problemleri yaşanacak. Hava kirliliği yüzünden başta akciğer olmak üzere bir çok hastalıkla halkımız karşı karşıya kalacaktır. Buradaki atıklar yeraltı sularını etkileyecek, bitki örtüsünü etkileyecek ve en önemlisi akciğer hastalıkları, alerjik hastalıklar, KOAH, kanser gibi hastalıklar Eskişehir halkını tehdit eder hale gelecektir. Böylesine büyük bir tehdit ile karşı karşıya iken Şehir hastanelerinin de devreye bu dönemde sokulması insanın aklına çeşitli soru işaretleri getiriyor. Burada özel sektöre hastane yaptırarak Alpu ovasından hasta ettikleri vatandaşları hastanelere yönlendirecekler. Bunu halkımızın görmesi lazım. Bu bir kurgudur. Birilerinin cebi dolacak, rant sağlayacak diye koca bir şehrin sağlığıyla oynayacaklar.

Şeker fabrikalarının özelleştirme adı altında satılmalarına karşıyız. Göreve geldiğimiz ilk gün bu soygunu durduracağız. Pancar kotasını kaldırarak destek vermesi gereken hükümet yeterli çalışmadığı gerekçesiyle şeker fabrikalarını kapatmaktadır. Dış güçlerin oyunu burada da kendisini göstermektedir. Büyük bir rant söz konusudur.

Partinizin oy oranını nasıl görüyorsunuz?

İYİ parti Eskişehir bazında üç milletvekili çıkarabilecek durumdadır. Bunu sağlayabilmek için gece gündüz çalışmalarımız devam etmektedir. Halkımızın teveccühü ile ilimizden güzel bir sonuçla partimizi en iyi şekilde temsil edeceğimize eminim. İYİ parti bu sonuçla Eskişehir'de birinci parti olacak, güneş doğacak ve ampul patlayacaktır