14 Temmuz 2020 Salı 14:39
Ağrı'da Yapılan Kira Zamlarına Vatandaş Tepkili

Ağrı'da bazı ev sahipleri tarafından Kiracılara yapılan ve yasadan fazla olan zamlara vatandaşdan tepki yağdı.

RESMİ RAKAMLAR BELLİ!

TÜFE (Tüketici Fiyatları Endeksi) tarafından yapılan açıklamada 2020 Haziran ayı Zam oranı %12,10 olarak belirlendi.

Fakat birçok ev sahibinin yaptığı zam bu rakamlara uymuyor.

KEYFİ KİRA ARTIŞLARI CAN YAKIYOR!

Ev sahibi tarafından resmi rakamlara uyulmadan kira zammı yapılan kiracı M.A. ise yaptığı açıklamada :

"2 yıl önce 600TL'ye kiraladığım ev 1 yıl sonra %50 zam ile 900TL'ye çıkaran ev sahibim 2. yılın sonunda ise 1200TL ev kirası talep etti.

500TL üstü Vergiye tabii olduğu için kira kontratı yapmaktan kaçınan ev sahipleri kiralara keyfi olarak zam uyguluyor.

Yetkililerden pandemi süreci içerisinde zaten zorluk yaşayan Kiracıların, bu mağduriyetinin sıkı denetim yöntemiyle sözleşmenin yasal bir boyuta kavuşturularak keyfi uygulamaların önüne geçilmesini talep ediyorum." dedi.

Son Güncelleme: 15.07.2020 01:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
My 2020-07-14 15:06:46

Ağrı da konut fiyatları ve kiralar büyük şehirlerle yarışıyor.Basinin bu konuya geniş yer ayırması gerekiyor.Şimdi memlektin en önemli sorunlarından biri bu oldu.pahali evler ve yüksek kiralar.Maliyeti arsayla beraber 200 bin TL civarı olan yeni bir daireye 300 bin TL istemek nasıl bir anlayıştır.Ayrica asgari ücretle çalışan bir insanın maaşının yarısını kiraya vermesine ne demek lazım.Basın olarak zenginlerin değil sıradan halkın bu sorununa lütfen daha fazla yer ayırın.

Avatar
Vatandaş 2020-07-14 16:50:02

Fırsatı boşluğu yakalayan garibana zulmediyor sorsan müslümanlığı da kimseye bırakmaz zalimlikten yarışın vakalım.1000 1200 tl ev kirası nedir yahu

Avatar
Esnaf 2020-07-14 17:54:50

Olaya sadece ev kirası olarak bakmamak lazım kira denince akla dükkan kiralarıda gelmeli ben cumhuriyet caddesinde esnafım inanın kiralar zulüm en vahimi yıllık peşin almaları ya kardeşim ülkenin hangi ilinde kira yıllık hepsi peşin ödeniyor bu memleketin hali belli bari dükkan kiralarınıda aylığa çevirin elimizdeki sermayeyi çalıştırıp ödememizi aylık yapalım yetkililerden ricam bu esnafın kanayan yarasına bir el atsınlar saygılar

Avatar
Xxx 2020-07-14 18:48:43

170 bin liralık evi 350 bin liraya alıp aylık bin lira kiraya verenlerden başka ne beklenir

Avatar
Kıracı 2020-07-15 00:12:02

Bu duruma bir an önce bir çare bulunmalı aldığımız asgari ücretin yarısını kiraya vermek mecburiyetindeyiz. Ev sahipleri büyük rekabet halindeler kimden daha fazla koparabiliriz fırsatçılığındalar yazıklar olsun.

Avatar
Abdullah 2020-07-15 04:29:22

Bazı açık gözlü ev sahipleri normal fiyatlarla dairelerinde oturan kiracıları evi sattım yalanıyla evlerinden çıkarıyor.Sonra da evleri istedikleri şişirilmiş fiyatlarla kiraya veriyorlar. Bu işe biran çözüm bulunmalıdır.

Avatar
Kiracı 2020-07-15 10:04:44

Ağrı'daki bu kira terörüne kim dur diyecek?

Mecburiyet durumu olmadığı taktirde kalınacak gibi olmayan köhne yapılara (dairelere) yalı kirası isteniyor. Memurların bu durumu, hizmeti ve aile huzurunu da olumsuz etkiliyor. Temennimiz devletimizin buna da bi çözüm bulmasıdır. Bu taşrada imkanlar kısıtlı ve yaşam pahalı. Buna kira fırsatçılığı da eklenince tamamen kaçınılan bir hüviyet kazanıyor şehir. Evlerin üst kira limitinin 700'ü aşmaması gereken bir düzenlemeye acilen ihtiyaç vardır. Fahiş kiralar alınırken ayrıca kira kontratı imzalanmıyor ve vergi kaçırılıyor, bunun da hesabının sorulması; bu eşkiyalığın önünün alınması gerekmektedir. Şayet bu yapılmayacaksa, devletimizin en kısa sürede, sadece dışardan gelen memurların kiracı olarak ikamet edebileceği türden en azından 80-120 metre karelerde daireleri Toki eliyle yaptırıp buna pratik bir çözüm bulabilmesi gerekmektedir. Devletimize, belirlenmiş limitte kira ödemek (devlete kiracı olmak) daha güven verici. Bundan da yerli halktan kimsenin tasarruf etmesine izin verilmemesi gerekmektedir. Devletimizin buna kudretinin yettiğine, istendiği taktirde 6 ay gibi çok bir kısa sürede bu sorunun çözüme kavuşturulabileceğine inancım tamdır. Van depremi sonrasında 60 bin konutu 8 ay gibi kısa sürede anahtar teslimi yapan devletimizin, 20 bin kadar daireyi çok daha makul sürede yetiştirebileceğinden kuşkum yoktur. Son 3-4 yıldır büyüyen bu problemin acil bir çözüme kavuşturulması, devletimizden memurlar olarak ricamızdır!
Van ve Muş gibi çevre illerle kıyas edildiğinde cazip bir tarafı bulunmayan bu şehir, söz konusu kira fırsatçılığı dolayısıyla tamamen itici bir duruma dönüşmektedir. Bu stres işimize, aşımıza ve eşimize(yani yuva huzurumuza) da yansımaktadır. Mutlu ve huzurlu bir şekilde devlet ve vatandaşlık hizmetimizi yerine getirmek istiyoruz. Fakat söz konusu sorunlar buna imkan vermemektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile sayın Cumhurbaşkanımızın riyaseti ile bu kronikleşmeye yol alan sorunun acilen bir hal çaresine kavuşturulması için irade ortaya koymalarını; sesimize kulak verilmesini ümit ediyoruz!

Avatar
emekli vatandaş 2020-07-16 01:34:57

Kiracilar verdikleri kira ücretini maliye ye ihbar etsinler madem 1200 ile 1500 lira ev sahiplerinin geliri var onlarda haksız kazanc elde etmesinler vergi versinler devlette kontrol etsin yoksa göç şimdiden başladı bir dahaki seçimde 2 millet vekili zor çıkar acil çözüm kış yaklaşıyor giden ev sayısı her geçen gün artıyor yazık kira yüzünden millet doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalıyor aciiiiil çözüm yetkililer sonrası acı göz yaşı olmasın