Ağustos Ayı Muhtarlar Toplantısı Gerçekleşti

Ağustos Ayı Muhtarlar Toplantısı Gerçekleşti

Yayın: 22.08.2019 22:56
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili´nin, mahalle muhtarları ile her ay düzenli olarak gerçekleştirdikleri muhtarlar toplantısının Ağustos ayı toplantısı yapıldı.

Ağustos ayı muhtarlar toplantısına, Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Özel Sektör Haddeciler Derneği Başkanı ve İş Adamı Pehlivan Baylan ve mahalle muhtarları katıldı.

Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel ve mahalle muhtarlarına hitaben bir konuşma gerçekleştiren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; ” Karabük’te 5 yıl içerisinde %95 doğalgaz dağıtarak en başarılı vilayet olduk. Doğalgaz ile ilgili problemimiz bitti. Daha sonra kanunlar çerçevesinde çıkartılmış olan kömür dağıtımı ile beraber kış mevsiminde tekrar hava kirliliği yükseldi. Tabi bu bir devlet protokolüdür, ben buna bir şey söyleyemem. Şimdi devletimizin yapacağı işler içerisinde mahallelerimize geldiğimiz zaman önce dere ıslahlarımız vardı, Akköse 1, Akköse 2, Akköse 3, Cevizlidere ıslahları tamamen olduğu yerde kaldı. Biz 2009 senesinde iki derenin ıslahını yaptırabildik ve o dere ıslahlarıyla beraberde iki tane bulvar yol açtık. Devlet eliyle yapılacak işlere baktığımız zaman şöyle sıkıntılar var; önce köyleri mahalle yaptık, bu mahalle olan köylerde de hayvan yetiştiriciliği çok problem olmaya başladı. Belediye kanunlarında diyor ki; eğer hayvan yetiştiriciliği yapılacaksa sınırdaki son evden sonra en yakın mesafe 500 m. ilerideki bir noktada olmalıdır. Ama hala örneğin Kapullu, Belen, Kılavuzlar Mahallelerimizde bu sıkıntı devam ediyor ve şikayetler gelmekte.

Su arıtma ile ilgili şu anda biz Türkiye’nin en iyi arıtmasını yapmaktayız. Ama bu konuda da yanlış hesaplamalar olmuş. Bizim sadece Karabük’ümüzün saniyelik su ihtiyacı 700 litre iken Safranbolu ilçesi 250 litre, Karabük Merkez 450 litre arıtılmış su ihtiyacını karşılıyor. Ama bu konuda da proje ihalesi yapıldı. Şu anda bildiğim kadarıyla 1 Trilyon Liralık bir ödenek geldi. Yeni row ilaveleriyle Karabük tam teşekküllü 8-9 Ph su kalitesinde suyunu içebilecek.
Yağmur suyu drenajı ile ilgili altyapı proje çalışmalarımız bitti. Eğer bu işi de gerçekleştirebilirsek Türkiye’de yağmur suyu drenaj problemini çözmüş belki de tek vilayet olacağız. Tüm mahallelerde alt yapı ile ilgili drenaj sistemi baştan sona düzenlenecek ve Karabük’te yağmur suyu problemi ortadan kalkacak.

Şimdi Türkiye’de ki bütün belediyelerde olduğu gibi bizim de zaman zaman ufak tefek sıkıntılarımız oluyor. Ama Karabük’te birlikte çok şeyi başardık. Ben buradan bütün muhtarlarımıza bir kez daha teşekkür ederim. Ben burada sadece Karabük Valilerini tanıyan bir Belediye Başkanı değilim, ben bir çok vali tanıyan bir kişiyim. Bugüne kadar tüm valilerimiz geldi sizin dertlerinizi dinledi, problemlerinize çözüm bulmaya çalıştı. Sayın Valimiz de bu valilerimizde birisi. Ayrıca kendisine de çok teşekkür ediyorum buraya gelip bizim dertlerimizi dinlediğiniz, problemlerimize ortak olduğunuz ve çözmeye çalıştığınız için. Bizim Karabük’te 3-5 tane ufak problemimiz kaldı. Bunun dışında 117 tane park yaptık, asfaltsız mahalle bırakmadık. Burada bir tane benim mahallem asfaltsız diyecek muhtarımız yoktur. Bir şekilde hep beraber yaşamaya gayret ediyoruz. Ama sizin de bu valilik döneminizde bize Devlet Su İşlerinde destek alabilirseniz, çünkü burası dağlık, bayırlık bir arazi, hemen her mahallemizin kesiştiği bir dere yatağı var, bu dere ıslahlarını tamamlayabilirsek, yağmur suyu drenajlarını yapabilirsek Karabük çok farklı bir boyuta sahip olur Sayın Valim. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mahalle muhtarlarının istek ve sorunlarını dinleyen, ayrıca Karabük’ün belli başlı sorunlarını Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel’e aktaran Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, düzenlenen toplantılara katılım sağlayan Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel, Karabük Özel Sektör Haddeciler Derneği Başkanı ve İş Adamı Pehlivan Baylan ve mahalle muhtarlarına duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Yorumlar

  1. KARABUK

    KARABÜKTE DOĞALGAZI MERKEZİ HÜKÜMETMİ DAĞITTI KARABÜK BELEDİYESİMİ DAĞITTI,SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ BURADA YANILTICI BİLGİ VERİYOR AYRI DSİ NİN YAPMIŞ OLDUĞU DERE ISLAH ÇALIŞMALARINI DA KENDİSİ YAPMIŞ GİBİ KAMUOYUNA SUNUYOR BELEDİYE BAŞKANIMIZ İLK ÖNCE KENDİ ASLİ İŞLERİNİ YAPSIN, ASFALT, KALDIRIM, TEMİZLİK,TRAFİK SORUNU GİBİ KARABÜKÜN EN ÖNEMLİ SORUNLARINI ÇÖZMEYE KAFA YORSUN,KARABÜKLÜLER DE BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNDE FİKRİ TAKİP YAPSINLAR.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.