AGC ödülleri sahiplerini buldu

AGC Geleneksel Medya Başarı Ödülleri tarihi Kızılkule önünde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

AGC ödülleri sahiplerini buldu

AGC Geleneksel Medya Başarı Ödülleri tarihi Kızılkule önünde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

29 Ağustos 2016 Pazartesi 00:18
AGC ödülleri sahiplerini buldu
AGC Geleneksel Medya Başarı Ödülleri tarihi Kızılkule önünde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.
 
Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) Geleneksel Medya Başarı Ödülleri Töreni Kızılkule önünde gerçekleşti. Düzenlenen törene Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Ahmet Pınarbaşı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa Aksoy, siyasi partilerin ilçe başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Gecenin onur konukları TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Fox TV’de yayınlanan sabah programı Çalar Saat’in yapımcısı İsmail Küçükkaya ve Hürriyet Yazarı Vahap Munyar oldu. Törenin ilk saatleri Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan'ın söylediği şarkılarla renklendi. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan program, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim’in konuşması ile devam etti. Başkan Dim, “Bu yıl TRT Genel Müdürü Şenol Göka’ya bölgemizden çıkan bir televizyoncu olması nedeniyle ‘Şükran Ödülü’ vereceğiz. Tüm Türkiye, Sayın Göka’yı 15 Temmuz darbe girişimi sırasında göstermiş olduğu kahramanca yöneticilik örneğiyle de tanıyor. Yine Fox TV’de yayınlanan sabah programı Çalar Saat’in yapımcısı İsmail Küçükkaya’ya da başarılı yayıncılığı, Alanya’ya verdiği önem ve sürekli Alanya’yı ön plana çıkarması nedeniyle ‘Yılın Televizyon Gazetecisi’ ödülünü vereceğiz. Hürriyet Yazarı Vahap Munyar da, son dönemde Alanya’nın da hassas olduğu turizme ilişkin yazılarıyla ciddi bir yayıncılık örneği sergilemektedir. Munyar’a da ‘Yılın Köşe Yazarı’ ödülünü vermeyi kararlaştırdık” dedi.
 
'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ YOKSA BİR YERE VARILAMAZ'
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede bir yere varılamayacağını söyledi. Karaca, “Türkiye’de basın özgürlüğünün önemi bir daha ortaya çıktı. Eğer bu hainler TRT’nin, CNN Türk’ün sesini kıssaydı bu sesi bugün duymayacaktık. Vatandaşlarımız, hainlerin emellerinin gerçekleşmesine izin vermedi. Tankların üzerine çıkan, sokağa çıkan vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum” dedi.
 
'ALANYA ULUSAL KALİTEDE YAYIN YAPIYOR'
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise Türkiye’nin önemli gazetecilerinin Alanya’ya gelmesinden dolayı mutlu olduğunu söyleyerek," Alanya gazetecilik alanında Türkiye'nin en önde gelen kentlerinden, yerel basınımızın hem sayısı hemde kalitesi bakımından ulusal basın düzeyinde yayın yapıyor. Gece gündüz demeden vefakar bir şekilde sadece haber yapmak için çalışan basın mensupları , demokrasi ve özgürlüğümüzün garantisidir. Ödül alan gazeteci arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Alanya'da ki gazetecilerimizin her daim bir adım daha öne çıkması ve daha iyi şartlarda hizmet vermesi için özveri ile çalışan başta AGC Başkanı Dim ve cemiyet üyelerini kutluyorum" dedi. 
 
'GAZETECİLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR'
Basın, milletin müşterek sesi olduğunu ve demokrasiyi savunan gazetecilerin halkın gözünde değerini hep koruyacağını belirten Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, “15 Temmuz darbe girişimi gecesi gazeteciler dik durmuşladır. Demokrasiyi savunan gazeteciler halkın gözünde değerini hep koruyacaklardır. Gazetecilik zor meslek fakat en kutsal mesleklerden bir tanesidir. Medya organları milletin genel sorunları ve dilekleriyle yakından ilgilenmelidir. Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) Geleneksel Medya Başarı Ödülleri için Alanya’da bulunan ilkeli gazetecileri Alanya’mızda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve ödül alan gazeteci dostlarımı kutluyorum” dedi.
 
'TÜRK BASININA GÖLGE DÜŞÜREMEDİLER'
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise 15 Temmuz’da medyanın yüzünün akıyla çıktığını ifade etti. Darbe girişiminde ortaya çıkan sahte gazetecilerin ve okyanus ötesinde beliren kişilerin fiillerinin, Türk basınına gölge düşüremediğini belirten Türel, şöyle devam etti: “Türkiye’de tatlı ve acı olayları hep birlikte yaşadık. Bir tarafta 15 Temmuz’da bir tek sözle Hakk’a yürüyen şehitlerimizi diğer tarafta, Cizre’deki şehitlerimizin acısını, diğer bir tarafta da 15 Temmuz’un demokrasiye dönüşümünü gördük. Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenler, çok daha güçlü bir Türkiye karşısında çaresiz kalıyorlar. 15 Temmuz’da sessiz kalanlar, şimdi teker teker dökülmeye başladı" diye konuştu. 
 
'DEMOKRASİ YERELDE GÜÇLENİR'
İsmail Küçükkaya," Alanya'ya ilk kez erkek kardeşimle tatile geldiğim yer. Biz Çalar Saat programında özellikle yerel medyaya çok önem veriyoruz. Ve her gün yerel gazete manşetlerini aktarmaya çalışıyoruz. Çünkü şunu biliyoruz ki demokrasi aslında yerelden güçlenir. Bütün demokratik ülkelerde bunu görmüşsünüzdür. Bizlerde programımızın içinde yerel gazetelere ve buralarda görev yapan arkadaşlara yer vermeye gayret ediyoruz. Bizler cumhuriyetin temellerine ve özellikle böylesine zor günlerden geçtiğimiz dönemlerde kuruluş ilkelerimize bizi var kılan büyük Atatürk'ümüzün bize göstermiş olduğu aydınlık yolda, birlik ve beraberlik içerisinde zor günleri aşacağız" dedi. 
Son Güncelleme: 29.08.2016 00:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81