• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Ahmet Cin, Pandemiye rağmen yatırımlarımıza devam ettik

Ahmet Cin, Pandemiye rağmen yatırımlarımıza devam ettik
Medya mensuplarıyla bir toplantı gerçekleştiren Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, son iki yılda ilçeye 500 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini, İstanbul'da en çok yatırım yapan dördüncü belediye olduklarına işaret etti.

Geçtiğimiz 17 Kasım Salı günü basın mensuplarıyla Pencere Köfte'de buluşan Ahmet Cin, göreve göreve geldiği 1.5 yılın değerlendirmesini yaptı.

Mart 2019 Seçimlerinden Bu Yana…

Konuşmasına İzmir depreminde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başlayan Belediye Başkanı Ahmet Cin, Azerbaycan’ı Karabağ Zaferi dolayısıyla tebrik etti.

Ülkemizin hem ekonomik olarak hem de uluslararası camiada maruz kaldığı baskı neticesinde zor zamanlardan geçtiğini ifade eden Başkan Cin, tüm bu olumsuzluklara rağmen Mart 2019 seçimlerinden bu yana pek çok vaat ettikleri projeye başladıklarını ifade etti. İBB yönetiminin CHP’ye geçmesiyle bazı projelerinde aksamalar olsa da, bu projeleri bakanlıkların desteğiyle yapma gayretlerinde olduklarını ifade etti.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PENDİK'E HİZMET VERMİYOR

Pendik’te yapımı devam eden kültür&sanat etkinlikleri, spor faaliyetleri, imar ve dönüşüm çalışmalarından bahsettikten sonra basın mensuplarından gelen soruları yanıtlayan Başkan Cin, gelen bir soru üzerine; “İstanbul Büyükşehir Belediye yönetimi maalesef Pendik’teki projeleri şuan durdurmuş vaziyette. Pendik Belediyesi’nin zorluk çıkardığını ifade ediyorlar. Biz aksine işlerini kolaylaştırmak için elimizden gelen desteği veriyoruz. Ancak geçtiğimiz günlerde havaalanı yolundaki araç alt geçiti projesini örnek göstererek, sosyal medyada canlı yapan CHP’li bir meclis üyesi arkadaşımız, ‘Elimizde Pendik Belediyesi’nin kamulaştırma yapmayı taahhüt ettiğine dair belgeler var.’ şeklinde bir ifade kullandı. Bu belge, Kavakpınar – Esenyalı Tünel Projesi’ne ait sorun teşkil eden alana ait bir kamulaştırmayı göstermiyor. Bu belge çevre düzenlemeleri kapsamında Pendik Belediyesi’nin zaten daha önce yapmış olduğu kamulaştırmayı gösteriyor. Yanlış belgeler ve bilgiler ile yapamadıkları işleri Pendik Belediyesi’ne mâl etmelerine izin veremeyiz."dedi.

erarari-f38b2e.jpg

Pendik'in öncelikli ve acil ihtiyaçlarından olan otopar sorunu ile ilgili de görüşlerini beyan eden Ahmet Cin, " Sahilde yaklaşık 1.5 yıldır çivi bile çakılmayan 950 araçlık yeraltı otoparkı var. Biliyorsunuz bunun yüzde 80'i bizim dönemimizde tamamlanmıştı. CHP'li Büyükşehir Belediyesi işbaşına geldikten sonra buradaki inşaat tamamen durdu. Şimdiye kadar yaptığımız tüm girişimlere rağmen bir sonuç alamadık. Hiç kusura bakmasınlar artık müdahale etmek durumunda kalacağız ve ilk İBB meclis toplantısında Pendik Belediyesi'ne devri için girişim başlatacağız."dedi.

Türkiye'nin en büyük Kentsel Dönüşüm Projelerinin de Pendik'te olacağına dikkat çeken başkan Cin, Dolayoba ve Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki imar çalışmalarının bittiğini ve yakın bir zamanda Türkiye'deki en önemli kentsel dönüşüm projesinin Pendik'te başlayacağını söyledi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113