04 Nisan 2020 Cumartesi 02:50

Ağrılı Yiğit kumbarasındaki harçlıklarını bağışladı

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesine destek için Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı 'Biz Bize Yeteriz Türkiye'm' bağış kampanyasına, Ağrı'da yaşayan Yiğit Külçek de kumbarasında biriktiği paralarla koronavirüs kampanyasına destek oldu.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'da Yiğit'in yaptığı bu anlamlı davranışından dolayı Yiğit'e teşekkür ederek bisiklet ve tablet hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 maaşı ile başlattığı 'Biz Bize Yeteriz Türkiye'm? yardım kampanyasına, Ağrı'nın Bahçelievler mahallesinde oturan Fatma-Celal çiftinin 2 çocuğundan küçüğü olan Külçek de destek verdi. 

Ailesi ve yakınları tarafından verilen harçlıkları biriktirdiği kumbarasını alan Külçek, babası ile gittiği Ağrı Belediyesin'de Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ile konuştu. 

Cumhurbaşkanı'na yazdığı mektupla beraber kumbarasını Savcı Sayan'a teslim eden Yiğit, başlatılan kampanyaya destek olmak istediğini belirtti.

UMARIM BU DAVRANIŞ HER KESE ÖRNEK OLUR

Yaptığı Bu davranış için duygulanan Savcı Sayan'da Yiğit'e bisiklet ve tablet hediye etti. Yiğit'in kendisine sosyal medya üzerinden ulaşıp görüşmek istediğini belirten Sayan ise şunları söyledi:

"Yiğit'in yaptığı bu hareket beni çok duygulandırdı. Benden randevu talep etti ve kendisini bugün davet ettim. Kumbaranın içerisindeki harçlığı devlete bağışladı. 

Bizde bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza göndereceğiz. Yiğit kardeşimizin koca yüreğinden öpüyoruz. Bence bu Türkiye'deki herkese mesajdır.

Yani özellikle, bağış, yardım ve milli dayanışma kampanyasına uyduruk şeylerle karşı çıkan insanların Ağrılı Yiğit Külçek'ten alacağı çok büyük bir ders var. 

Yiğit kardeşimizin bu davranışı birlik, beraberlik ve dayanışma açısından bir örnektir. Doğudaki çocukların geleceği açısından bir örnektir. Demek ki böyle çocuklarımız var, böyle yiğitlerimiz var. 

Böyle yiğitlerin ülkesi hiç bir zaman diz çökmedi çökmeyecek'tir. Bütün Ağrılı hemşehrilerim adına onu kucaklıyorum. Böyle bir evlat yetiştirdikleri içinde anne ve babasını kutluyorum. Kumbaranın içinde kaç lira olduğunu bilmiyoruz.

Kumbarayı Hiç açmadan Sayın Cumhurbaşkanımıza göndereceğiz. "Konuşmasına, 65 yaş ve üstü kişilerin dışarı çıkmamalarını isteyerek başlayan Yiğit Külçek, "Biz çocuklar herkesin evde kalmasını istiyoruz. Babam lokantada çalışıyor. 

Geçirdiği bir ameliyat yüzünden yaklaşık bir yıldır çalışmıyor. Lazım olur diye harçlıklarımın bir bölümünü kumbarada biriktirdim. Okul ihtiyaçlarım için kullanacaktım. Ama kamyanyaya katılmak istedim. Bunun için de çok mutluyum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Savcı Sayan'da kampanyaya iki maaşıyla destek verdiğini ve maaşının belediyenin mali işler birimi aracılığı ile kampanya hesabına yatırılacağını belirtti.

Son Güncelleme: 04.04.2020 03:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.