logo

reklam

Ağrı’da Sağın’lar Ailesinden, 13 Yıldır Geleneksel iftar. 

Ağrı’da mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yılın ilk iftarı açıldı.

Yılın ilk iftarını evlerinde açamayan vatandaşlar, Sağınlar iftar yemeğine akın etti.  13 yıldır geleneksel olarak devam eden Sağınların Abide Mahallesi Nadiriye taziye evinde verdikleri İftar yerinde önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, sıraya girerek akşam ezanının okunmasına kısa süre kala yemeklerini aldılar.
Ağrı’nın tek iftar yeri olan Sağınlar iftar yemeği bir taziye evinde veriliyor.
Geleneksel olarak 13 yıldır iftar çadırı ve Taziye evinde Sağınlar ailesinin açtığı iftar yerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Ağrı’da 13 yıldır iftar yemeği veren Sağınlar ailesi fertlerinden Yılmaz Sağın, iftarlarını bir kişi ile değil bin kişilik bir aile olarak açmak istediklerini söyledi. Sağınlar ailesi olarak her sene düzenlediğimiz iftar yemeği vermeye devam edeceğiz.

Nasip olursa yine binlerce kişiye iftar yemeği vereceğiz. Ramazan boyunca inşallah Ağrı halkı ile birlikte iftarımızı açacağız. Bir iftar sofrasında beraber yemek yeme gibi mutlu bir şey yoktur. Biz bir kişi ile değil, bin kişilik aile olarak yemek yemek istiyoruz. Bunu da yaparken aile olarak gurur duyuyoruz. Bu işe diğer insanları da teşvik etmek istiyoruz. Biz aile olarak 13 yıldır iftar çadırı açıyoruz. “Yılmaz Sağın 350-400 kişiye iftar açtırdıklarını 500 kişiye de ev ve çalışma ortamında iftar yemeği dağıttıklarını söyledi.Bu iftar yemeği dağıtımımız gelenek olarak da devam edeceğiz” dedi.

 

 

Share
2078 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+7 = ?
Ağrı Manşet Ağrı Haber Sitesi Özgün ve Tarafsız Haber Anlayışıyla En Son Ağrı Haberleri