13 Temmuz 2020 Pazartesi 20:18
Ağrı'da HDP'li Belediye Başkanı Gözaltına Alındı

Ağrı'da PKK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, HDP'li Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar gözaltına alındı.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşarında içinde bulunduğu eski Diyadin Belediyesi çalışanlarından 3 kişinin, "Terör örgütü PKK lehine faaliyetlerde bulunduğu" iddiası üzerine soruşturma başlattı.

Polis, Yaşar ile eski belediye yöneticilerinden Mesut Arslan ve Mustafa Alpaslan'ı Diyadin'de, yine eski belediye yöneticilerinden Zeynel Abidin Bozkurt'u ise Düzce'de sabah saatlerinde gözaltına aldı.

Zanlılardan Yaşar, Bozkurt ve Alpaslan 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak', Arslan ise 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan gözaltına alındı. Polis, belediye binasında arama yaptı.

HPD'li belediyelere yönelik operasyonların sonucunda 31 Mart 2019'daki yerel seçimde kazandığı 65 belediyeden sadece 12 belediye partili başkanların yönetiminde.

HDP 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir olmak üzere 65 belediye kazanmıştı. Seçimi kazanan 6 belediye başkanına, KHK ile kamu görevlerinden alınmış olmaları nedeniyle mazbataları verilmedi.

Mazbatasını alan 59 belediyenin 45'ine farklı tarihlerde kayyum atandı. İki belediye başkanıyla da yollar ayrıldı.

19 Ağustos 2019 tarihinde HDP'nin Van, Diyarbakır, Mardin Büyükşehir belediye başkanları haklarına devam eden terör soruşturması gerekçesiyle görevden alınmış ve her üç belediyeye ikinci defa kayyum atanmıştı, görevden alınan 21 belediye başkanı ise tutuklanmıştı.

Büyükşehir belediyelerinden sonra dokuz aylık sürede 45 belediyesine kayyum atanan HDP'nin elinde sadece 12 belediye kaldı.

Diyadin Belediyesi'ne de kayyum atanması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.