Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

AHİKA Kırıkkale’de çalışmaları değerlendirdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Ahiler Kalkınma Ajansı Mayıs Ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, dün Kırıkkale yapıldı.

 

NUR CAMİİ İNŞAATINI GEZDİLER

 

Toplantı öncesinde Vali Ali Kolat, Ahiler Kalkınma Ajansı üyesi valilere ve diğer yetkililere; Nur Camii ve Külliyesini gezdirerek Nur Camii hakkında bilgiler verdi.  Nur Cami’nin gezilmesinden sonra, valilik makam girişinde bulunan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin bitmiş halinin bulunduğu maketinin önünde, inşaat ve arazi hakkında bilgiler verdi.  Daha sonra, Valilik Makam Toplantı salonunda yapılacak olan Ahiler Kalkınma Ajansı Mayıs Ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısına geçildi.

 

VALİLER VE BAŞKANLAR KATILDI

 

Ahiler Kalkınma Ajansı Mayıs Ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı;  Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Kırıkkale Valimiz Ali Kolat,  Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in yanı sıra; Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

ÖNEMLİ FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantının açılışında konuşan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan şunları söyledi; “Kırşehir İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile ortak gerçekleştirilen Turizm Haftası etkinlikleri; Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale İŞKUR İl Müdürlüğü ile birlikte organize edilen 7. Orta Anadolu Kariyer Zirvesi; Silah OSB ile Savunma Sanayi Fuarına katılım; Kırşehir’de 60, Nevşehir’de 30, Niğde’de 30 kişiye verilen girişimcilik eğitimleri; illerdeki analiz çalışmaları geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilen önemli faaliyetler arasında sayılabilir.”

 

DIŞ TİCARET EĞİTİMLERİ YAPILIYOR

 

“Ayrıca, Şubat Ayında alınan Yönetim Kurulu Kararı kapsamında; “Kozaklı Sağlık Turizmi Fizibilite Raporu”, “Pomza Araştırma ve Uygulama Merkezi Fizibilite Raporu”, “Bolkarlar Telesiyej Tesisi Fizibilite Raporu”, “Darboğaz Kirazı ve Niğde Söğürme Coğrafi İşaretleme Süreci”, “Hasan Dağı Telesiyej ve Günübirlik Tesisler”, “Kırşehir’de Yer Altı Şehirlerinin Tespiti ve Seyfe Gölü’nün Turizme Kazandırılması”, “Niğde Aladağlar Turizm Raporu” çalışmaları da başlatılmıştır. Yatırımcılarımıza yönelik “dış ticaret” eğitimleri Niğde ilimizde başlatılmış, sırasıyla tüm illerimizde yapılacaktır. 2015 Yılı Enerji Altyapısı ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında başvuru yapan projelerin değerlendirme süreci sona ermiştir. Bu toplantımızda, değerlendirme sonucunda oluşan Başarılı Proje Listesi Yönetim Kurulumuzun onayına sunulacaktır. Yine bugünkü toplantımızda “Nevşehir İli için Güdümlü Proje’nin belirlenmesi ile devam edecek toplantımız diğer konular ve gelecek bir ay için planlanan çalışmaların görüşülmesiyle sona erecektir. Hepinize değerli katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu