GİRESUN TİME
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
AĞZINA SAĞLIK, DOĞRU SÖZE NE DENİR?

AĞZINA SAĞLIK, DOĞRU SÖZE NE DENİR?

Tarih 02 Eylül 2015, 02:09 Editör Dursun ONUR

TIME- Belediye Başkanı Kerim Aksu yeni adli yılın başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Aksu mesajında, AKP'ye göndermelerde bununarak, siyasi erkin dayatmalarının hukuka olan güveni azalttığını ifade etti.
Doğru söze ne denirmiş?
El cevap:
Doğru.


Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu yeni adli yılın başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Aksu mesajında, AKP'ye göndermelerde bununarak, siyasi erkin dayatmalarının hukuka olan güveni azalttığını ifade etti.

BAĞIMSIZ YARGI ZAYIFLADI

Yargının üzerinde büyük bir siyasi baskı olduğuna dikkat çeken Aksu, ülkemizde hukuka olan inancın her geçen gün zayıfladığını kaydetti.

Başkan Kerim Aksu mesajında, “ Hukukun üstünlüğü ilkesi son dönemlerde zayıflatılarak, bağımsız yargının yerini, siyasi erkin etkisi almaya başlamıştır. Yargıdaki atama ve terfiler bağımsız olması gereken kurullar tarafından değil, siyasetin etkisindeki kurullar tarafından yapılır olmuştur' dedi.

SİYASİ ERKİN DAYATMALARI HUKUKA OLAN GÜVENİ AZALTTI


Aksu isim vermeden AKP'ye göndermelerde bununarak, siyasi erkin dayatmaları hukuka olan güveni azaltmıştır' diyerek devamla şunları söyledi:

'Evrensel hukuk kuralları terk edilerek, siyasi erkin dayatmaları hukuka olan güveni azaltmıştır. Bireyin hakları değil, devlet olgusu kutsallaştırılarak devletçi bir hukuk sistemi egemen olmaya başlamıştır. İnsan hakları, demokrasi, temel hak ve özgürlükler anti demokratik yasalarla zayıflatılmıştır. Hukuk sistemimizi çağın gerisine itmek isteyenler, yargı bağımsızlığına müdahale edenler bilmeliler ki bağımsız yargı en fazla onlara lazım olacaktır.  Yargıya yapılan büyük baskılara karşı hukukun evrensel ilkeleri ile hareket etmek için çabalayan, tüm yargı mensuplarına yeni adli yılın hayırlı olmasını diliyorum.' 

Bu haber 1838 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Eğitim

O PROJEYE KADINLARDAN BÜYÜK İLGİ

O PROJEYE KADINLARDAN BÜYÜK İLGİ GİRESUN TIME EĞİTİM HABER- Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatı ile kadınlara yönelik olarak d...

BAŞKAN ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

BAŞKAN ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI GİRESUN TIME GÜNCEL HABER- Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılının ilk gününd...
GİRESUN’A ADAY DEĞİL,İNSAN LAZIM İNSAN!..24 Eylül 2022

Sayaç



RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi