Ahlaki Çöküntüdeyiz

Ahlaki Çöküntüdeyiz
Bilge Kadın Araştırma Merkezi’ne göre zinanın serbest, imam nikâhının da yasak olmasını isteyenler, namus ve hayâ perdelerinin kaldırılmasına ve ahlaki çöküntünün yaşanmasına neden oluyor.

Bilge Kadın Araştırma Merkezi (BİLKA) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de büyük ahlaki çöküntü yaşandığı belirtildi. Zinanın yasak olmaktan çıkarıldığı, toplumda namus ve hayâ perdelerinin kaldırıldığı vurgulanan açıklamada, ahlaki çöküntünün hızlandığına dikkat çekildi. Açıklamada, “Anayasa Mahkemesi’nin resmi nikâhtan önce imam nikâhı kıyılması ile ilgili olarak imamlara verilen hapis cezasını kaldırması çok geç kalmış olmakla birlikte yerinde ve doğru bir karardır” denilerek “Zinanın serbest, imam nikâhının yasak olmasını isteyen çevrelerin asıl hedefi insan şahsiyetinin temelini teşkil eden namus ve ahlak ile toplumun temelini teşkil eden ailedir” ifadeleri kullanıldı.

Özgürlük kisvesi altında insanlığı ahlak ve namustan koparmak için temel değerlerin mevzuattan çıkarıldığı kaydedilen açıklamada, “Sınırsız cinsel taleplerin önündeki hukuki engeller kaldırılmıştır. Ayrıca eğitim sistemi ve medyanın da bu paralelde yapılandırılıp işletilmesi sonucu ahlaki çöküntü iyice hızlanmış, sapkınlıklar artmış, beşikteki bebekler dahi tecavüze uğrar olmuştur” değerlendirmelerine yer verildi.  

HAYÂ PERDESİ KALDIRILDI

“Çok ağır cezalara rağmen şiddet-taciz-tecavüz gibi olaylar artan bir ivmeyle devam etmektedir” ifadeleri kullanılan açıklamada, “Namus ve hayâ perdelerinin kaldırılması sonucu kaybedilen değerler cezalarla yerine getirilememiştir. Bu ahlaki çöküntüye ‘dur’ denilmesi gerekmektedir” denildi.

basliksiz-2-298.jpg

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum