HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AGİT ekibi mayına bastı: 1 ölü 1 yaralı

Ukrayna’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Lugansk Halk Cumhuriyeti’nde AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu (SMM) aracında patlama meydana geldiği, en az bir kişinin öldüğü ve bir kişinin de yaralandığı belirtildi. AGİT'den yapılan açıklamada da olay doğrulandı. Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko da AGİT gözlemcilerinin güvenliğinini garanti edilmesi gerektiğini ve olayın suçlularının cezalandırılacağını söyledi.

Sputnik'e konuşan Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin Halk Güçleri basın dairesinden bir kaynak, "Bugün Prişib kasabasındaki Slavyanoserbsk-Sokolniki'de ilerleyen iki gözlemcinin bulunduğu araçta patlama meydana geldi. Patlama sonucunda bir gözlemci hayatını kaybetti. Diğeri de yaralandı" ifadelerini kullandı.

Aracın tanksavar mayınla patlatıldığını belirten kaynak, daha önce uluslararası gözlemcilere, bölgedeki çatışma hattında Ukrayna güçlerinin provokasyon yapabileceği ve ayrılıkçı güçlerin faaliyetleri konusunda bilgi verdiklerini söyledi.Kaynak "Ocak 2017'de de Dolgoye Slavyanserabskiy bölgesinde Ukrayna güçlerini tarafından bir provokasyon yaşanmıştı, ancak şans eseri kimse yaralanmamıştı" dedi.

AGİT'in Facebook sayfasından olayla ilgili doğrulama mesajı yayınlarken, AGİT Başkanı Sebastian Kurz da Twitter hesabından "Ukrayna'dan trajik bir haber geldi. SMM misyonu mayının üzerinden geçti. Araçtaki bir gözlemci hayatını kaybetti, biri de yaralandı" mesajını paylaştı.

Kurz ayrıca olayla ilgili inceleme başlatılması ve sorumluluların cezalandırılması gerektiğini de belirtti.

'AGİT ARACI, GÜZERGAHININ DIŞINA ÇIKTI'

Lugansk Halk Güçleri'nin basın dairesinden kaynak ayrıca AGİT aracının gitmesi gereken güzergâhın dışına çıktığını da belirtti. Kaynak "Söz konusu aracın ana güzergâhtan sapıp AGİT tarafından yasaklandığı üzere, yan yollardan gittiğini biliyoruz" dedi.

‘İKİ YARALI HASTANEYE KALDIRILDI'

AGİT'in Facebook sayfasında yapılan bir diğer açıklamada da olay sırasında bölgede iki ayrı araçta 6 gözlemcinin bulunduğu, patlama neticesinde 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de tıbbı muayene için hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

POROŞENKO: SORUMLULAR CEZALANDIRILACAK

Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko "Olayda ölen kişinin ailesine başsağlığı diliyor, yaralıların tez zamanda iyileşmesini diliyorum. Ukrayna olarak bu tür tüm eylemleri kınıyoruz. Olay incelenerek failler cezalandırılmalı. Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin'e AGİT'le sürekli koordinasyon kurulması yönünde talimat verdim" dedi.


En Çok Aranan Haberler