Ahmet Ataç’ın öngörüsü…

Ahmet Ataç’ın okuduğunuz ifadelerinin altına imzamı atıyorum.

10 Aralık 2019 08:30
A
a
Sütiş Eskişehir

8 Kasım 2017’de Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ES TV ekranlarında ne demişti?

Şunu:

 

TARAFSIZLIĞA İNANIYORUM

Benim desteklediğim aday da seçilirse tarafsız olmalı. Geçen dönem desteklediğim aday İlker Özokçu’ya da seçilirse tarafsız olmasını rica ettim. Odunpazarı’nın da, Tepebaşı’nın da il başkanı olacaksın. Ben tarafsızlığa çok inanan insanım. Karşı tarafı da yok sayma gibi bir gayretimiz yok. Biz bunları Sinan Başkan’da maalesef göremedik. Sinan Bey herkesi kucaklayan bir il başkanlığı yapamadı.”

 

*

 

26 Kasım 2017’de Atilay Dalgıç’ın başkan olarak seçildiği Tepebaşı İlçe Kongresi konuşmasında ise, şu ifadeleri kullanmıştı Ahmet Ataç:

 

EL ELE YÜRÜYELİM

Biz iki yıldır Tepebaşı olarak taraflı bir il başkanı tarafından yönetildik. Keşke burada olsaydı, kendi kulaklarıyla duysaydı ama kendi yüzüne de defalarca söyledim. Arkadaş öyle birbirimizle mücadele ediyoruz ki, birbirimize AKP’yi unutturuyoruz. Diliyorum bu işler bu şekilde olmakta son bulsun ve Eskişehir’de CHP’liler el ele yürüyelim. Daha büyük başarılar için geleceğe doğru adım atalım.

 

AYAK OYUNLARI DEVAM EDERSE!

Eskişehir belediyeleriyle, 1999 yılından beri CHP’nin iktidarı sürdürüyor. Ara sıra hatalarımız oldu ama onları düzelttik tekrar. Eğer bakın bu particilik ayak oyunları devam ederse, inanın belediyeleri de kaybederiz. Bizim rakibimiz bir tane. O rakibe odaklanacağız.  Biz öyle yapmıyoruz. Birbirimize çelme takmaya kalkıyoruz. Bu da gerçekten beni üzüyor.”

 

*

 

Ahmet Ataç’ın yukarıda okuduğunuz ifadelerinin altına imzamı atıyorum.

Gerçekçi, uyarıcı ve o günlerde partinin içinde bulunduğu vaziyeti çok iyi anlatan bir açıklama.

 

*

 

O günden bu güne dek…

Seçilmiş İl Başkanı Sinan Özkar gitti.

Özkar’ın yerine yönetim içinden seçilen İl Başkanı Rabia Akman ve Akman’ın yönetimi gitti.

Boşalan CHP İl Başkanlığı koltuğuna Abdülkadir Adar atandı; yönetim kadrosu A’dan Z’ye yenilendi.

Seçilmiş Odunpazarı ilçe Başkanı Akın Sallarel gitti.

Sallarel’in yerine yönetim içinden Rahmi Çınar seçildi.

 

*

 

Bir tek, Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç gitmedi!

 

*

 

Tabi bu durumun nedenleri olmalı.

Şöyle ki…

 

UZLAŞILMIŞ BİR İSİM

  • Atilay Dalgıç, geçmişte iki dönem il sekreterliği ve bir dönem il başkanlığı yapmış, Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olarak Yılmaz Büyükerşen’le birlikte çalışmış, Ahmet Ataç’la görüşülerek adaylığı üzerinde uzlaşılmış bir avukat.

 

KAVGACI OLMADI

  • Seçildiği günden bu yana hakkında hiçbir tartışma yaşanmayan, parti kamuoyu tarafından ‘keşke il başkanı olsaydı’ yorumu yapılan, uyumlu, ‘onu da isterim, bunu da isterim, milletvekilliği de isterim’ demeyen, kavgadan uzak durarak uzlaşmayı seçen bir başkan profili çizdi, Dalgıç.

 

SANDIK NAMUSUNU KORUDU

  • Dalgıç, seçildiği günden hemen sonra vakit kaybetmeden mahallelerdeki tabloyu inceledi. Sonrasında mahalle temsilcileri üzerinde çalıştı ve sandık örgütlenmesini tamamlayarak 24 Haziran seçimlerinde CHP adına sandık namusunun korunmasında öncü oldu.

 

ATAÇ’LA MAHALLE ÇALIŞMALARI

  • Bunun yanı sıra Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’la birlikte mahalle ziyaretleri de gerçekleştiren Dalgıç, hem mahallelinin sorunlarını dinledi, hem de partiyle daha önce tanışmamış yurttaşlarımıza dönük üye çalışmaları gerçekleştirerek örgütlenme faaliyetleri gerçekleştirdi.

 

TÜZÜK KURULTAYINA KATKI

  • Dalgıç, Tepebaşı CHP örgütü ve Ahmet Ataç başta olmak üzere Yılmaz Büyükerşen ile Kazım Kurt’a dönük lehte çalışmalarının yanı sıra, Türkiye genelinde de partisine katkı sağlayan işlere imza attı. Mesela Tüzük Kurultayında, tüzüğün eksik ve tartışmalı kısımlarını tespit etti. Bununla birlikte tüzüğün yirmi üç maddesi üzerinde değişiklik yapılmasını önerdi ve bu önerilerini on sekiz sayfalık bir rapor haline getirdi.

 

AK PARTİ’YLE MÜCADELE

  • Yetmedi, AK Parti’nin deve dişi gibi teşkilat başkanlarıyla CHP adına mücadele etti. Özellikle geçmiş dönemin AK Parti İl Başkanı olan Dündar Ünlü'ye verdiği şu cevap, hala hafızamızda: “AKP siyasetinin en tepeden başlayıp, aşağılara kadar sirayet eden iğneli ve yaralayıcı dili, Türk halkının ahlak anlayışına da uygun değildir. Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçuna bir fail aranıyorsa, sayın savcıların AKP yöneticilerini takip etmesi yeterli olacaktır.”

 

BÜYÜKERŞEN’E ELEŞTİRİYİ GÖĞÜSLEDİ

  • Yine bakın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eskişehir’e geldiğinde Büyükerşen’e dönük ifadeleri bazı kesimler tarafından ağır eleştiriye maruz kalmıştı. Bu noktada Dalgıç, söz konusu eleştirilere de göğüs gerdi ve ES TV ekranlarında şunları söyledi: “Eskişehir Hoca’ya teslim’ lafı bence çok sert anlaşıldı, çok sert yorumlandı. O sizin dediğiniz anlamda ben o laftan Hoca’ya, ‘eti kemiği senin, Eskişehir her şeyiyle tepeden tırnağa sana teslim’ gibi bir anlam çıkaramam. Bu bizim partimizin yapısına da aykırı. Bundan Hoca da memnun olmaz ve böyle bir yetkiyi, böyle bir şeyi istemez de. Yılmaz Büyükerşen’in, ‘her şeyi ben belirleyeyim, tek adam olayım’ gibi bir kaygısının olduğu düşüncesinde değilim, çünkü o bunları zaten aşmış bir kişi.”

 

*

 

Yukarıda okuduklarınız, Atilay Dalgıç’ın istikrarlı ve başarılı bir yöneticilik süreci geçirmesi noktasında sadece birkaç örnekti; zira bu örnekler, fazlalaştırılabilir.

 

*

 

Bu noktada en başa dönüyorum.

Ahmet Ataç’ın ifadelerine…

Özetle nasıl bir yönetici profili çizmişti Ataç?

Şöyle:

Tarafsız; yani herkese aynı yakınlıkta ve aynı uzaklıkta, liyakatli, kavgadan uzak, uyumlu ve uzlaşan, örgüte önem veren, rakip olarak CHP’nin bazı taraflarını değil AK Parti’yi gören bir yönetici profili çizmişti, Başkan Ataç.

 

*

 

Seçildiği günden bugüne dek yaptığı çalışmalar ve yönetim anlayışı göz önünde bulundurulduğunda Dalgıç, seçildiği göreve ‘cuk’ oturmuş.

Her başkan ve yönetimle olduğu gibi, yeni atanan il başkanı ve yönetimiyle de uyumlu çalışacağını şimdiden ifade etmek yanlış olmaz.

Bu noktada Ataç, Tepebaşı İlçe Kongresi öncesi Atilay Dalgıç ismi üzerinde uzlaşarak, bir anlamda geleceği görmüş.

Öngörü işi, bir anlamda deneyim, tecrübe ve politik zeka işidir.

Ataç’ı tebrik ediyorum…

 

*

 

Okuduğunuz yazıyı, 5 Aralık 2018 tarihinde kaleme almıştım.

Bugün tarih, 10 Aralık 2019’u gösteriyor; yani tam bir yıl sonrasını…

Ve Atilay Dalgıç, Tepebaşı İlçe Başkan Adayı olarak bir kez daha karşımızda.

 

*

 

Adaylığını ilan ettiği gün yaptığı açıklamada;

 

  • Örgüt dedi.

  • Atatürk, demokrasi, laiklik, hukukun üstünlüğü ve çağdaşlık vurgusu yaptı.

  • CHP’nin iktidar olma hedefi dışında başka hedefi olan kişilerin, partiden ve gönüllerden çıkarılması gerektiğini söyledi, yine bu kişilerin ihanet içinde olduğuna vurgu yaptı.

  • Devrimci-solcu çizgiden sapılmaması, emperyalizme ve sömürüye karşı dik durulması gerektiğinin altını çizdi.

  • Partinin hiyerarşik yapısı ile seçilmişlere saygı duyduklarını ve bu iki unsurun itibarını yükseltmek için gayret gösterdiklerini ifade etti.

 

*

 

Ve bu açıklamayı, delege seçimleri sonrasında yaptı.

Peki, delege seçim süreci boyunca ne yaptı Atilay Dalgıç?

Örnek teşkil eden bir tavır ortaya koydu.

Partililerin özlediği tavırdan bahsediyorum.

Şöyle ki…

Delege listelerine doğrudan müdahalesi olmadı, liste yapma işini Mahalle Meclislerine bıraktı; kim sandık başında durduysa, kim seçim boyunca canhıraş bir biçimde çalıştıysa, çoğunlukla o isimler delege seçildi.

Yani parti emekçileri seçildi…

 

*

 

Ve bu Pazar, CHP Tepebaşı ilçe kongresi gerçekleşecek.

Başkan Dalgıç, bir kez daha aynı göreve talip.

 Olağanüstü bir durum yaşanmazsa, şimdiden hayırlı olsun demek yanlış olmaz.

 

 

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kimsesiz... 11 Aralık 2019 18:45

Komedisin usta...Tarafsızlık kim bunlar kim...Belediye çalışanı delegeleri çıkar bakalım ak kara belli olur...

0 0 Cevap Yaz
Yönetim 10 Aralık 2019 12:27

Sayın ataç ında tarafsız olduğu söylenemez.söz ve eylemde farklı davrandı.sinan beyin yönetimine de mesafeliydi.gecen kongrede sandık başına oturup mahallerde oy istedi kendi ekibi için.tarafsızlık istiyorum diyorsa kendi yaptığı açıklamalara ve eski yönetime olan tavrına baksın.polyanacılık oynamasın

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi