Ahilik Haftası etkinliklerinde sona doğru

Kırklareli’nde Ahilik Haftası kutlamaları devam ediyor. 22 Eylül Cuma günü esnaf ziyaretleri gerçekleştirilerek, karanfil dağıtıldı. Sanayi esnafı ziyaretlerine S.S 19Nolu Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi ziyareti ile başladı. Daha sonra esnaf bir bir ziyaret edilerek karanfil verildi. Ziyaretlerin ardından mevlit okutulması ve pilav, helva dağıtımı gerçekleştirildi.

18-24 Eylül Ahilik haftası kapsamında etkinlikler 22 Eylül 2017 Cuma günü de devam etti. Esnaf ziyaret etti. Kırklareli Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ’ın da katılımıyla gerçekleşen ziyaretlerde sanayi esnafına karanfil verilerek Ahilik Haftası kutlanıldı.
S.S 19Nolu Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi ziyareti Başkanı Mehmet Güler ve kooperatif üyelerini ziyaret ile başlayan etkinlikte Kırklareli Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Ticaret İl Müdürü Osman Yeter Somer, S.S 19Nolu Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi ziyareti Başkanı Mehmet Güler, Kırklareli Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Kahraman katılımcılar arasında yer aldı.
Ahiliğin son programında;
Kırklareli'nde Ahilik Haftası kutlama programı sabah gerçekleştirilen esnaf ziyaretlerinin ardından öğlen Ahmet Cevdet Paşa Camii'nde okunan mevlid-i şerif ile sürdü. Çok sayıda vatandaşın Cuma namazı için bulunduğu camide, namaz öncesi mevlit okundu. Etkinlikler akabinde Paşa Kafe ve Düğün Salonu bahçesinde vatandaşlara pilav ikram edilmesi ile devam etti. Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından organize edilen etkinlikte vatandaşlara pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.
Bugün de devam ediyor
18-24 Eylül Ahilik haftası hafta boyunca çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Konferanslar verilerek gençlere ahiliğin önemi ve Türk kültüründeki yeri anlatıldı. Esnaflar ziyaret edildi, karanfiller dağıtıldı. Ahilik kültürünün maneviyatına yakışır şekilde anlamlı etkinlikler ile geçen haftanın son etkinliği de İl Özel İdaresi Kongre Salonu’nda gerçekleşecek. Bugün ve yarın da devam edecek etkinlikler arasında İl Özel İdaresi Kongre Salonu (Şeker Fabrikası Depoları)’nda Ahilik Haftası Sergisinin gezilmesi yer alıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol